Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ay-liikkeen ja vasemmistopuolueiden napanuora kuristaa

Vasemmistopuolueet ja niiden hallitsema ay-liike ovat tähän saakka toimineet kuin siamilaiset kaksoset. On annettu virheellisesti ymmärtää, että ilman ay-liikettä ei ole vasemmistopuolueita ja ilman vasemmistopuolueita ei ole ay-liikettä.

Tämä tilanne näkyi vappuna eri puolilla maatamme. Esimerkiksi SAK:n Lappeenrannan Paikallisjärjestö ja Lappeenrannan Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö järjestivät yhteisen vappujuhlan saman kaavan mukaan kuin vuosikymmenien ajan on tapahtunut.

Tämä napanuora on ay-toiminnan ja vasemmistopuolueiden tuhon tie. Ensinnäkin työväestön keskuudessa perussuomalaiset on puolueena kannatukseltaan suurempi kuin vasemmistopuolueet yhteensä. Tästä seuraa, että hyväksyessään vain demarit ja vasemmistoliiton ay-liike etäännyttää tai suorastaan jopa karkottaa suurta osaa työväestöä ay-toiminnasta.

Toisin päin nähtynä monet muutoin vasemmistopuolueille myötämieliset tahot äänestävät muita puolueita kuin vasemmistopuolueita, koska eivät hyväksy ay-liikkeen ja vasemmistopuolueiden napanuoraa. He hyväksyvät ja kannattavat puoluetta, joka näkee yhteiskunnan kokonaisuutena.

Urpilaisen johdolla demarit yrittivät ottaa etäisyyttä ay-liikkeeseen. Se ei onnistunut, vaan Rinteen johdolla ay-siipi otti puolueen takaisin komentoonsa. Vaalitulos kertoo, että puolue ajautui ojasta allikkoon. Nyt joudutaan jälleen kääntämään takkia, ja se ei ole helppoa puolueen uskottavuuden kannalta.

Demareiden osalta tosiasiat ovat ikäviä. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan alle 50-vuotiaiden keskuudessa demareiden kannatus on vain noin 8 %. Eläkeikäisten keskuudessa kannatus on yli 30 %. Nämä luvut kertovat puolueen tulevaisuuden.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Akava
#1

on suureksi osaksi kokoomuslainen. Mutta blogistin tarkoittama kuvio ei täsmennyksestä kaadu, sikäli kuin kokoomuskin hävisi vaaleissa ääniä. Jatkuvasti kasvavat joukot vieraantuvat ay-liikkeestä, joka ajaa liian häikäilemättä hyväosaisimpien palkansaajien etuja välittämättä vientiteollisuudesta, pk-yrittäjistä tai työttömistä. Korporativismia olisi suitsittava.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000