Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Helsingin Sanomat vääristelee ja muokkaa mielikuvia

Luin tänäänkin Helsingin Sanomat ”sillä silmällä”. Lopputulema on ikävää kerrottavaa. Otan esille vain pari esimerkkiä.

Pisaran nimellä kulkee miljardiluokan hanke. Aikeena on rakentaa Helsingin niemen alla kiertävä maanalainen rata. Aluksi hankkeen kerrottiin olevan kannattava. Sitten todettiin, että laskelmat oli tehty vääristä lähtökohdista. Uudet laskelmat osoittavat, että kustannukset ovat yli kaksinkertaiset laskennallisiin hyötyihin verrattuna.

Pääkaupunkiseudulla ja muuallakin maassamme on yllin kyllin hankkeita, jotka ovat monta kertaa kannattavampia. Monia tuiki tarpeellisia hankkeita odottaa toteutusta, vaikka niiden hyödyt ovat jopa kolminkertaiset kustannuksiin verrattuna.

Tänään HS-Pravdassa oli aukeaman verran juttua Pisarasta. Haluttiin luoda lukijoille mielikuva, että Pisara on järkevä hanke. Pisarauskovaiset saivat viljalti palstatilaa. Sen sijaan sanallakaan ei kerrottu, että mitä lysti maksaisi ja mikä on hankkeen kannattavuus.

Selasin aviisin pariin kertaan läpi ennenkuin havaitsin jutun eilisestä eduskunnan sivistysvaliokunnan päätöksestä torpata vapaata kielivalintaa koskeva kansalaisaloite. Juttu oli vain yhdellä palstalla ja vain muutaman rivin mittainen. Asiaa ei juuri vähemmällä voi noteerata.

Ero on hämmästyttävän suuri, jos vertaa toisiinsa lehden palstatilan käyttöä sukupuolineutraalin avioliiton ja vapaaehtoisen kielivalinnan osalta.

Viime vuonna lehti uhrasi enemmän palstatilaansa svenska dagenin uutisointiin kun muiden liputuspäivien osalta yhteensä.

Journalismiako?

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Sinna
#1

Satuin tänään kuulemaan parin henkilön keskustelun kauppareissullani. Toinen selitti: ”Mot-ohjelmassa sanottiin, että nyt ne on jo potkineet 400 henkilöä pihalle. Semmosia ne on.” Mulle tuo mot:n toimittajan valhe ei mennyt perille, mutta tosi monelle äänestäjälle se näkyy uponneen. Nyt ne pelkää, että niidenkin edustaja saa potkut noin vain …

Edellisessä gallupissa oli epävarmoja äänestäjiä lähes 40 prosenttia, joissa varmasti paljon PS:n äänestäjiä. Ohjelman tarkoitushan oli saada noiden äänet muille puolueille. Tänä päivänä julkaistuun gallupiin tuo ohjelma ei ole vielä vaikuttanut, mutta seuraavassa voi olla iso pudotus.

Et kai sinä tosissaan ole eroamassa sieltä ylestä? Vaadi tuota toimittajaa oikaisemaan valheensa seuraavan motin alussa tai jos ei suostu, niin vaadi sen erottamista. Muuten voi käydä, että joitakin ketuttaa aika paljon vaalipäivän iltana ja jotkin nauraa partaansa.

Samalla linjalla menee tämäkin valhe kuin Urpilaisen takuudet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tänään vain HS:n verrkolehden etusivulta, näin paljon Venäjä -pöö NATOttamis -propagandaa:

”Matkustusrajoitukset ja vieraan vallan pelko – 11 merkkiä Neuvosto­liiton paluusta
Tämä oli Neuvostoliitto
Tämä on Venäjä
Putin on ollut vallassa 15 vuotta – HS:n lukupaketti selvittää presidentin taustoja KGB-ajoista nykypäivään
Venäjällä sotaharjoitus Barentsinmerellä – Norja: Suhde Venäjään ei tule koskaan olemaan entisensä
Hodorkovski: Putin on alaston kuningas”

Täytyy olla todella vähän asioita seuraava tai seurannut tai hyvin vähän ajatteleva, jos ei tätä huomaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000