Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

EU rokottaa suomalaisilta taas miljardin

EU-maiden valtiovarainministerit ovat saaneet sovittua, kuinka paljon kunkin maan pankit maksavat yhteiseen pankkien kriisirahastoon. Suomen pankkien osuus on lopulta 1 098 miljoonaa euroa.

Kriisirahaston varoja on tarkoitus käyttää, jos EU-maiden pankkeja vielä joutuu vaikeuksiin. Kriisinratkaisurahaston koko on yhteensä 55 miljardia euroa. Se kerrytetään yhdeksässä  vuodessa.

Suomalaispankin maksavat vakausmaksua reilun miljardin, joka on 1,9 prosenttia EU:n yhteisestä rahastosta. Komissio on arvioinut suomalaispankkien maksut hieman korkeammiksi keskiarvoon nähden.  Komissio ei kerro tarkkaan, mikä on kunkin pankin maksuosuus. Maksuosuus vaihtelee pankin koon ja arvioitujen riskien mukaan. Nordea maksaisi arviolta 450–850 miljoonaa, OP 70–140 miljoonaa, Danske 30–60 miljoonaa ja Kuntarahoitus 40–80 miljoonaa.

Edellä oleva tieto on poimittu Ylen uutisesta.

Rahat kerätään suomalaisilta pankeilta, mutta käytännössä rahat kerätään lopulta suomalaisilta yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä. Eikä mikään pikkusumma, vaan yli tuhat miljoonaa euroa.

EU-maiden pankkien maksamien yhteisten varojen käytöstä päättää kriisinratkaisuneuvosto eli ryhmä virkamiehiä. Luit aivan oikein, siis virkamiehet päättävät peräti 55 miljardin euron käytöstä!

Meillä oli pankkikriisi 90-luvulla. Me maksoimme itse kaikki siitä koituneet laskut. Ei tullut minkäänlaista apua ulkomailta. Mutta nyt…

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
terve jätki
Vihainen
#1

Tarkoittaa että pankkien palvelumaksut nousevat..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
Hämmentynyt
#2

20 vuotta – ja kansalaiset maksavat edelleen omista rippeistään,niin oman maan kuin EU;nkin mokat mm.erilaisina palvelumaksuinakin.
Jos ja kun maa hoitaa hyvin omia asioitaan – liikaa velkaantumatta – niin on hyvin altis maksamaan hulttiomaiden epämääräisiä ”vilunkitaseita”.

Ihan oman maamme päättäjien hyvällä avustuksella,vivuttaen kuin takuttaenkin takuulla !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#3

Rahastot on tehty ihmisten hämäämiseksi.!
Rinnekin sanoi (VALEHTELI)televisiossa että Kreikkaan ei uutta rahaa anneta ja samassa uutis lähetyksessä sanottiin että sinne on menossa taas järjetön rahamäärä ! (mutta se menee jo entiseen rahaston kerätystä raha määrästä) kukaan ei kertonut onko se oikeaa rahaa vai velka rahasto !
Tämä tehdään sen takia näin ettei kukaan vois sanoa missäänpäin eurooppaa että jonkin maan rahoja menee johonkin ja näin Euro kommunistit voi jakaa rahaa surutta ja tienata Eu paikkoja Brysseliiin ja Populisteiksi haukutut järki miehet ei voi valittaa kun suoraan ei anneta rahaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000