Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Halpuuttaminen vei leivän viljelijän suusta

Erityisesti demarit ovat perinteisesti keränneet poliittisia irtopisteitä tuottajia syyllistämällä. Se on ollut täysin perusteetonta ja on sitä myös tällä hetkellä.

Maaseudun Tulevaisuus -lehti kertoo, että tuottajahinnat ovat pudonneet huomattavasti, mutta ale ei näy kuluttajalle. Kotimaisen kurkun tuottajahinta putosi peräti 12 senttiin kilolta tänä kesänä. Tuottaja-ale ei kuitenkaan näkynyt kuluttajalle asti, sillä samaan aikaan kurkun hinta kaupassa pyöri 1,90 eurossa kilolta.

Myös tomaatilla on vaikeat ajat. Kotimainen tuotanto joutuu kesälläkin taistelemaan halpoja ulkomaisia erikoistomaatteja vastaan. Pohjanmaalla tomaatin tuottajahinta on ollut alimmillaan 32 senttiä kilolta.

Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen sanoo, että hintataso on huomattavasti alle tuotantokustannusten ja on samalla viljelijän työn lokaan polkemista. ”Nyt tuottajaa halvennetaan ja kyykytetään oikein kunnolla.”


Tilanne on samansuuntainen muidenkin tuotteiden osalta. Jokapäiväisestä leivästämme viljelijän osuus on vain muutamia senttejä.

Maidon tuottajahinta oli pari vuosikymmentä sitten 47 senttiä litralta. Sen jälkeen se on ollut alimmillaan vain 32 senttiä litralta. Halpuuttamisesta puhuvat kaupat saavat litraa kohden enemmän senttejä kuin tuottajat, vaikka kaupat vain siirtävät maitopurkit myyntitiskiin.

Myös maidontuottajien tilanne on kriittinen. Monet hakevat jo tukea kunnan sosiaalitoimen luukulta.

Pysyvästi tilannetta vaikeuttaa sekin, että maatalouspolitiikasta päätetään Brysselissä, ei Helsingissä. Tältä osin Keskusta saa katsoa peiliin. Esko Ahon johdolla puolue lähti Brysseliin ja vei samalla leivän tuottajien suusta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Vai viljelijän asialla
Vihainen
#1

Totta on se että luonnonolosuhteet ovat tänä kesänä olleet katastrofaaliset. En mene siihen syvemmin mutta totean vain ettei jyvääkään ole puitu. Hyvä Reijo huolesi tuntuu todelliselta. Pitää silti peilata persujen maatalouspoliittisia linjoja siihen mitä Työmies Putkonen on sanonut. Suomen Uutisissa 10.2.2015 Matti Putkonen olisi rahoittanut autoveron poiston Maatalousyrittäjien eläkkeitä leikkaamalla. 2.7.2015 Seuralehdessä Putkonen totesi seuraavasti. Vaikka viljeliöiltä otetaankin jotain pois vijeliätukien ulkopuolisessa luokassa, heiltä kieltämättä viedään vähemmän kuin muilta. koska se on väärin, maataloustuet otetaan vielä hallituksessa uuteen käsittelyyn. Tämä on Persujen kädenojennus viljeliöille. Putkoselta jäi huomaamatta kun Suomi liittyi EU:hun tuottajahinnat tippuivat melkein 25%. Veikko Vennamo kääntyisi haudassaan jos kuulisi että hänen johtamansa puolueen rippeissä on tällainen työmies kuin Matti Putkonen. Siinnä on pähkinänkuoressa persujen maatalouspoliitiikka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pienviljelijä
#3

SMP oli nimenomaan maaseudun pientalonpoikien puolue. EU tukipolitiikka muutti alan luonteen siten että se tukee pääomaa ei niinkään inhimillisen kokoisesta perhemaataloudesta saatavaa toimeentuloa. Hehtaareita pitää olla paljon.
Jotain kai kertoo mm Englannin kuningashuoneen saamat valtaisat maataloustuet.
Sama kehitys Suomessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Puolueen Demarisointi
Vihainen
#2

Putkonen kyllästyi 2010 SDP:n viherhumppaan ja erosi tai erotettiin poppoosta.
Vuoden 2011 eduskuntavaaleihin saimme puolueeseen mediarutiinia Matti Putkosen muodossa. Puolue on ollut myötäkiidossa niiden vaalien jälkeen. Puoluetoimiston toiminta muuttui agressiivisemmaksi mikä on ollut ehkä hyvä.
Viimeaikoina olen kuitenkin huomannut sellaisen asian kun mainostamme olevamme ainoa työväenpuolue, olemme unohtaneet missä ovat juuremme. Suomen maaseudussa. Ilman SMP:tä ei olisi mitään Perussuomalaista puoluetta.
Matti Putkosen vihamieliset puheet maanviljelijöistä huolestuttavat minua. Hän on kuitenkin vasemmistodemari lampaan vaateissa. Edes oikeat Demarit eivät vihaa viljelijöitä kuin Putkonen.
Yhteiskuntasopimusta yritetään saada maahan aikaan kilpailukyvyn kohottamiseksi.
Nyt tulee ilmainen neuvo puolueille. Luovutaan lomaltapaluurahoista. Ne rahat maksetaan turhaan tekemättömästä työstä. Lomaltapaluurahat on turhaa humppaa
Kerran raiskauksesta tuomittu on raiskannut ainakin kerran

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000