Perussuomalaiset

Pasi Ruuska

это Искандер

Pikkulinnut lauloivat, että Venäjä on siirtämässä Iskander-ohjuksia lähemmäksi Suomen rajaa. Lyhyen kantaman ohjuksia siis. Liikuvia ohjusalustoja on havaittu. Tätäkö pelon sekoittamat ja tilanteen syntymistä edesauttaneet poliitikot, media ja Naton kannattajat ovat halunneet?

Iskander-M-ohjuksia on sijoitettu Pietarin lounaispuolelle Lugaan ja Venäjän oman ilmoituksen mukaan Kaliningradiin. Venäjän länsirajan Iskander-ohjuskattavuus on täydellinen, mikäli aikaisemmat sijoitusilmoitukset pitävät paikkansa ja täydelliseen ohjuskattavuuteenhan Venäjä on strategisesti pyrkinyt. Venäjä on myös edelleen kehittänyt tätä asejärjestelmää. Ohjuksen kantama rajattiin sopimuksin 500 kilometriin, mutta nythän Venäjä ei enää sopimuksia noudata.

Ja mitenkä länsirajalla tapahtuva ohjusaseistaminen vaikuttaa Suomeen? Venäjän Iskander-ohjukset ovat erityisen haastava uhka Suomelle. Pietarin lounaispuolella Lugassa sijaitsevien Iskander-M-ohjuksien lentopeittoalue yltää Oulun seudulle ja Tukholman länsipuolelle. Lugaan varastoituja ohjuksia voidaan siirtää ja laukaista myös Karjalankanneksen ohjusasemilta, jolloin ohjuspeitto Suomen ja Ruotsin kohdalla on vieläkin laajempi. Ohjukset ovat siis liikkuvilla kuljetusalustoilla. Suomessa ohjuksilla tuhottavat kohteet ovat saavutettavissa muutamassa minuutissa, reagointiaikaa ei juuri ole.

Iskander-ohjusten tuhoaminen on erittäin vaikeaa ja Suomen puolustukselle ohjukset ovat keskeisin haaste. Inkander-ohjusten muodostaman uhan eliminoinnissa on ratkaisevaa liikkuvien laukaisualustojen ja ohjusvarastojen tuhoaminen. Se tapahtuu käytännössä vain maasta, mereltä tai lentoaluksista laukaistavin ohjuksin. Valtioneuvoston turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteoissa on toistuvasti maininta, että Hornet-kalustoa voidaan käyttää myös ilmasta maahan-toimintaan, toisin sanoen myös ohjusuhan torjuntaan itärajamme takana. Tähänkö sitä ollaan menossa, haluatteko aikuiset oikeasti tätä?

Miksi suomalainen sotilas haluaa Natoon? Tehokas reaaliaikainen ohjustorjunta edellyttää satelliittien kautta saatavaa informaatiota ja tuota informaatiota on saatavissa vain Yhdysvalloista. Suomella on 70-100 JASSM-ohjusta, mikä määränä on vaatimaton ja se on tarkoitettu käytettäväksi Horneteista käsin. JASSM-ohjuksilla varustettuja Horneteja sensoreineen ei lähetetä maalintunnistustehtäviin, se olisi tehtävä erillisillä lentoaluksilla, johon taas liittyy torjuntahankkeen paljastumisriski. Satelliittien hyväksikäyttö edellyttää, että kriisi- ja sotatilanteessa olisimme liittoutuneet Yhdysvaltojen kanssa. Tämän vuoksi pressa kävi Bidenin puheilla. Kyseisten ohjusten määrä huomioiden, ne ovat Suomelle vielä vain köykäinen pelote, ei todellinen puolustusresurssi, ellei kriisi- tai sotatilanteessa saada lisää. Kriisi- ja sotatilanteen ohjussaatavuus on oltava täysin varmaa ja varmin varmuus saadaan vain liittoutumalla. Miksi hakeudumme tähän tilaan, kysyn jälleen?

Maavoimat oli, vuosia takaperin, saamassa lisää ohjusaseistusta. Yhdysvaltain myyntitarjouksen perusteella Suomi oli ostamassa 70 ATACMS-tykistöohjusta, joita voisi ampua 300 kilometrin päähän ja esimerkiksi Lugaan asti. Kauppaa ei toteutettu. Puolustusvoiman säästötalkoissa kaikki rahat menivät JASSM-ohjuksiin, eikä suhteellisen kalliisiin ATACMS-ohjuksiin varoja enää riittänyt. Nyt on käytössä kaksi miljardia lisärahoitusta ja Venäjä kokee pitkän kantaman ohjukset uhkana rajanaapurissaan. Tähän kun liitetään Nato-jäsenyys ja osallisuus ydinaseisiin Naton myötä…. Mitä Venäjä asian tilasta ajattelee? Se on aika selkeä, Iskanderit siirtyvät lähemmäksi ja ovat korostetussa valmiudessa. Ei Venäjän tarvitse maahyökkäystä toteuttaa, se voi verisesti kiusata 500 kilometrin päästä.

Nykyinen sotateknologia on kallista pienelle maalle. Tosiasiallisesti Suomella ei ole yksinään mahdollisuutta tuhota täydellä teholla Iskander-ohjuksia, eikä muitakaan heti itärajan takana meitä uhkaavia ohjuksia. Venäjä tietää tämän myös ja sen myötä korostuu Venäjän kokema Nato-uhka, kun Suomi vahvistuu. Pitää muistaa myös Putinin arvaamattomuus. Nato ei todellakaan enää pidättele, se vain ärsyttää.

Suomen paras puolustus on oma ja vahva puolustus. Suomi on niin riippuvainen omasta puolustuskyvystään ja maanpuolustustahdostaan, ettei tosikaan. Ei meitä muut puolusta. Oma ohjuspuolustuskyky on erityisen tärkeä. Ilman hyviä liittolaisia Suomella ei olisi mahdollisuutta torjua ohjuksia, sen vuoksi tarvitaan hyvät sotilaalliset yhteydet, mutta ei Natoa. Tarvitsemme ohjushuollon ja ennen muuta reaaliaikaisen ja laajan satelliittitiedusteluaineiston saannin. Venäjä tietää tämän.

Suomen on siis syytä varmistaa selustansa ja puolustuskykynsä liittoumilla, mutta välttää tiivistä Nato-kytköstä. Lännelle ja Euroopalle on tärkeää, että sota viipyy mahdollisimman kauan itärajoillaan, eli myös Suomessa. Me otamme iskut vastaan. Tämän vuoksi saamme Ilman Nato-jäsenyyttäkin varmistettua nuo asiat. Suomen on syytä pysyä vähintäänkin sotilasliiton ulkopuolella ja pyrkiä taas mahdollisimman pian luomaan suhteita Venäjään.

Lopettakaa pelokas hölmöily. Vaihtoehtona on, aina, hyvien ja toimivien välien tavoitteleminen elinaikaiseen naapuriimme. Edessä taitaa olla se toinen ja nyt vallan ilmeisesti valittu tie – NATO. Kansaa ei ole haluttu kuulla, on vain käytetty rajattuja galuppeja (esim alle 65 vuotiaat jne). Nato on tie, joka on kaikin tavoin kallis ja ehkä verinenkin. Kun asia on ajautunut huonoon jamaan itseavusteisesti, kansalle esitetään ainoana tienä Natoa. Katsotaan kuinka moni laittaa tämän perään nauruhymiön.

-murikka

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
#1

Ilman natoa voisimme lakkauttaa puolustusvoimamme. Miksi tuhlata rahaa kun voimme luottaa hyväntahtoiseen Putiniin joka ei naapurimaihin hyökkää? Vai pitäiskö ihan liittyä Venäjään, maailman rauhan kehtoon?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Suomi on 8 kertaa Ukrainaa pienempi maa ja myös armeijan vahvuus on vain 1/8 Ukrainan armeijan vahvuudella ja Kalustolla mitattuna.

Suomen kannattaisi pitää turpansa kiinni eikä sekaantua 1000 kertaa vahvemman naapurin asioihin… ei varsinkaan nyt kun se on aivan hulluna !

Suomi on vallattu päivässä jos Venäjä haluaa !
8 kertaa isompi Ukrainakin olisi vallattu 8 päivässä jos Venäjä olisi halunnut. ( siis jos se olisi sotinut oikein ,tehnyt ohjuksilla tietä kalustolle ja edennyt vauhdilla)
Venäjä on vain keskittynyt selkä saunan antoon Ukrainalle joka on räkyttänyt 8 vuotta ja räkyttää edelleen taukoamatta…
Suomen pitäisi tajuta pitää turpansa kiinni !
Hallaaho ja Marin on ollut pahimpia räkyttäjiä !!!!
Lähteekö ne raukat etulinjaan jos jotakin tapahtuu ?????
Vittu minkälaisia ääliö politikkoja tässä maassa on !
Nämä painuu punkkereihin ensimmäiksenä piiloon jos jotakin tapahtuu…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Hallaaho ja Marin kun menee punkkereihin ne ottaa mukaan kaikki Luuserit joiden ei tarvitse mennä tapettaviksi rintamalle !

Siis Homot,Huumehörhöt,Sivarit ,Elintaso pakolaiset ja kaikki jotka on saaneet armeijasta vapautuksen kulttuuriin tms. vedoten..
Millä tämä maa sitten rakennetaan kun sodassa tapetaan kunnon kansalaiset ja työntekijät ja punkkereihin jää henkiin vain nämä työtä vieroksuvat luuserit ?????
Sanokaapa se !!!

Persujen pitää päästä eroon HALLAAHOSTA VÄLITTÖMÄSTI !
Persujen kannatus tulee muuten laskemaan 5 % tasolle ihan kuin meinas käydä kun Timo Soininaikana kun se alkoi alkoi myymään Hallituksessa kumppaneineen persettä Brysselin miljoonat silmissä kiiltäen..Hallaaho silloin pelasti puolueen kun se antoi lähtöpassit tuolle roskajoukolle ! Nyt on Hallaahon vuoro ! Tuommoita saatanan sota hullua ei kannata puolueessa pitää !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#9

Natoon ja heti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Olipa synkkä tuo loppu Nato uhkineen. Miten ihmeessä luodaan hyvät ja toimivat välit elianaikaiseen naapuriimme? Jos HE eivät niitä tunnu haluavan?
Sensijaan puhuvat Leninin virheiden korjaamisesta ja ”Äiti-Venäjän” suuruuden, eli rajojen (?) palauttamisesta. Aloittivat sen Ukrainasta ja missä seuraavaksi???
Niin mielellään kuin toivoisikin rauhan ja pysyvyyden säilyvän edes nykyisillä rajoillamme, niin naapurin puheet kertovat toista.
Hinkumatta Natoon koen sen samanlaisena kuin palovakuutuksen ottamisen taloon. Hyvällä tuurilla selviää ilman vakuutusta, kuten ilman varustautumista ja Natoakin selviää. Riskit kantaa sitten itse.
Suurin syy allekirjoitaneen Nato kantaan on se järjestelmällinen vihan psyykkaus, mitä naapurissa on harrastettu vuosikymmeniä ja joka tuntuu vain kiihtyvän.
Omia, erimieltä olevia myrkytetään, tai joutuvat muutoin ”onnettomuuksiin”. Pienikin kriittinen järjestäytyminen, niin olet ”ulkomainen agentti” jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Jos meitä pelotellaan suotta Venäjän uhalla minkä käsityksen blogikirjoituyksesta saa niin eikö blogikirjoitus ole vastaavasti Natolla pelottelua?
Minkälainen on se liittouma joka ei ole Nato mutta joka varmistaa selustamme?
Joka edes velvoittaa osalliset puolustamaan sitä jonka kimppuun on hyökätty?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Politokot haluaa Natoon samasta syystä kuin ne haluaa että Eu laajenee…

Brysselissä on Naton ja Eu:n päämaja…siellä on Miljoona virkoja ja virkojen jatkuva kasvu mahdollistaa että niihin voi päästä ,mutta kasvua ei ole ellei Nato ja Eu laajene koko ajan vaikka velaksi ja Maailman sodan uhalla….Niillä uhilla ei ole mitäöän merkitystä jos Poltikot vain saa Miljoonansa….
Sellaista on politikointi. Politikointi perustuu vain ja ainostaan rahaan…
Kun rahan tulo loppuu Politikko tulee hulluksi kuten Puuttini tuli kun sitä on pakotteilla ajettu nurkkaan…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#7

Niinpä, joudumme valitsemaan EU:n ja Naton byrokraatien, sekä turvatakuiden ja Venäjän oligarkkien, sekä heidän etupiirinsä välillä.
Pidän tuon ensimmäisen vaihtoehdon parempana, sillä siitä voi edes teoriassa erota.
Tuosta toisesta en ole niinkään varma?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000