Perussuomalaiset

Niko Aleksanteri Kauko

Lahti on vaarallinen kasvuympäristö nuorille

Kuten tiedämme, kaupunkiamme piinaa krooninen massatyöttömyys, joka luo monia ja potentiaalisesti koko elämän läpi jatkuvia ongelmia nuorille ja siten myös monesti heidän läheisilleen.

Liian monia nuoria aikuisia uhkaavat ja piinaavat elämässä työttömyys, turvattomuus, elämän heikko ennustettavuus ja sitä myötä näköalattomuus ja toivottomuus. Tämä taas johtaa moniin vakaviin ilmiöihin kuten mielenterveysongelmiin ja päihteiden käyttöön.

EU-ajan avoimien rajojen ja huumemyönteisempien asenteiden myötä olemme yhdessä edellä mainittujen sosiaalisten ongelmien kanssa luoneet kaupunkiimme yhä laajemmalle ulottuvan huumehirviön, jonka lonkerot uhkaavat nuoria. Tämän hirviön taltuttaminen on äärimmäisen vaikeaa ja oikeastaan mahdotonta niillä keinoilla mitä kaupungilla on käytettävissään.

Huumeet ovat yleistyneet ja levinneet ongelmakäyttäjiltä alemmas yhä nuoremmille ja myös sellaisille, joilla ei ole edes mitään ongelmia elämässään, vaan ainoastaan kokeilunhalua ja kyvyttömyyttä ymmärtää kuinka vaarallisen asian kanssa he ovat tekemisissä.

Joten aluksi sosiaalisten ongelmien vuoksi yleistynyt huumeongelma on jo itsessään niin vahva, että se ei todellakaan enää ole vain ”ongelmanuorten” ilmiö, vaan uhka, joka koskettaa aivan tavallisiakin nuoria samalla tavalla. Vanhemmatkin joutuvat elämään suuressa epävarmuudessa tämän valloilleen päästetyn hirviön takia, koska aina on olemassa se pelko, että oma lapsi jotain kautta sotkeentuu huumeisiin.

Huumeongelman luonne

Huumeongelma on luonteeltaan sellainen, että sitä ei saa enää rahalla kuriin kun se on kerran päästetty pahasti valloilleen. Huumeiden helppo saatavuus, halpa hinta ja jo laajalle levinnyt käyttäjäkunta on sellainen resepti, että edes suruton rahan kaataminen sosiaalipuolelle ei valitettavasti tätä ongelmaa enää ratkaise. ”Potilasta” kun ei tässäkään tapauksessa voi parantaa pelkkää oiretta hoitamalla ja hillitsemällä.

Kuten jo mainitsin, työttömyys ja sen myötä toivottomuus toimivat vahvana taustavoimana, joka ajaa irralleen päässyttä huumeongelmaa yhä pahemmaksi.

Poliisien vähyys ja riittämättömät toimintavaltuudet sekä huumemyönteiset asenteet yhteiskunnassa ovat omalta osaltaan pahentaneet ongelmaa, joka varjostaa monien nuorten ja heidän läheistensä elämää sekä heikentää lieveilmiöineen koko Lahden turvallisuutta ja julkisuuskuvaa.

Me olemme rakentaneet tämän yhteiskunnan nuorille

Nykynuoret ovat kärsijän roolissa sen takia, että olemme muutamassa vuosikymmenessä rakentaneet heille aivan erilaisen yhteiskunnan kuin sen, jossa vanhemman sukupolven ihmiset itse kasvoivat; nyky-yhteiskunnassa on paljon enemmän epävarmuutta, riskejä ja potentiaalisesti koko loppuelämän tuhoavia uhkia, kuten kaupunkiimme levinneet huumeet.

Kaikki alkaa jo resurssipulasta kärsivistä kouluista, joissa isot luokkakoot aiheuttavat moninaisia ongelmia ja osa nuorista jää heti sen takia jälkeen ja syrjäytyy. Koulujen ongelmien jälkeen nuoria kohtaavat ja odottavat työnsaantiin liittyvät ongelmat; heitä käytetään hyväksi palkattomissa työkoikeiluissa ja sen lisäksi on nollatuntisopimuksia, pätkätöitä, työttömyyttä ja jatkuvaa epävarmuutta tulevaisuudesta ja toimeentulosta.

Tukipalveluilla ja erilaisilla palkattomilla kokeilujaksoilla, joissa nuoria ja muita työttömiä pyöritetään, ei työllisyysongelmia muutenkaan ratkaista, vaan niillä luodaan nyky-ajan orjatyövoimaa, joka entisestään estää työpaikkojen syntymistä.

Ongelmien taustasyy

Ongelmiimme ei ole helppoja ratkaisuja; se on aivan selvä asia. Mutta siksi onkin ymmärrettävä laajemmin mistä ongelmamme pohjimmiltaan johtuvat, että käsitämme miksi ja miten kurssia pitää muuttaa.

EU:n myötä meille tuotu ”vapaan kilpailun” oppi ja siihen pohjautuva taloudellinen järjestelmä, jossa ihmiset ovat olemassa taloutta varten eikä päinvastoin, on meille vahingollinen ja tuottaa Lahteenkin huonoja hedelmiään; velkaantumista, leikkauksia, pätkätöitä, työttömyyttä, epävarmuutta, syrjäytymistä ja kurjistumista.

Ja tässä on sitten se taattu resepti ja kasvualusta hallitsemattomiksi paisuville sosiaalisille ongelmille ja samalla kaupungin kestämättömille menoille.

Oikea ja lopulta ainoa mahdollinen ratkaisu on erkaantua EU:n talousjärjestelmästä, joka aiheuttaa massatyöttömyyttä, ulkomaista omistusta, heikompia työehtoja, epävarmempia työsuhteita, tehtaiden siirtämistä Suomesta pois, työn teettämistä ulkomaisella halpatyövoimalla jne.

Ongelmiamme pahentaa entisestään se, että niukkenevia resurssejamme käytetään ”vanhojen puolueiden” toimesta enenevässä määrin ”maailmanparantamiseen” ja EU:n suurvaltaprojektin ylläpitokustannuksiin esim. maksattamalla muiden maiden velkoja suomalaisia velkaannuttamalla. Kaikki nämä resurssit ovat sitten suoraan oman maamme tarpeista pois.

Tällaisen väitetyn ”yhteisen hyvän” nimissä pahan annetaankin sitten rauhassa levitä ja tehdä tuhojaan omassa kaupungissamme ja maassamme.

Ratkaisu

Ratkaisuksi tarvitsemme itsenäisen maan, jolla on vahva rajavalvonta ja joka pystyy paremmin estämään epätoivotut ja turvattomuutta aiheuttavat ilmiöt maastamme kuten huumeet ja kansainvälisen rikollisuuden.

Ennen EU-aikaa Suomella oli mm. tehokas rajavalvonta, oma valuutta ja taloudellisena järjestelmänä kotimaista omistusta suosiva ja kaikkia ja koko maata tasaisesti hyödyttänyt kansallinen kapitalismi.

Tähän entiseen ”lintukotoon” suhtaudutaan nykypäivänä EU-intoilijoiden taholta usein nauraen, väheksyen ja halveksien, mutta juuri se tarjosi suomalaisille omalla työllä rahoitetun hyvinvointiyhteiskunnan, vakituiset työpaikat, hyvän elintason, turvallisen elinympäristön, pienet tuloerot, ennustettavan elämän jne.

Monet tutkimukset ovat vahvistaneet, että tämä yhteiskunta oli sellainen, jollaisen suomalaiset itsellään edelleen haluaisivat olevan.

Ja EU-aikana syntyneet nuoremmat ihmiset eivät ole tällaista yhteiskuntaa koskaan saaneet edes kokea, eivätkä varmasti monet nuorista edes siksi ymmärrä, että Suomi voisi olla heillekin parempi ja turvallisempi paikka kasvaa ja elää.

On syytä havahtua

Miksi siis rakennamme lapsillemme yhteiskuntaa, jossa he voivat pahoin? Luulenpa, että suurin osa vanhemmista haluaisi lapsensa mieluummin kasvavan turvallisessa ”lintukodossa” kuin jopa kohtalokkaita riskejä pullollaan olevassa nyky-yhteiskunnassa.

Minulle onkin suuri arvoitus miksi ihmiset tukevat äänellään sellaisia poliitikkoja, jotka vuosikymmeniä ovat rakentaneet Suomeen sellaista yhteiskuntaa, joka on hyvin erilainen kuin äänestäjien oma tahto.

Toivottavasti äänestäjät havahtuvat tähän järjettömyyteen itsekin; yhteiskunnan suunnassa ja arvoissa on tapahduttava muutos ja se muutos lähtee lopulta teistä, kansalaiset ja äänestäjät.

Yhteiskunta, joka on rikki eikä toimi eduksemme, täytyy korjata.

Kuntavaaliehdokas, Lahti

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Niko , jospa tämä Ee U uu onkin yksi , pahimmista syypäistä ,päättäjillemme , taitaa tulla sieltä ohjeet , joita ne noudattavat !!? Unohtaen Suomen itsenäisyyden / itsemääräämisoikeuden !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000