Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

EU-kriittisyys ei ole eristäytymistä!

Yllättävän monelle EU-kriittisyys on yhtä kuin eristäytyminen. Eihän siitä ole todellakaan kysymys! Sinänsä yksinkertaisen asian ymmärtäminen näyttää olevan yllättävän vaikeaa. Joskus tosin on kysymys tarkoituksellisesta väärinymmärtämisestä.

En minä eikä Perussuomalaiset puolueena todellakaan kannata minkäänlaista eristäytymistä. Tasan päinvastoin! Näen ja näemme nimittäin asiat niin, että EU on yksi eristäytymisen muoto. Tänä päivänä ja varsinkin tulevaisuudessa maailma pitää nähdä yhtenä kokonaisuutena. Siksi kaikenlaisia blokkeja pitää välttää ja lisää päätösvaltaa pitää siirtää koko maailman kattaville organisaatiolle, erityisesti YK:lle.

Maailma on todellakin muuttunut. Ennen kirkonkylässä käyntiin meni koko päivä, joskus enemmänkin aikaa. Tänä päivänä yhden päivän aikana käydään tuhansien kilometrien päässä. Sähköinen viestintä on kutistanut etäisyydet minimiinsä. Voimme olla kuvallisessa yhteydessä milloin tahansa ja minne tahansa.

Vaikka korostamme kansainvälisyyttä, se ei saa kuitenkaan olla itsetarkoitus. Yhteistyötä on tehtävä silloin kun se on järkevää. Asioista on päätettävä aina mahdollisemman lähellä päätöksenteon kohdetta. Silloin tunnetaan olosuhteet parhaiten ja päätös voi parhaiten palvella kohdettaan.

Monet ennustavat, että tulevissa vaaleissa eniten ovat esillä EU- ja Nato-myönteiset kokoomuslaiset ja kansallista päätöksentekoa ja suomalaisten etuja puolustavat perussuomalaiset. Näin varmaankin tulee olemaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000