Perussuomalaiset

Niko Aleksanteri Kauko

Miksi tuen Olli Kotroa europarlamenttiin

Äänestän ja tuen Olli Kotroa europarlamenttivaaleissa 2019. Mielestäni myös muiden suomalaisten tulisi tehdä niin, ja perustelen seuraavaksi hieman tätä kantaani.

Suomen etuja ajamaan

On Suomelle ja suomalaisille äärettömän tärkeää, että saamme europarlamenttiin sellaisia edustajia, jotka ajavat ja puolustavat siellä Suomen etuja.

Vanhojen puolueiden ehdokkaat ja edustajat ajavat sekä kotimaan politiikassa, että eritoten europarlamentissa kuviteltua ”eurooppalaista etua”. Mitä kaikkea tämä hämärä käsite ”Euroopan etu” sitten tarkoittaakin, niin meidän suomalaisten kohdalla ainakin täysin varmasti sitä, että näille ”Eurooppa-aatteesta” sokaistuneille päättäjille Suomen ja suomalaisten edut ovat toissijaisia tai niistä ei yksinkertaisesti välitetä ollenkaan päätöksiä tehdessä. 

Olli Kotro ei ole äänestäjän kannalta harmaalla alueella

On tärkeää ymmärtää, että vain perussuomalaisista eurovaaliehdokkaista löytyy ihmisiä, jotka ajavat yksinomaan Suomen etuja ja joilla on mahdollisuus mennä läpi. 

Mutta mikä saa Ollin erottumaan positiivisesti tästä perussuomalaisten eurovaaliehdokkaiden joukosta siten, että juuri häntä kannattaisi äänestää?

Ensinnäkin Ollia äänestäessä voi olla varma siitä, että oma ehdokas ei liiku ”harmaalla alueella” äänestäjän kannalta. ”Harmaalla alueella” liikkuvilla ehdokkailla tarkoitan sellaisia linjattomia ehdokkaita, jotka kalastavat ääniä kansallis- ja itsenäisyysmielisiltä sanomalla olevansa EU-kriittisiä ja suhtautuvansa EU:hun nuivasti, mutta sitten äänestystilanteissa kuitenkin kallistuvat federalistien kannoille ja liittovaltion rakentamisen puolelle.

Tällaisesta petturimaisesta toiminnasta suomalaisilla äänestäjillä on liikaakin kokemusta ja nämä ”harmaan alueen” ehdokkaat ovatkin jo aiheuttaneet mittaamattoman paljon vahinkoa sekä Suomelle, että todellisille kansallismielisille. 

Nämä ”harmaan alueen” poliitikot ovat toiminnallaan vaikeuttaneet oikeasti kansallismielisten ehdokkaiden työtä siten, että heidän vilpillisen toimintansa myötä monien äänestäjien luottamus kaikkiin kansallismielisiin ehdokkaisiin on heikentynyt. Monet äänestäjät ovat pettyneet tämän takia niin pahasti, että heitä on vaikea siksi saada äänestämään enää ollenkaan.

Tähän Olli tuo kaivattua muutosta sekä ryhtiä ja jämäkkyyttä. Eli Ollin linja ja mielipiteet ovat selkeät ja äänestäjä saa häneltä sitä mitä tilaa.

Hän on yksiselitteisesti liittovaltiota vastaan ja Suomen itsenäisyyden palauttamisen kannalla. 

Lisäksi nämä mielipiteet, linja ja vahva kansallismielisyys, jota Olli edustaa, lähtevät hänen sydämestään eikä vain siitä monen poliitikon kohdalla ikävästä tosiasiasta, että hän olisi punninnut saavansa tällaisella linjalla kannatusta.

Eli Ollin äänestäjällä on olemassa se kaivattu ja suomalaisessa politiikassa harvinainen kuluttajansuoja.

Kansainvälisissä tehtävissä pärjääminen

On muistettava, että kun lähetämme edustajamme europarlamenttiin, niin lähetämme häntä edustamaan meitä ja Suomea kansainväliselle työpaikalle. Europarlamentikon tärkein tehtävä on siis ajaa Suomen kansallisia etuja monella tavalla erittäin haastavassa työpaikassa. 

Ja tähän asioidemme ajamiseen siellä eivät riitä pelkkä vahva tahto ja oikea linja, vaan europarlamentaarikolla pitää olla myös välttämättömät kyvyt ja välineet suomalaisten etujen ajamiseen työpaikallaan. Tämä tarvittavien kykyjen omaaminen on siis aivan yhtä olennaista kuin oikea linja.

Ja tässäkin erittäin tärkeässä ja olennaisessa kohdassa Olli Kotro erottuu ehdokkaiden joukosta positiivisesti. Olli on kansainvälinen henkilö, mutta oikealla tavalla. Hän käyttää kansainvälisyyttään välineenä kansallisten etujemme ajamiseen ja puolustamiseen, eli kansainvälisyys sinänsä ei ole hänelle itseisarvo. 

Olli puhuu sujuvasti neljää kieltä, suomea, englantia, saksaa ja ranskaa sekä venäjän kielen opinnot ovat alullaan. Ja kielitaidon hyödyllisyyttä europarlamentikon tehtävässä ei tietenkään voi mitenkään liikaa korostaa. Vaikka europarlamentissa on tulkit, niin syvempien henkilökohtaisten suhteiden ja poliittisen verkoston luominen onnistuu tiedetysti vain omaamalla kunnollinen kielitaito. Mitä useamman edustajan kanssa voi vaihtaa ajatuksia hänen omalla kielellään sen parempi.

Kokemus kansainvälisistä töistä ja europarlamentista

Ollilla on myös paljon kokemusta kansainvälisistä töistä sekä ulkoasiainministeriössä, että europarlamentista, jossa hän on toiminut mm. Jussi Halla-ahon avustajana. 

Olli siis tuntee jo europarlamentin ja sen toimintatavat edeltäkäsin, minkä vuoksi hän pystyy tehokkaaseen Suomen etujen ajamiseen heti ensimmäisestä työpäivästään alkaen, mistä on suuren suuri etu verrattuna siihen, että useimpien muiden ehdokkaiden kohdalla ison talon tapojen opetteluun kuluu pitkä aika ennen kuin tehokas työskentely on mitenkään mahdollista.

Lisäksi Ollilla on jo olemassa Brysselissä ja Euroopassa suhdeverkosto, johon kuuluu erittäin vaikutusvaltaisia henkilöitä. Ja kuten tiedämme, tällaiset suhteet ovat elintärkeitä ja välttämättömiä kun pienen maan asioita ajetaan eteenpäin vaikeassa ja haastavassa ympäristössä.

Olli on myös osoittanut ymmärtävänsä kansainvälistä politiikkaa ja erityisesti ulkopolitiikkaa nimenomaan Suomen elintärkeiden kansallisten etujen ja turvallisuuden näkökulmasta. Tämä on tärkeä ja harvinainen taito, joka on kansainvälisessä yhteistyössä välttämätön avu.

Puolueen ja Suomen etu

Katson myös, että perussuomalaista puoluetta tulee tulevaisuutta silmällä pitäen rakentaa oikein ja tässä kohtaa pitää ottaa oppia muiden puolueiden virheistä. Eli ei pidä rakentaa poliittisia dinosauruksia, jotka ovat aina tyrkyllä joka paikkaan, vaan uusia kykyjä pitää nostaa koko ajan esille ja toivottavasti vielä vanhojen tuella.

Puolueen ”ykkösnyrkkiä” pitäisi jatkuvasti leventää sekä syventää ja uusia nuoria ihmisiä pitäisi ohjata ja tukea heille sopivimpiin tehtäviin, kuten tässä tapauksessa Ollia europarlamenttiin, johon hänen osaamisensa sopii kuin nyrkki silmään.

Kun puolueemme osaaminen levenee ja syvenee, niin pystymme ajaamaan lupaamiamme asioita aivan eri tavalla ja tehokkaammin eteenpäin.

Sillä, kuten jo sanoin, pelkkä tahto ja oikea linja eivät politiikassa pärjäämiseen vielä riitä, vaan pitää omata myös tarvittavat kyvyt ajaa asioita ja aatetta eteenpäin. Siitä syntyy taas uskottavuutta koko puolueelle ja uutta kestävää menestystä.

Samalla vältämme vanhojen puolueiden virheen, jossa ne ovat rakentaneet joka paikassa vaikuttavia poliittisia fossiiileja ja dinosauruksia puolueen ja yhteisten asioiden ajamisen kustannuksella vain maksimoidakseen lyhyen tähtäimen kannatuksensa. 

Tällaista kapeaa kärkeä ei perussuomalaisiin ole syytä rakentaa, vaan sen sijaan mahdollisimman leveä ja syvä, osaava ja pystyvä kärkijoukko, jossa oikeat ihmiset ja kyvyt on sijoitettu oikeille paikoilleen. Organisaatio joka perustuu kompetenssiin menestyy pitkällä aikavälillä paremmin kuin sellainen joka ei kiinnitä tähän tarvittavaa huomiota.

Tämä vaatii puoluekoneistolta malttia ja strategista ajattelua sekä oikeaa tilannearviota ja ennen kaikkea puolueen ja Suomen etujen asettamista henkilökohtaisten etujen edelle.

Näyttöjä ja potentiaalia

Olli Kotrolla on siis jo näyttöä osaamisestaan sekä tavattoman paljon vielä käyttämätöntä potentiaalia, jonka realisoitumista meidän äänestäjien tulisi nyt tukea auttamalla häntä eteenpäin politiikassa. 

Kun äänestää ehdokasta hänen osaamisensa, soveltuvuutensa ja kokemuksensa pohjalta eikä vain fiiliksen pohjalta, niin pelkän vaali-illan menestyksen sijasta voi odottaa niitä onnistumisen tunteita ehdokkaaltaan myös vaali-illan jälkeen kun asioita pitää todella viedä eteenpäin.

Ollin kohdalla on huomioitava myös se, että hän nimenomaan haluaa juuri europarlamenttiin edustamaan meitä; hän ei siis ole vain keräämässä ääniä puolueelle ilman todellista ja vahvaa halua mennä hoitamaan kyseistä tehtävää.

Tuen ja äänestän Olli Kotroa näistä edellä mainituista syistä edustajaksemme europarlamenttiin. Toivon, että sinäkin teet niin!

Niko Aleksanteri Kauko

Perussuomalaiset

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
jaska
Utelias
#1

hyvä. kannatan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000