Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Islamilainen ja länsimainen kulttuuri kaukana toisistaan

Tänään esimerkiksi Helsingin Sanomat käyttää kokonaisen sivun todistaakseen, että terrori-iskuissa on kyse vain yksittäisistä häiriintyneistä henkilöistä ja vain heistä.

Toki Pariisin iskujen tekijät ovat yksittäisiä henkilöitä, mutta kysymys ei silti ole vain heistä. ISIS-liike kerää kymmeniä tuhansia käytännön kannattajia eli raakalaisten tavoin toimivia sotilaita, ja sitä paljon enemmän liikkeen hiljaisia hyväksyjiä. Onko silloin kysymys enää yksittäisistä tekijöistä? Eipä tietenkään.

Voiko sitten ääriteot ja islamin niputtaa yhteen? No ei tietenkään. Valtaosa islaminuskoisista näkee asiat toisin.

Silti ääri-islamilaisuuden kannatus on niin laajaa, että ei voida puhua vain yksittäisistä terroristeista. Pitää puhua merkittävästä, länsimaisen yhteiskunnan näkökulmasta jopa hyvin uhkaavasta islamilaisen liikkeen haarasta.

Islamilaisen kulttuurin maltillisen näkemyksen hyväksyvät sadat miljoonat ihmiset. Siinäkin muodossa se on ajautunut ristiriitatilanteiseen länsimaisen kulttuurin kanssa. Esimerkkinä siitä olkoon naisen asema.

Mitä siis halusin sanoa? Siis sen, että kyse ei ole vain yksittäisistä terroristeista. Myös sen, että maltiillisessa muodossaankin islamilaisuus aiheuttaa länsimaisessa yhteiskunnassa vaikeasti sovitettavia ristiriitoja.

Mitä me haluamme? Siitä pitäisi keskustella avoimesti, mutta se ei ole mahdollista. Media ja muu ”suvaitsevaisto” ei ole siihen vielä valmis.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
res.ylil
Tyytyväinen
#1

Me suomalaiset reserviläiset olemme valmiina. Jos nämä isis uhkailijat edes pääsevät suomeen takaisin on vstaanottokeskustelu valmis..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Johannes
Hämmentynyt
#2

ISIS -liike kerää sotilaita? Nämä ovat terroristeja, eivätkä mitään sotilaita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000