Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Raha ratkaisee vaalit ?

Nyt alkoi eduskuntavaaliehdokkaiden kastijako sen mukaan kuinka paljon kukin ehdokas polttaa rahaa vaaleihin. Eilen juttelin erään merkittävän mediaomistajan kanssa, joka kertoi suoraan, että lehtiyhtiöt ovat puristuksissa ja joiden on kuunneltava rahavirran ääntä. Tohtiiko tuota enää sen selvemmin sanoa mistä tässä on kysymys. Tämä kehityssuunta onkin yhä selvemmin näkyvissä. Vaaleista on yleensäkin muodostumassa massaviihdetapahtumia, joissa suuren merkityksen ja hyödyn saavat vaalijärjestelmässä mukana olevat tahot. Sama sapluuna pätee esim viihde- ja laulu- tango ja kevyenmusiikin killpailuihin. Siitä mainos- ja markkinointiaineiston määrästä ja sen laadusta nyt käytävien eduskuntavaalien osalla, voi hyvinkin päätellä, että vaaleilla rahastus on suunniteltu hyvin ja pitkällä aikavälillä. Kun maakuntalehdet nostavat vaalirahoitusteeman esiin, se samalla itse ruokkii järjestelmäänsä tulevaa rahavirtaa. Itse en tähän markkinoinnin ruokinta-automaattiin tietoja vaalirahoituksesta syöttänyt. Vaalirahoitusteema on siis osa niiden markkinointia. Näin synnytetään pelko- ja kilpailutilanne. Illuusio siitä, että Ilman riittävän suurta rahallista panostusta ehdokas ei vaaleissa pärjää. Näin osittain varmasti onkin. Esimerkiksi Iltalehden myyntiassistentti korosti  suurten massojen tavoittamista vaalimainonnassa.  Rahan merkitys korostuu myös ilmaisen uutisoinnin rajoituksina. Enää ei ilmaisia aterioita ole, vaan nettilööpitkin muuttuvat pian järjestään maksullisiksi. Nykymaailmassa vaaditaankin äänioikeutetuilta entistä enemmän tietoa ja tarkkaavaisuutta. Siinä on hyvänä apuna esimerkiksi  ainakin vielä rahamammonasta riippumaton netti.  Kaikki eivät tee vaalityötä suurella rahalla vaan suurella sydämellä.

REIJO PAUNONEN, kansanedustajaehdokas

www.reijopaunonen.fi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
terve järki
Vihainen
#1

Rkp verovapaat säätiöt ilmoittivat ssvenska ylellä laittavansa 400 000 euroa ”ruotsinkieltä edistäville” ehdokkaille. Suoraa lahjontaa jolla ostwtaan lisäaikaa pakkoruotsille.!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Jokainen euro on samanarvoinen. Kansanedustajien lahjontakaan vaalikauden aikana ei ole laitonta ja halutaan salata.

10000-50000 eurolal voi ostaa itselleen kansanedustajan. Näkyvällä vaalikampanjalla tutkitusti saa paikan.

Näin myös KMS:n aikaan, kun se onnistui ostamaan itselleen 40% maamme kansanedustajista, minkä seurauksena maahamme pääsi valtaan nuorten osaamattomien uusliberalististen kiiltokuvapoikien- ja tyttöjen joukko; Kataiset, Stubbit ym. ja kokeneemmat, osaavammat vanhat joutuivat väistymään. KMS kaapasi vallan maassamme vielä lisää ääriuusliberalistiseen suuntaan.

Yhdysvalloissa ei tavallisella kansalla ole juuri lainkaan vaikutusmahdollisuuksia, tämä on tutkittu. Vaalirahoittajilla on melkein kaikki valta.

Meillä valta on suurelta osin median omistajilla ja ryhmällä, jolla on mediaan valta (RKP-Kokoomus-Keskusta-SDP-näiden uusliberalistit ja EU/NATO-fanaatikot ja liike-elämän ja järjestöjen johtajat, erityisesti EK, herrojen keskiviikkokerhossa)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000