Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

EU:n ja euron umpikujan myöntää yhä useampi

Suomen ja suomalaisten kannalta vuosi 1994 oli surullinen, jopa suorastaan häpeällinen. Silloin yksipuolisen propagandan seurauksena Suomi päätti liittyä Euroopan unioniin.

Sen jälkeen liittovaltiorakennelmaa on punnerrettu kasaan askel askeleelta. Mitä pidemmälle on menty, sitä suuremmiksi ongelmat ovat kasvaneet. Nyt olemme kokeneet eurooppalaisen talousromahduksen, eikä putken päässä näy valon kajoa.

Yhä useampi eu- ja eurouskovainen myöntää väärän valinnan. Nyt esimerkiksi tähän saakka lähes kritiikittä eurooppalaisen liittovaltion ihanuutta ylistänyt Sixten Korkman toteaa Helsingin Sanomissa selkokielisesti, että ”nyt ollaan umpikujassa”.

”Tässä tarinassa on draaman ja tragedian aineksia. Tarkoitusperät olivat hyvät, mutta matkassa oli liian paljon idealismia ja liian vähän raadollista työtä”, Aalto yliopiston professori Sixten Korkman tunnustaa.

Vuonna 1994 Paavo Lipponen valehteli televisiossa. Hän piti edesvastuuttomanana pelotteluna puheita Suomen markasta luopumisesta. Vieressä nyökytteli päätään mm. Esko Aho. Samaa propandaa toisti EU-myönteinen media. Kansa valitettavasti luotti näihin puheisiin.

Mutta miten kävikään? Pääministerinä Paavo Lipponen lähti viemään Suomea heti Euroopan unioniin liittymisen jälkeen vahvasti mukaan Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun. Vauhti oli kova.

Korkmanin mielestä nyt ollaan umpikujassa. ”Rahaliittoa on poliittisesti mahdotonta purkaa, mutta liittovaltiokehitys on fantasiaa. Pankkiunioni ja sijoittajavastuu voivat olla ulospääsy.”

Korkman näyttää olettavan, että väärästä ratkaisusta päästään eroon tekemällä yhä pahempia vääriä ratkaisuja.

Eihän se niin mene. On tehtävä kuten entinen alokas sotaväessä. Hän ei yrittänyt korjata vanhaa asentoa, vaan teki kokonaan uuden. Päivä päivältä yhä useampi näkee tosiasiat EU:n ja euron osalta ja vaatii koko systeemin purkua tai täydellistä uudistumista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

” Oiskohan EU;n negatiivisuudet tässä 20vden kokemuksella mitä on siunaantunut peräpohjolaankin saakka jo hyvinkin lähellä sitä lopullista persiilleen menoa ” ?
Jään miettimään mitä hyvää se on tavalliselle kansalaisille tuottanut mutta ehkä taloudellinen viljalaari jäänee kovin tyhjäksi – valtiolliseksi velkalaariksi erilaisine menoerineen !

Onko Suomi suhdanteessa että tyhjästä on paha nyhjästä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli
Hämmentynyt
#2

Minäkin pikkuhiljaa taivun siihen päätelmään, että oma valuutta olisi kuitenkin paras ratkaisu. Se kelluisi ja löytäisi oman arvonsa markkinoiden ohjauksessa, aivan kuten Ruotsin ja Norjan kruunut. Olen EU:n kannattaja ja aikoinaan myös liputin EMU:n puolesta, mutta nyt huomaan, että tuossa yhteisessä rahaunioinissa on pahoja valuvikoja. Perinteinen devalvaatio ei onnistu ja sisäinen devalvaatio, palkkojen ja kustannusten leikkaukset taitavat olla myös toiveajattelua.
Mitään lyhyen tähtäimen pelastuskeinoa on turha odottaa. Suomi ei tule luopumaan eurosta, ei ainakaan seuraavaan 10 vuoteen, joten sen kanssa täytyy nyt vain elää. Palkkamaltti, yhteisöveron alentaminen entisestään, yrittäjyyden kannustaminen, julkisen sektorin karsiminen…Tässä näitä, joilla tuota dynamiikkkaa voidaan pitkällä tähtäimellä parantaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000