Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Sokeat hallitsijat

Kreikan vedätys jatkuu. Päivä sen jälkeen, kun Kreikalle saatiin neuvoteltua jatkoaikaa sen tukipakettiin, maan valtiovarainministeri puhuu suoraan maksuvaikeuksista. Kreikka ilmoitti myös tänään sen, että se keskeyttää sähköyhtiöiden yksityistämisen. Tämä rikkoo aiempaa sopimusta maan velkojien kanssa. – ”Emme halua myydä Kreikan valtion sukuhopeita hävettävän halvalla” Varoufakis sanoi. On syytä kysyä, mikä antaa velalliselle, tässä tapauksessa Kreikalle tällaisen vallan toimia? Jos Suomessa tavallinen perheellinen joutuisi vastaavaan tilanteseen ei voutia tarvitsisi kauan odotella. Häähopeat vietäisiin markkinahintaan. Muutenkin EU rahapolitiikan virheet alkavat realisoitua jo ennustetun, pahimman vaihtoehdon mukaan.

Rahaa on, mutta ei muuhun kuin pelurien käyttöön. Kataisen reaalitalouden ja työllisyyden nimissä mainostama investointimyrsky jää jälleen kaukaiseksi haaveeksi. Harjoitetulla rahapolitiikalla ei talouskasvua synny. Sen sijaan rahoitusmarkkinoilla likviditeetti lisääntyy ja pörssiosakkeet kallistuvat. Kohta sormet uhkaavat kärventyä monelta sijoittajalta. Rahapoliittinen elvytys ei rohkaise kuluttamaan vaan raha ohjautuu osakemarkkinoille nostaen hintoja. Kun raha ei ohjaudu reaalitalouteen, työllisyys ja kulutuskysyntä eivät nouse ja halpa raha johtaa pääomien vääränlaiseen käyttöön. Kreikalle annettiin löysiä ties monettako kertaa ja teatteriesitys jatkuu. Nyt on uusi vanha ongelma esillä. Ranskan kurittomuus saa EU komission haukkomaan henkeä. Niinpä EU komissio esittää Ranskalle kahden vuoden jatkoaikaa liian suuren budjettialijäämänsä korjaamiseksi. Tämä Suomen kannalta kielteinen kehitys maksaa Suomelle tuhottomasti. Vastaamme nyt kuukausittain noin tuhannen miljoonan euron  EU:n yhteiselvytyksestä. Kaikkia näitä elvytysvaroja joita ohjataan nyt  EU:n taloussopimusten mukaisesti röyhkeästi valehteleville kuramaille, tarvittaisiin kipeästi täällä kotimaassa. Mutta kansalta ei kysytä, koska KANSANvaltaa ei ole.   

REIJO PAUNONEN kansanedustajaehdokas

www.reijopaunonen.fi

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

EU on eliitin hanke. Eliitti omistaa median. Median avulla kansa saadaan ajattelemaan ”oikein”, ja mediavihapropagandakampanjoin saadaan ”väärin” ajattelevat poliitikot kuriin ja loput pelkäämään ja välttämään väärää toimintaa jo ennalta.
EU:n avulla loputkin kansojen varallisuudesta voidaan siirtää eliitin käsiin. Velkaorjuutus, lainojen korottomuus pääoman-arvojen nostamiseksi, suuret osingot ja johtajien palkkiot, yksityistämiset, vapaakauppa, pankkituet, verovapaudet, verokilpailu, veronkierto, siinä elii… eikun EU:n keinot… öö… kansan omaisuuden var… eikun rakenneuudistuksiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

antura
Hämmentynyt
#2

” Emme halua myydä Kreikan valtion sukuhopeita hävettävän halvalla ”.

Olen ylen määrin hämmentynyt jos tuollainen lausunto ei miellyttäisi täälläkin, Kreikan sijalla sanonnassa olisi Suomi.

On olemassa sellainen käsite kuin odious dept, suomentaisin sen sanoin hävytön velka. Velka jonka hallitus ja kansanedustajat ovat ottaneet valtion piikkiin hävyttömän ylimielisenä ja kansaa, valtiota hyödyttämättä.

Seuraava Suomen hallitus voisi sanoa samat sanat kuin Kreikan valtiovarainministeri. Jossain vaiheessa on hävytön meno vihellettävä poikki.

Kyllä jo pitäisi sokean reetankin nähdä, että eurovaluutta on varta vasten kehitetty luomaan tilanne, jossa velkaa voidaan tyrkyttää – todellakin tyrkyttää – eri euromaille. Pankki- ja rahoitusjärjestelmä pystyi tyrkyttämään hävyttömästi hävyttömille Kreikan valtion luottamsmiehille velkaa valtion, korjaan euromaan, piikkiin , koskapa taustalla oli tieto, että siitä velasta vastaa koko euroalue. Vastaa, vaikka nimenomainen yhteisvastuukileto on olemassa.

Eurovaluutta vaikuttaa toisellakin tapaa. Sen arvo on euromaiden sisällä sama. Se ei jousta esimerkiksi Saksan ja Kreikan välillä. Ja tapahtuu niin, että kansa joustaa – elämä kun nääs meinaan ei ole yksvakaata.

Pöhvelit ulvovat sutena susien joukossa nähden ja ymmärtäen vain velan toisen osapuolen – velan ottajan. Vaan kun velan syntymisessä on kaksi osapuolta. Näin on Kreikankin tapauksessa. Velan tyrkyttäjät ( pankki- ja rahoitusjärjestelmä ) on lirissä, jos se on persaukiselle tyrkyttänyt lisävelkaa.

Suomen valtion sukuhopeita on jo hävettävän halvalla myyty, suorastaan kenkättty. Valtion metsät taitavat olla seuraavana vuorossa. Suomen Suomen pankki meni jo, tilalle otettiin EKP:n Suomen pankki. Postipankki meni jo. Missähän vaiheessa on pohjavesien nosto-oikeuden myyminen jollekin firmalle yksinoikeudeksi. Vertaa hyvää raikasta juomavettä öljyyn niin tajuat tilanteen.

Suomen sukuhopeita on halvalla myyty ( hyville veljille ) ja Suomi on velkaantunut noin 10 miljardin euron vuosivauhtia.

Rahan puutteessa Havukka-ahon ajattelija ehdotti, että myydään Kristus. Tarkoitti tällä huoneentaulua, Kristus-maalausta, jota osoitti hölmistyneelle kuuntelijalle.

Kreikan kansalta vaaditaan että se myisi niin sukuhopeat jos kristuksetkin sen vuoksi kun Kreikan edeltävät hallitukset ja eduskunnat ovat eläneet kuin pellossa.

Kreikan kansa ei elä kuin pellossa, se elää pellosta ja pellon pientareista, omavaraistaloudessa hyvin pitkälti. Sillä tapaa kuin Suomi eli sota-aikana ja sen jälkeenkin. Joka pihassa kasvoi perunaa, sipuleita ja porkkanoita. Pihan perällä oli possu ja kaneja jos kanojakin. Itseä ja perhettä varten. Tuo toiminta oli irti rahataloudesta, se oli sellaista toimintaa, jota varten ei otettu lainaa, velkaa eli rahaa.

PS Se velkaraha, jonka Suomi lähetti EVM:lle, se lienee otettu kuin odious dept – hävytön velka, josta Suomen kansan ei tarvitsisi olla vastuussa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000