Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Kreikan tukipaketit jatkunevat

Kreikan kansanäänestyksen jälkeen tilanteen vakavuus on valjennut EU päättäjille kaikessa kaameudessaan. IMF:n mukaan Kreikka tarvitsee taloutensa tasapainottamiseksi lisälainaa ainakin 50 miljardia euroa, josta EU-velkojien osuus olisi 36 miljardia euroa. Hetken pohdinnan jälkeen on päätetty ilmeisesti jatkaa tukilinjaa. Ei virallisesti vaan selitykset tulevat kautta rantain. Kolmatta tukipakettia sorvataan. Tähän suuntaan on suuri paine. Suurvaltapolitiikka on noussut keskiöön ja viimeksi USAn ja Japanin talousviranomaiset ovat patistaneet euroryhmää ja Kreikkaa sopuun. Venäjä on mukana kuvioissa ja koko eurovaluutan farssi palvelee sen tarkoitusperiä sopivasti. Saksa on poliittisen murroksen edessä kun paine tulee kansanvallan ja suurvaltapolitiikan puolelta ratkaista kriisi, eikä aikaakaan ole liikaa. Eli näyttää siltä että Kreikka tulee jälleen saamaan ties monettako kertaa tukimiljardinsa. Mutta mitä tämän jälkeen on tulossa? Nythän Kreikan vaalien jälkeisten tapahtumien kautta tulee testattua pienen maan kansanvalta, vastaan EU:n raha- ja poliittinen koneisto. Käytännössä pieni maa voitti.

Yleisesti Kreikan kriisin yhteydessä on pelätty dominoefektiä, joka voisi levitä esim Italiaan.

Mutta mitä tekevät esim entiset Neuvostoliiton jäsen- ja Etelä euroopan saarivaltiot? Herääkö sielläkin uusia ideoita murenevan EU:n rahaliiton suuntaan? Pelipaikka on käytettävä nopeasti. Onhan vielä kesää ja rahaa jäljellä. Kreikan vaalien jälkeinen EU:n poliittisen kentän murros merkitsee muutosta, joka ei jää huomiotta suurvaltapoliitikkojen johdossa.  

Tämä kehitys voi olla hyvinkin nopeaa ja samalla osittain hallitsematon. Taloudellisesti ja poliittisesti suurimpina kärsijöinä ovat tunnolliset EU säännöistä kiinni pitävät jäsenvaltiot. Tästä esimerkkinä Suomen ETYJ kokous.

Suomen hallitus on kirjannut hallitushjelmaan, että Suomen osuuttaa tukipaketeissa ei tule lisätä.

Tuleeko Suomi pitämään tästä kiinni vai ollaanko edelleen valmiita lisäämään Kreikkatappioita entisten 6 000 miljoonan lisäksi?

Järjestimme EU:hun liittymisestä kansanäänestyksen.

Olisiko Suomen rohjettava jälleen tehdä kansanäänestys Kreikan tapaan?

Tärkeistä aiheista ei ole pulaa.   

REIJO PAUNONEN

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

”Suomen hallitus on kirjannut hallitushjelmaan, että Suomen osuuttaa tukipaketeissa ei tule lisätä.”
Tämän on pakko pitää ei suomalaiset kauan katso verorahojemme kulkeutumista kaikkialle muualle paitsi omien kansalaisten hyödyksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Toivottavasti Soini, puolueen puheenjohtajan kokonaisvastuuta korostavana, pitää linjan. Nyt on selvää lipsumista havaittavissa. Ei kai vaan ole joku EU-virka sittenkin tavoitteena?
Etyk-kokouksen viisumihommissa vietiin kuin kuoriämpäriä, niin Salea kuin Timoakin. Eli tuli käytännön harjoitus ”yhteisestä vastuunkannosta”, yksin jäätiin selittelemään, kun tosipaikka tuli.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Salonkikelpoisuus on paha poliittinen diagnoosi,etenkin jos sen antaa syödä ominaista perusominaisuutta joka on yksilöllistä vahvuutta erottua massan lipevyyksistä ”eri jargoneista”.

Demokratia on tavallaan kaksiteräinen miekka”yksin et ole mitään ja joukossa ? tiivistyy” malliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#4

Suomen pitäisi toimia tässä kysymyksessä kuten EU:n enemmistö. Jos enemmistö ( = lue kaikki muut EU maat ) ovat sitä mieltä, että Kreikka saa seuraavan tukipaketin, niin kyllä meidänkin se pitää hyväksyä. Kaikki varmaankin muistavat Urpilaisen ” vakuusvenkoilut ”, joka sai muut EU maat, jos ei nyt aivan suuttumaaan, niin ainakin ihmettelemään pohjoista jäärää. Pienenä näpäytyksenä taisi mennä paikka turvaneuvostossa. Jos nyt tässä tilanteessa, jossa Venäjän kauppa sakkaa pakotteiden vuoksi, jossa muut EU maat jo nyt meitä katsovat pitkään, vedämme toisen kerran maton alta, niin se on sitten siinä. Siis myös meidän talouskasvumme. Kuka hel…tti ostaa tällaiselta maalta nipan nippaa, joka kokoajan pistää kapuloita rattaisiin, ei kukaan!
Nyt pitäisi ottaa järki käteen ja miettiä myös kansallista etuamme ja tässä kysymyksessä on se, että pysymme
kiltisti EU rintamassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kolhoosi
Vihainen
#5

Nimenomaan meidän ei pidä toimia kuten kolhoosi määrää!

Kaksoisvaluutta käyttöön ja heti, kuten Väyrynen on ehdottanut. EU-Amerikka kolhoosi ei ole ainoa. Intia, Kiina ja Venäjä ovat jo mudostaneet oman taloudellis-, poliittis- ja sotilaallisen blokin ja täällä vaan märehditään tehdä vaiko ei tehdä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikael
#6

Heh… Veli Savolainen tuskin on työelämässä missään tekemisissä teollisuuden ja asiakkaiden/markkinoinnin kanssa. Ei se kuule kiinnosta yksityisellä sektorilla yhtään tippaa, miten toimii valtio, jossa kyseinen yritys sijaitsee. Suomi ei tällaisesta toiminnasta kuitenkaan mihinkään kauppasaartoonkaan olisi joutumassa. Nyt valoja päälle sielläkin hiukan ja selittelyä vähemmälle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#7

Tänään on mukava vastata Mikaelin kommenttiin.
Suomi ja perussuomalaiset ovat yksimielisesti hyväksyneet Kreikan kolmannen tukipaketin, vaikka epäilijöitä oli pilvin pimein. Arvailin oikein 5 vkoa sitten, kun esitin, että Suomen ei kannata vastustaa EU:n linjaa tässä asiassa. Sitten vastaus kysymykseen, olenko markkinoinnin ja/tai viennin/tuonnin parissa? Kyllä olen. Yli 20 vuoden ajan olen pyörittänyt pientä yritystäni, joka tuo nyt tavaraa EU:sta ja Kiinasta. Ei paljon, eikä tällä kultaa vuole, mutta todella mielenkiintoista tämä on. Nähdä miten kaikki on muuttunut 20 vuodessa ja ymmärtää mitä me olemme saaneet. Mieti, yhteiset sisämarkkinat ja sen tuomat edut ( voin varastoida tuotteita ilman Alv;a ),
yhteinen valuuttaa ( kiinteät ostohinnat ), ei devalvaatiopelkoa…Positiiviisia asioita on lukemattomia ja niiden luettelemiseen ei palstatila anna mahdollisuutta. Samalla tämä työ on opettanut mitä merkitsee yhteistyö ja yhdessä tekeminen. Oli sitten kyseessä yritys tai valtio.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000