Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Eurouskovien saarnat eivät muutu

Eurouskovien uskonlujuus europankkien selviytymiseen syvenevästä kriisistä, on häkellyttävän vahva. Olli Rehn (kesk) arvioi äskettäin, että euroalueen ongelmapankit tuskin tarvitsevat veronmaksajien tukea. Myös Nordean maajohtaja Ari Kaperi uskoo markkinoiden olevan tyytyväinen pankkien tarvitseman lisäpääoman määrään, joka olisi vain n 10 miljardia euroa. Lausunnot kyllä hieman ihmetyttävät.
Nyt esille heiteyt luvut rahoitustarpeesta ovat todellisuudessa vain jäävuoren huippu. Fantastisen stressitestin jälkeen ääni onkin alkanut muuttua ja markkinat alkaneet reagoida mollivoittoisasti. On käynyt ilmi, että Eurooppalaispankeilla on peräti 136 miljardia euroa enemmän ongelmalainaa kuin aiemmin on luultu. Tätä summaa ei tulla saamaan mitä ilmeisemmin koskaan takaisin. Tämä käy selville laajemmasta stressitestin selonteosta. Näin ollen miltei puolelle siitä rahasummasta, jonka Kataisen pitäisi haalia EU:n finanssijärjestelmään kokoon, on jo osoite selvillä. Eikä siitä heru itse reaaliatalouden elvyttämiseen ja suurella äänellä mainostettuun työllisyyden hoitoon vielä euroakaan. Kaikki uppoaa entisten mokien selvittämiseen. Lisäksi Ranska ja Italia, joihin kriisi on edennyt, esiintyvät uhmakkaana EU:n asettamia taloustavoitteita kohtaan. Niinpä näiden maiden pankit tulevat ilmeisesti tarvitsemaan vielä mittavat avustukset. Ranska ja Italia ovat laatineet myös sellaiset talousarvioesitykset, joihin Euroopan komissio voi halutessaan puuttua. Jos näin tapahtuu, voi vain arvailla mitä on edessä pankkirintamalla. Kun nämä ns asiantuntijat esittävät aika-ajoittain näitä lausuntojaan, olisi hyvä jos kaikki asiaan liittyvät seikat tuotaisiin päivän valoon.

REIJO PAUNONEN,
eduskuntavaaliehdokas,
Kaakkois-Suomen vaalipiiri

 

Markkinailo jäi lyhyeksi: http://www.ts.fi/uutiset/talous/693124/Analyytikko+Stressitestien+markkinavaikutus+jai+lyhyeksi

Rehn iloitsee: http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7159878.html

REIJO PAUNONEN, eduskuntavaaliehdokas, Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Mara
#1

Raamatussa on monta kohtaa, jossa ihmiset vieraantuvat jumalasta kunnes jokin katastrofi herättää ja osa huuhtoutuu tyhmyyteensä. Sodoma, Babylon, vedenpaisumus. Nämä kulttuurit olivat unionin kaltaisia, joissa tyhmyys ja pinnallisuus kasvoi äärimmäisyyteensä. Vääriä tahoja palkittiin ja järjen ääni vaimettiin. Muutamat aprofeetat varoittivat, mutta heitä ei kuunneltu. En usko evoluutioon, enkä ihmiskunnan viisastumiseen. Ehkä Pohj-korea on eräs tyhmyyden tiivistymä, miksi siis länsi olisi jokin poikkeus. Suurpääoma=kultainen vasikka. Miksi komission herrojen viisautta ylistetään, kun he ahnehtivat itselleen ja omilleen kaiken , kuin diktaattorit ikään. Onnea vaan rauhanpalkinnosta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Samaa mieltä
#2

Ehkä tuolta kannalta en osannut asiaa tarkastella, mutta ahneudesta olen samaa mieltä.
Lisäisin vielä pari pientä tekijää: Optiot ja bonukset. Niitä kuolaamalla on ajettu yrityksiä katastrofeihin.
Niin ja lisäksi suomalaisia työpaikkoja ja hyvinvointiyhteiskuntaa pelastamalla. saatiin yhdelle sentään kovapalkkainen vakanssi Brysseliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pentti
#3

Toisaalta nuo uutiset eivät ole huonoja, euro ja eu saapuvat pikkuhiljaa ja vihdoin päätepysäkille.

Ainoa asia mikä pelottaa, on yhteiskunta rauhan säilyminen ja sodan syttymisen vaarat, jollei jopa todennäköisyys.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reijo Paunonen Yrittäjä/sähköasentaja
#4

Hyviä huomoita. Voi olla hyvinkin lähellä aika jolloin kullat ja hopeat paiskotaan kaduille. Niitähän ei voi syödä. Ja mikä arvo on rahalla joka ei liiku. Ei mikään. Kellään ei ole kohta vara ottaa lainaa, eikä toisilla ole vara ostaa. Tämä pyähtyneisyyden tila luo levottomuutta, ja kansat lähtevät liikkeelle ruoan perässä. Kaikki on uskon varassa, vaan ei sen oikean. Kun markkinauskon kupla puhkeaa on jälkikin rumaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Klude
#5

Eu:n eliitti, Bilderbergiläinen keinottelijoiden ja veroparatiisikelmien kööri osaa lobbaamisen. Poliitikot ovat joko lahjottuja, aivopestyjä tai muuten vaan tampioita. Kansalaisten etu ei ole ensimmäisenä vaikka selittävät muuta. Kuten J.Katainen, yhden vaihtoehdon mies, sai palkkioviran nuoleskelemalla federalistista euroeliittiä. Minne katosi Timo Soini joka ennen sanoi: Missä EU siellä ongelma? Perussuomalaiset, ainoa eurokriittisten toivo osoittautuu samaksi lammaslaumaksi kuin muut puolueet ja menettää kannatustaan. Holtittomalle haittamaahanmuutollekaan ei tehdä juuri mitään. Pienpuolueeksi paluu on edessä pianki.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000