Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Isku Itä-Suomeen

Venäjän pakotteissa heti Suomi-yhteys: Listalla mukana puolet Helsingin telakan suomalaisomistuksesta

Pääministerin mukaan Venäjän uudet pakotteet koskevat vain pientä osaa Suomea.
Aivan.
Pieneen Suomen itäiseen osaan pakotteilla on merkitystä muidenkin edestä.
On aivan eri asia tarkastella pakotteita kansantaloudellisesta näkökulmasta, kuin jos sama tehdään esim Venäjän kauppaan keskittyvän yrityksen näkökulmasta. Pakotteiden kielteinen vaikutus bruttokansantuotteeseen voi pahimmillaan olla koko maassa jopa prosenttiyksikön verran.
Jokainen itäsuomalainen voi vain kuvitella mikä kerrannaisvaikutus siitä meille seuraa.
Suomen kannalta koko pakotetarina on muutenkin saanut erikoiset piirteet ja mittasuhteet.

Suomen ei myöskään pitäisi polkea miinoja koko EU:n puolesta erilaisin lausunnoin.
Hallituksen usko EU takuisiin on ollut kova.
Niin nytkin.
Läntisen maailman painostuskeinot eivät ole saaneet myönteistä kehitystä aikaan Ukrainan kriisissä, eikä takuita ole nytkään.
Tämän ovat viimeaikaiset tapahtumat todistaneet. Tässä on vastaus myös siihen, millaiset turvatakuut EU pystyy jäsenvaltioilleen, kuten Suomelle, antamaan.
Tätä taustaa vasten Stubb:in, ja tämän hallituksen toiminta ja jatkuvat julkisuuteen annetut lausunnot eivät ole todellisuudessa mitenkään edistäneet Suomen etua, eivätkä parantaneet asemaamme Venäjän lähinaapurina.
Ei poliittisesti eikä kaupallisesti.
Sellainen hokema, että olemalla mukana kaikissa EU:n ytimissä ja yhteisissä rintamissa auttaa Suomea parhaiten, on nykyisten tosiasioiden valossa vähintäänkin kyseenalaista. Tämän tason lausunnot, joita pääministerimme on koko ajan antanut, kuuluvat EU komission puheenjohtajalle.
Jos tämä linja omaksuttaisiin, niin sillä ei etsittäisi rähmällään oloa Venäjän edessä, eikä uussuomettumisen aikoja.
Meitähän on aina kunnioitettu suurelta osin niin lännessä kuin idässäkin tinkimättömän maanpuolustustahdon ja kyvyn, sekä rehellisyyden vuoksi.
Elämme uudessa maailmantilanteessa jossa hallitus on päivittänyt strategiansa väärästä lähtökohdasta, maailmaa syleilevän talouden- ja turvatakuiden pohjalta. Tässä aatemaailmassa on Itä-Suomi joutumassa nyt selkeään maksajan rooliin, toimimalla niin turva- kuin talouspuskurinakin.
Toisaalta, onhan toki fantastista kun perheen äiti saa lapselleen perustella miksei nyt uusia koulukenkiä ostetakaan:
– Meidän on tuettava eurooppalaista arvomaailmaa.

Reijo Paunonen, Juva
Yrittäjä
Eduskuntavaaliehdokas (Ps), Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
suurvaltojen välissä
#1

Venäjän demonisointi jatkuu ja jatkuu, USAn yritykset eivät saaneet Venäjän öljyä vaan saivat näpeilleen Putinilta, kosto elää. Kerry on 100% USAn öljyoligarkkien mies, haastaa koko ajan sotaa. Kun Ukrainan ja Venäjän saisi sotimaan keskenään, USAlaiset pääsisivät ”kahdesta pahasta” kerralla.

Kyllä vaan täällä Suomessakin sellainen kuva tulee, että USA haluaa vahingoittaa Venäjää, syöstä Putinin (Putleriksi nimittämänsä) vallasta ym. Taisivat USAn öljy-yhtiöt saada Putinilta Venäjällä näpeilleen ja kosto elää. Kerry on 100% öljymies. Kun Ukrainan saa houkuteltua Venäjää vastaan sotaan, menettää Venäjä bisbeksensä Ukrainassa ja Euroopan kanssa. Ukrainassa on myös näillä yhtiöillä bisneksiä. Lännen tiedotusvälineissä, ja etenkin USAn ja NATOn edustajat koko ajan demonisoivat Venäjää ja esittävät mitä ihmeellisimpiä väitteitä.

Kaikesta tästä kärsivät pienet maat Venäjän ja USAn välissä; nyt on Ukrainan vuoro olla pommien kohteena, ja me kärsimme, kuten muu Eurooppa, talousvaikutuksista.

Pienten maiden tulee pitää omaa puoltaan, liennyttää, eikä olla haastamassa riitaa, eikä tiedotusvälineiden tulisi lähteä toisen puolen sotapropagandaa levittämään. Oma puolustus, liittoutumattomuus, hyvät suhteet joka puolelle. Päätösvalta omaan ulkopolitiikkaan ja talouteen. Euro on huono Suomelle, nyt vaikuttaa, että jopa Euroopan Unionin jäsenyys ulkopolitiikan muututtua sotakiihkoksi Venäjää vastaan, alkaa muuttua negatiivisemmaksi vaikutuksiltaan, sekä talous-, turvallisuus- että inhimillisessä mielessä. Emme voi olla hyväksymässä ihmisten joukkomurhaa Itä-Ukrainassa ja muuta venäläisten huonoa kohtelua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reijo Paunonen Yrittäjä/sähköasentaja
#6

Kun olemme suurvaltojen välissä, on meidän syytä itse olla demonisoimatta kumpaakaan osapuolta.
Siihen suohon ja informaatiosotaan jota niin idässä kuin lännessäkin nyt tapahtuu on meidän tällä hetkellä turha lähteä mukaan.
USA on meille tärkeä kauppakumppani ja maanpuolustuksemme ehdoton yhteistyötaho.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

suurvaltojen välissä
#7

Totta mitä sanot, kerron enimmäkseen asioiden toista puolta siksi, kun sitä toista kerrotaan liiaksi, ja olen liian laiska toistamaan sitä, tulisi pitkät tekstit jos pitäisi joka asiasta kertoa kaikki siihen liittyvät asiat.
Toisaalta myös Pekka Sutela totesi, että USA haluaa syrjäyttää Putinin, ja propoganda, jota saamme lukea tiedostusvälineistä, kyllä on erittäin törkeää ja vahvasti siihen viittaavaa. Ei toisen maan päämiestä, tärkeän naapurimaamme, saa sanoa Hitleriksi tai hulluksi, kuten lännen johtajat ja tiedotusvälinemme ovat tehneet. Lehtien kuviinkin on valittu vain vihaisilmeisiä kuvia Putinista. Median toiminta on aivan järkyttävää. Se on aivan kuin kansan valmistamista sotaan, pahaa Putleria tuhoamaan. Järkyttävää, länsimaisilta ihmisiltä, jotka kehtaavat sanoa itseään sivistyneiksi. Hävetkäämme! Ja kaiken lisäksi kannatamme Ukrainan tilanteen ratkaisemista sodalla ja väestön massatuholla!
On tietenkin totta, että USAn kanssa on pidettävä hyvät välit, se on hieno maa, hieno perustuslakia, vaikka tällä hetkellä siellä onkin vallassa osaamattomia, lahjattomia ja vaalirahoittajiaan myötäilevieä ihmisiä, kuten monissä muissakin länsimaissa, ja media ja poliitikot tekevät kuten rahoittajat, hyvän- tai pahantahtoiset haluavat. Media on siellä nykyään myös keskittynyt, mikä mahdollistaa tehokkaan vallankäytön, samoin hyvässä tai pahassa. Toivottavasti lännessä saadaan taas kunniallisempia poliitikkoja valtaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Erottelut sikseen
#8

Ottamatta Sutelaan sen enempää kantaa niin onhan hän ainakin ollut huolissaan Venäjän hiipuvan kaupan vuoksi Etelä-Karjalan tulevaisuudesta. Eli toivoo tietenkin mevestystä Venäjälle joka olis Suomen liiketoimintojen etu.
Mitä tulee tuohon alatyyliin venäjää kohtaan niin olet prikulleen oikeassa. Emme aina ymmärrä sodan syitä ja tunteita. Yksilötaso toimii samoin kuin kansakuntien taso. Nöyryytetty ihminen on vihainen ja vaarallinen. Jos siihen lisätään kurjistuminen, on väkivalta lähellä.
Kunnioitus, rehellisyys, sanansa pito ja luottamus auttavat jo Venäjän suhteissa pitkälle.

Tähän ei pidä sotkea maanpuolustus- ja turvalllisuustoimia, jotka ovat täysin eri aihepiiri ja operatiivinen kenttä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ei perusteettomille pakotteille ja Itä-Ukrainan verilöylylle
#2

Suomen sanottava ei perusteettomille pakotteille ja Itä-Ukrainan verilöylylle

Missä USA aseistaa joukkioita vallankaappaukseen, siellä pommitus tai sisällissota.
Pakotteet tulisi kohdistaa USAan, jotta se käyttäisi vaikutusvaltaansa Porosenkoon, jotta Itä-Ukrainan massamurha saataisiin loppumaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Nyt BBC:lläkin on myönnetty, että Kiovan vallankaappaus oli kaikkea muuta kuin demokraattinen.

”Armed Nazis Led “Revolution” in Kiev, Ukraine”
suomennettu: aseistetu natsit johtivat ”vallankumousta” Ukrainassa.

”In light of the BBC’s report, confirmed intercepted phone conversations between the EU and Estonia regarding the Ukrainian opposition’s hiring of snipers deployed against both police and protesters takes on a new degree of veracity with deepening implications.”
suomennettuna oleellinen kohta: Ukrainan lännen tukema natsimielinen oppositio palkkasi sala-ampujia ampumaan sekä mielenosoittajia että poliiseja.
Janotskovitz oli syytön, ja hänen syrjäyttämisesä laiton. Vallassa ovat tällä hetkellä verikätiset syylliset.

Googlaa:
”BBC Now Admits: Armed Nazis Led “Revolution” in Kiev, Ukraine”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aarto määttä
Utelias
#4

Mielestäni euroopan kriisin aiheutti tahallisesti suurten pikavoittojen tavoittelijat,kuten aseteollisuuden yksityiset omistajat,öljyteollisuuden yksityiset omistajat, yms seikkailijat jotka tarvii väkivaltaa oman henkilökohtaisen ekonsa ja voittojen nostamiseksi.EU n edustajat huijattiin mukaan tuohon prosessiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Tätä me tuemme!

Lännen pakottamana armeija tappaa omaa kansaansa.

Näillä hakusanoilla voi löytää Youtubesta tai Googlesta videon suoraan Itä-Ukrainan Kramatorskista ja katsoa itse, mitä paikallisväestö tuumaa Ukrainan armeija toimista:

Митинг против мобилизации. Краматорск Новости Краматорска Александр Шеремет

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000