Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Helsingin Sanomat ei toimi niinkuin lupaa

Helsingin Sanomat on julkaissut oman periaatelinjauksensa. Se kuuluu näin:

”Helsingin Sanomat on sitoutumaton päivälehti, joka pyrkii edistämään ja vahvistamaan kansanvaltaisuutta, yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja mielipiteen vapautta. Tehtäväänsä lehti toteuttaa ensisijaisesti tasapuolisen, nopean ja luotettavan uutisvälityksen avulla.

Helsingin Sanomat määrittää kantansa itsenäisesti, riippumatta poliittisista tai taloudellisista päätöksentekijöistä tai muista painostusryhmistä. Tätä riippumattomuuslinjaansa lehti seuraa myös päivittäisessä uutisvälityksessään.

Pyrkiessään puolustamaan ja vahvistamaan moniarvoisen yhteiskunnan kansanvaltaisuutta Helsingin Sanomat kiinnittää erityistä huomiota mielipiteen vapauden toteutumiseen.

Helsingin Sanomien käsityksen mukaan yhteiskunnan tasapainoinen kehitys on mahdollinen vain silloin, kun kaikkia kansalaisia palvelevan, monipuolisen tiedonvälityksen jatkuvuus on taattu.

Uutisvälityksessään Helsingin Sanomat pitää tavoitteena sellaisen kokonaiskuvan muodostumista, joka koostuu kansalaisten omaehtoisille ratkaisuille tarpeellisista tiedoista.”

Edellä oleva tuli jälleen mieleeni, kun luin tänään lehden pääkirjoitussivun. Siellä oli tällä kertaa lehden suosikkipoliitikon A. Stubbin kirjoitus.

Olen pitkään seurannut lehden pääkirjoitussivun tekstejä lähes päivittäin. En ole vielä havainnut yhtään perussuomalaisten kirjoitusta. Sen sijaan suorastaan solvaavia kirjoituksia enemmän kuin tarpeeksi.

Helsingin Sanomat kyllä auliisti kertoo, mikä on lehden toimituksellinen linja. Silti se omassa toiminnassaan tekee toisin kuin näkee hyväksi. Missä on moraali?

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Mietin tänään..
#1

.. Stubbin kolumnista ihan samoja asioita.

Eihän tuo yksittäisenä asiana ole koko maailma, mutta kun sama kallellaan olo jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, niin linja tulee kovin selvästi esille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Terve järki
#2

HS on roskalehti, suomenkielinen HBL, taustalla elitistiset ,kielirasistiset omistajat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marita Salenius
#3

Kukas se yksi toimittaja olikaan, joka joku viikko sitten eräässä haastattelussa kertoi, kuinka -70 luvulla SMP haluttiin medioiden yhteisellä sopimuksella vaieta ”kuoliaaksi”. Kun ei puhuta niin ihmiset unohtavat. Tästä on varmasti nytkin kyse. Sillä itse olen seurannut YLE:ä ja siellä se toiminta vasta onkin varsinaisen syrjivää. Monesti olenkin jo kirjoituksissani kertonut, kuinka esim. Ylen Radio1 ykkösaamuohjelmassa arkisin klo 8.15-9.00 ei kuulu perussuomalaista ääntä. Oppositiota edustaa keskusteluissa yleensä Keskusta ( suhdeluku on 10/1 ja tämä 1 ei todellakaan ole Kepu). Nyt kun Vihreät ja Vasemmisto ovat oppositiossa, niin ne vievät sen yhdenkin tilaisuuden Perussuomalaisilta. Vaikenemisellahan saadaan paljon aikaiseksi. Keskustalla on muutoinkin suuri mediavalta näiden Lännenmedian, eli maakuntalehtien kautta. Kokoomuksesta nyt puhumattakaan.

Samalla kun vaietaan eli ei anneta Perusuomalaisille puheoikeutta, niin kuitenkin sallitaan niiden puheoikeudellisten sanoa ihan mitä tahansa Perussuomalaisista ja mielipide jää ehkä elämään, koska kukaan ei ollut paikalla asiaa oikaisemassa. Näin vaalien alla on nähtävissä, että syrjivä toiminta vain lisääntyy. Samaisessa mainitsemassani radio-ohjelmassa on lehtikatsaus ja myös välillä ns. poliittisten lehtien katsaus. En edes muista, milloin olisi siteerattu Perussuomalaisten lehden kirjoituksia, mutta esim. Suomenmaata siteerataan lähes joka toinen päivä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Huma-nisti
#4

Media on oppinut läksynsä. PS sai valtavasti näkyvyyttä ennen jytkyä, toki haukkuja, mutta näkyvyyttä kumminkin. Halla-ahon kampesi vahingossa mepiksi nimenomaan PS-vastainen media.

Nyt julkisuuden saamiseksi tarvitaan uusia keinoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000