Perussuomalaiset

Pasi Ruuska

Omien hyväksikäyttämä Suomi on höynäytetty nettomaksaja

8 kommenttia

Olen jo kymmenen vuotta tarttunut toistuvasti tähän asiaan. Suomalaiset ovat heikkojen ja härskien johtajiensa vedättäminä EU:n suurimpana nettomaksajana, ja Suomi on maksanut jopa eroavien brittienkin maksuja miljardeilla. On tuettu toki Kreikkaa ja muuta köyhää etelää, mutta on tuettu myös Saksan, Hollannin, Ruotsin ja Itävallan jäsenmaksuja. Euroopan Unioniin liityttäessä luvattiin Suomen olevan nettosaaja.

Maataloustukien leikkaaminen on yksi merkittävä tekijä. Suomalaiset epäonnistuivat vuoden 1994 maataloustukineuvotteluissa. Suomi odotti saavansa pysyviä maataloustukia ja komission mukaan kyseessä oli vain siirtymäajan tuet. Suomi maksaa omistaan nyt vuosittain miljardin euron maataloustuet. Muissa EU-maissa maataloustuet maksetaan pääsääntöisesti unionin 140 miljardin euron budjetista. Ruotsikin maksaa kansallisesta budjetistaan vain muutaman kymmenen miljoonan maataloustuen.

Muutama harva ”huippupoliitikko” on edelleen tällä EU-urapolulla ja jatkavat EU-tehtävissään oman edun ajamisen ohella hyväuskoisten suomalaisten höynäyttämistä löyhillä perusteilla. Jokainen teistä, joka vähänkään seuraa ja ajattelee, tietää keitä he ovat.

Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen neuvottelivat menneinä vuosina Suomen edustajina EU:n rahoituskehyksistä. Vanhanen hyväksyi rahoituskehyksen kaudelle 2007-2013. Nykyinen rahoituskehys 2014-2020 on Kataisen käsialaa.

Miksi Katainen ei vaatinut Suomen jäsenmaksuihin alennusta kaudelle 2014-2020, vaikka Suomi oli jo vajonnut syvään taantumaan. Hänelläpä oli halu päästä komissaariksi ja tämäpä oli kohtuullisen kallis yhteensattuma ja onnettomuus suomalaisille. Asian ymmärtävien viha on oikeutettua ja perusteltua. Omat koirat ovat hyväksikäyttäneet suomalaisia ja höynäyttäneet meidät pitkospuuttomalle suolle.

Tekstin aiheet:

EU

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
keke
#1

Näitähän riittää.
Kataisen kaltaisia oman maansa myyjiä.
Tuoreinpana Soini joka oli mukamas unohdetun kansan asialla.
Samanlaisia oman edun tavoittelijoita, nuolevat eliitin persettä minkä kerkiävät.
Miksi äänestämme näitä narsisteja?
Oikeita isänmaan puolustajiakin olisi, mikä tätä kansaa vaivaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

lukuja pöytään - näkökulma muuttuu
#2

Toisella kotimaisella voi tuosta katsoa summia ja vertailla eri maiden kesken rahojen jakautumista. 160 euroa vuodessa suhteessa saatuun hyötyyn ei ole paljon. Ihan oikeassa maailmassa tuon summan jakaminen jokaiselle suomalaiselle ,ei muuttaisi kenenkään elämää ja kannattaa myös huomioida, etteivät tuota summaa myöskään maksa pienimmän palkan ansaitsijat, vaan progression ansiosta isopalkkaiset. Kyse on myös enemmän investoinnista kuin jostakin kiinteästä kulusta…

https://www.europaportalen.se/2016/03/svenskarna-har-nast-hogsta-eu-avgiften

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ryyd
#3

Saatu hyöty on se että satojatuhansia työpaikkoja on menetetty.
Kuten myös se että ulkomaalaiset omistavat yhä enemmän maassamme. Firmoja ja kauppakeskuksia ym.
Verorahaa ei enää kerry valtiolle samalla lailla. Eliitti kyllä rikastuu kun pääsevät jaolle mihin kansa ei.
Kansa tekee työt entistä pienemmällä palkalla, asunnotkin ovat enimmäkseen sijoittajien hallussa kuten kaikki kansallisomaisuus lopulta.
Sitten tulee Liittovaltio ja Suomesta tulee pakolaisten ja ydinjätteen loppusijoituspaikka. Kaikki luonnonvarat ja omaisuus kupataan pienen eliitin haltuun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

huh
#4

Jokainen ulkomainen joka ostaa suomalaisen yrityksen tuo samalla rahaa Suomeen. Tuo loppu olikin sitten jo niin harhaista fantasiaa, että tuskin kannattaa kommentoida. Mutta noin yleisesti ottaen kuitenkin : Suomi ei ole koskaan ollut yhtä hyvin voiva tai rikas kuin nyt, elinajan ennuste on kasvanut, ruoka on laadukkaampaa ja köyhänkin tilanne on aivan toinen kuin kultaisella Kekkosen ajalla, jolloin meillä ei ollut vapautta kuten nykyään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pasi Ruuska Yrittäjä, metsätalousinsinööri
Utelias
#5

HUHHUH!
Tässä vain muutama vastaus niemettömälle kommentoijalle ”harhaisuudesta”.
– Katainen vei suomesta käteisen ja velkaannutti Suomen, velka jatkaa kasvamistaan. EU on -90-luvun – pankkiryöstön jälkeen suurin kansaan kohdistunut puhallus ja siihen väliin on iskemässä sote- /maakuntapuhallus. Omaisuus siirretään suurrikkaille ja ennen muuta ulkomaiseen omistukseen. Kaikki se omaisuus, joita sukupolvet ovat Suomen eteen kasanneet sosialisoidaan hahmottamattomalle omistajakunnalle.
– Suomessa on työttömyys rajumpaa kuin 15 vuoteen
– Suomessa on eriarvoisuutta enemmän kuin koskaan
– Suomessa on köyhiä enemmän kuin aikoihin ja yli 100 000 köyhää lasta, ollaan palattu huutolaisaikaan
– Suomalainen omaisuus on myyty ulkomaisille sijoittajille ja varat virtaavat pois maasta
poliitikkojen kähmintä ja ahneus ovat poliitikkojen keskuudessa yleisesti hyväksyttyä ja häpeilemättömän julkista. ….. HUH!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

höpö höpö
#6

Et taida ymmärtää taloutta ja sen mekanismejä. Talous ei ole tunteella esitettyjä väittämiä. Jotta voit vertailla esimerkiksi tilastoja työttömyydestä, joudut tutkimaan kummankin ajankohdan liiketoimintaympäristöä niin Suomessa kuin muualla maailmassa, mitkä olivat työllistäviä toimialoja ja kuinka ne toimialat ovat muuttuneet. Mieti nyt vaikkapa entisen Nokian merkitystä Suomelle sen kaikkien alihankintaketjujen ja logististen toimijoiden työllistymisen kautta ( vuonna 2000 Nokia työllisti yksinään, ilman alihankkijoita, prosentin työikäisistä ).
Maailma muuttuu ja työpaikat vähenee ja osaajien profiilit yhä koulutetummiksi. Syynä ei ole EU tai muutkaan instituutiot tai yksittäiset ihmiset. Syynä on teknologian kehitys.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Merkel
Iloinen
#7

Minä äänestin EU liittymisen puolesta ja nyt 20 vuotta myöhemmin olen edelleen sitä mieltä, että liittyminen kannatti. Muistan hyvin devalvaatiot, järjettömän korkeat korot ja inflaation, tuotetullit miltei kaikelle mahdolliselle. Käsiini osui K-kaupan tarjouslehtinen v. 1986 ja kun vertasin siinä olevia markkahintoja, niin kahvin, jauhelihan, kyljysten.. osalta, niin hämmästys oli suuri. 30 vuotta myöhemmin LIDL tarjoaa näitä tuotteita jopa halvemmalla. Nyt on EU:n ansiosta Ikeat, Bauhaussit, Claes Ohlssonit, Poverit, XXL…Henkka ja Maukka… ja hinnat laskevat koko ajan kilpailun myötä.. ” S-ketju, halpuutimme hintoja ” – miksi, koska kilpailu ja LIDL siihen ajoivat. En kaipaa vanhan vallan aikaa, en markaa, en tulleja, en sisäänpäin kääntynyttä sarvikuonojen Suomea. Haluan europpalaisen, kansainvälisen, ajan hengessä liikkuva Suomen ja sellaisen olen saanut.
Hurraa Suomi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Arkimedes
Iloinen
#8

Nyt juuri tuli mukava tutkimus siitä, että EU kannatus on täällä koto Suomessa huipussaan. Syynä muuttuva ja epävarmaa maailma. Ukrainan kriisi, Trumpin valinta, turvallisuus ja monet monet muut, johon yksittäinen eristyksessä oleva valtio ei pysty vastaamaan. Pikkuhiljaa EU alkaa näyttäytymään myös rauhan ja turvallisuuden takaajana. Yhteistyö alkaa tuottamaan hedelmää ja kansalaiset sen huomaavat. Hyvä tästä tulee ja mikä parasta, saadaan olla mukana sitä luomassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000