Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

”Syyrian lotat”

Suomen kansalaisuuden saa syntymällä maahan tai tietyn ajan täällä asuttuaan hyväksytyn hakemuksen jälkeen. Kansalaisuus tuo mukanaan kaikki yhteiskuntamme tarjoamat oikeudet, mutta myös velvollisuudet ja sitoo meidät osaksi samaa kansaa, suomalaisia. On myös mahdollista säilyttää syntymämaansa tai muun aiemman asuinmaan kansalaisuus ja olla suomalainen ns. kaksoiskansalaisuuden turvin.

Tällä hetkellä Suomen kansalaisuutta ei käytännössä voi menettää, ei edes syyllistyessään vakaviin rikoksiin tai ollessaan selvä uhka maan turvallisuudelle. Tämän suuntaista muutosta on kyllä esitetty lainsäädäntöön, mutta pelkään pahoin ettei asia tule edistymään, mikäli galluppien tulos toteutuu ja ykköspaikkaa nyt pitävä puolue pääsee valtaan. Aiemmin demarien nykyinen varapuheenjohtaja on muista syistä kansalaisuutta ollut kyllä viemässä.

Kansalaisuusasia on ollut esillä viime päivinä, kun on puhuttu ns. vierastaistelijoista, jotka ovat eri Euroopan maiden kansalaisina lähteneet taistelemaan ISISin riveissä ja heidän ajamansa aatteen puolesta. Tuohon aatteeseen kuuluu muun ohella kaiken länsimaisen kulttuurin tuhoaminen ja koko maailman yhdistäminen islamilaiseksi valtioksi. Säälimätöntä terrorismia käytetään keinona näiden päämäärien ajamiseen.

Kun Suomen tai muun euroopan maan kansalainen lähtee vapaaehtoisesti maastaan tämän puolesta taistelemaan tai muuten elämään osana tätä kulttuuria, luopuu hän samalla yksipuolisella päätöksellä kansalaisuudestaan. On siis aivan turha puhua siitä tuleeko heitä ottaa takaisin lähtömaahansa, ei tietenkään, valinta on tehty ja länsimaiselle elämänmenolle selkä käännetty.

Silti tästä keskustellaan ihan vakavasti ja mietitään mihin toimiin tulisi ryhtyä kun ISIS-taistelijat ja heidän vaimonsa palaavat. Joidenkin mielestä vierastaistelijoiden lähtömaiden tulisi ottaa vangitut vastaan, tutkia ovatko he syyllistyneet rikoksiin, tuomita, rangaista tarvittaessa ja sen jälkeen eheyttää ja kotiuttaa osaksi yhteiskuntaa. Tämä olisi pitkä ja kallis prosessi, puhumattakaan siitä miten tällainen henkilö säilyisi turvallisuusuhkana läpi elämänsä. Emme todellakaan tarvitse maahamme tällaista ja onneksi näiden modernien “veteraanien ja lottien” puolestapuhujat ovat harvassa.

Ihan ilman vannoutuneita länsimaita vihaavia terroristejakin, meillä riittää turvallisuushaastetta tänne jo tuoduissa ja päästetyissä tuntemattomissa sotureissa. Viime aikojen Haagan kunniapuukottaja, Lahden koulunkäyntiavustaja ja linja-auton tieltä suistamista yrittänyt tuoreimpina esimerkkeinä. Siksi puhuttaessa ISIS-taistelijoista ja heidän vaimoistaan onkin helppo olla samaa mieltä sisäministerin ja oikeusministerin kanssa ja antaa mahdollisen perustettavan kansainvälisen oikeuden hoitaa tutkiminen ja tuomitseminen.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Syyrian lotat – isis-vaimot, ei ne kuulu Suomeen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000