Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Laaja gallup lupaa demareille romahdusta

Gallupit ovat sekä asiaa että viihdettä. Asiaa siltä osin, että ne antavat viitteen puolueiden sen hetkisestä kannatuksesta. Viihdettä siksi, että luvut voivat vielä paljonkin muuttua vaali-iltaan mennessä.

Tähän asti laajimman tutkimuksen teetti Talouselämä lehti Taloustutkimuksella. Peräti 18750 henkilön mielipide kesäkuun ja joulukuun  väliseltä ajalta on nyt ynnätty yhteen. Pitkä tutkimusaika vaikuttaa hetkellisiä heilahteluja tasoittavasti.

Joka tapauksessa luvut ovat mielenkiintoisia. Keskustan ykkösasema on tässäkin gallupyhteenvedossa kiistaton. Lisäpaikkoja olisi tulossa 15 kpl.

Sekä perussuomalaisille että kokoomukselle gallup lupaa vain kahden paikan tappiot. Tosin media on tänään toitottanut vain kokoomuksen torjuntavoitosta…

Demareille tulos on erittäin surkea. Paikkamäärän miinus on 11. Kokonaisluku 31 olisi puolueen historian huonoin.

Myös kristillisdemokraateille vaalit voivat olla kohtalokkaat. Nykyisen kuuden paikan sijaan puolue saisi vain kaksi.

Mutta kuten usein on todettu: gallupit eivät äänestä ja suuretkin muutokset ovat mahdollisia vielä vaaleihin mennessä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000