Perussuomalaiset

Pekka Korpivaara

Rikosten esitutkinta syyttäjänvirastolle

Suomessa pitäisi järkiperäistää rikosten esitutkintaa siirtämällä se syyttäjänviraston vastuulle. Näin säästettäisiin poliisin resursseja ja vähennettäisiin turhaa byrokratiaa. 

Monissa euraoopan maissa on jo otettu käyttöön järjestelmä, jossa syyttäjä toimii rikosasioiden tutkinnanjohtajana. Tämä nopeuttaa rikostutkintaa, karsii päällekkäistoimintaa ja vähentää huomattavasti poliisin resurssipulaa. Samalla syntyy merkittäviä säästöjä, kun tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä voisi itse ilman poliisitutkinnanjohtajan virkakäsittelyä päättää esitutkinnan rajoittamisesta tai muista tarvittavista esitutkintatoimista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000