Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Maahanmuuttajat keskittyvät yhä nopeammin samoille alueille

Vieraskieliset keskittyvät pääkaupunkiseudulla tietyille asuinalueille. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on jo lähes kolmekymmentä aluetta, joiden asukkaista yli viidennes puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea.

”Kehitys on jyrkkä ja erittäin nopea”, kuvaa Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara maahanmuuttajien määrän kasvua Hesarissa.

Vantaan Länsimäessä ja Helsingin Meri-Rastilassa vieraskielisiä on jo yli 30 prosenttia. Äskettäin Helsingissä eräs peruskoulun ala-aste lopetettiin, ja keskeisenä syynä oli oppilaiden ”liiallinen vieraskielistyminen”. Ei jääty odottamaan tilanteen kärjistymistä.

Olennaista on huomata, että ”kehitys on jyrkkä ja erittäin nopea”. Meillä ”viralliset tahot” ja maahanmuuttoon suopeasti suhtautuvat, monikulttuurisuuden auvoisuutta korostavat tahot ovat tähän saakka vakuuttaneet, että muualla maailmassa tapahtunut taustoiltaan samankaltaisten maahanmuuttajien keskittyminen samoille alueille ei ole mahdollista, koska ”meillä hommat osataan hoitaa oikein”.

Vaattovaara sanoo, että ”yleensä tällaiset muutokset ja niitä seuraavat vaikutukset kaupunkirakenteeseen tapahtuvat hitaasti. Meillä on Suomessa käsissämme erikoinen tilanne, joka tuo valtavia haasteita.”

Siis valtavia haasteita. On hyvin todennäköistä, että ehkä jo noin 10 vuoden kuluttua meillä on samankaltaisia ongelmia, mitä on ollut esimerkiksi Malmön ja Tukholman eräissä lähiöissä.

Tässä tilanteessa monikulttuurisuutta ihannoivat ja maahanmuuttokriittiset pitäisi saada yhteisen pöydän ääreen miettimään mitä me haluamme tulevaisuudelta. Tämä lienee turha toive. Juupas-eipäs väittely leimakirveineen jatkuu.

Jotakin pitäisi tehdä. Ihan oikeasti!

Hesarin juttu blogin aiheesta http://www.hs.fi/kaupunki/a1414298338550?ref=hs-top4-4

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Matias
#1

Jos Maahanmuutto tuo näin paljon ongelmia ja tuo harmaata taloutta
niin toimiiko maahanmuutto peräinen työvoima? Ei.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Magdalena
#2

Se riipuu mistä maahanmuuttajat ovat peräisin….Muista että maahanmuuttajat ovat myöskin ihmiset Europasta ja he tekevät töitä eikä käytä sossusta rahaa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000