Perussuomalaiset

Mira Nieminen

Lastemme jaksaminen on aikuisten vastuulla

Tulevaisuutemme yksi peruskulmakivemme on kasvava ja hyvinvoiva sukupolvi, se, joka jaksaa jatkaa työtä, rakentaa ja ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa jatkossa Suomessa. On huolestuttavaa havaita, että uutta kasvuamme varjostaa näköalattomuus, toivottomuus, pahoinvointi, masennus sekä mielenterveysongelmat.

Ongelmat korostuvat kouluissa oppimisvaikeuksina ja keskittymiskyvyttömyytenä, mutta jo varhaiskasvatuksessa esiintyy moninaisia sopeutumisongelmia, aggressiivisuutta ja väkivaltaa. Perheiden varhaisen tuen puute näkyy lastensuojelullisten toimenpiteiden kasvuna sekä huostaanottojen lisääntymisenä.

Tukiperheistä on pulaa. Asiat eivät ole hyvin monessakaan perheessä.

Hyvinvointi on jakautunut epätasaisesti. Lapsiperheköyhyys ja perheiden taloudelliset vaikeudet heijastavat pitkälle tuleviin sukupolviin ja heidän käyttäytymiseensä. On selvää, että muun muassa periytyvä ylisukupolvinen osattomuus yhteiskunnassa on riski lapsille, mutta paljon aiheutamme hallaa aivan omalla toiminnallamme.

Seuraukset vapaasta kasvatuksesta, valinnanvapaudesta, kaverivanhemmuudesta ja yhteiskunnan luonnottomasta kehityksestä näkyvät nyt raskaalla tavalla.

Kun maailma muuttuu kiihtyvällä vauhdilla ympärillä, sitä enemmän tarvitsemme yhteisöllisyyttä, rakkautta, rajoja sekä perhekeskeisten arvojen palauttamista. Se tarkoittaa turvallista ja pysyvää kasvuympäristöä, jossa ei vaadita lapsilta jatkuvasti nopeampaa kehitystä, osaamista, vertailua, kilpailua ja uuden opettelua. Kilpailuyhteiskunta ajaa kouluissa ja opiskeluissa lapset uupumisen partaalle, nuoret tytöt äärirajoille samalla, kun pojat eivät selviydy peruskoulusta. Vaatimukset ovat rajuja, mihin myös monet opettajat ovat ottaneet jo kantaa. Koulut eivät kulje enää lapsen kehityksen ehdoilla, vaan talous ja kilpailukyky edellä.

Lapset uhrataan kilpailuyhteiskunnalle: aikaa pois perheiltä, aikuiset töihin, lapset päiväkotiin. Lapsen kehityksen hyväksi varhennetaan esikoulua, ohjataan kielikylpyihin ja pingotetaan moneen vaatimuksen suuntaan. Uudet opetussuunnitelmat, opetuksen valinnaisuus, vapaa ohjautuvuus sekä kasvava digitaalisuus tekevät lapsista levottomia, kun vastuuta pitäisi ottaa entistä enemmän liian varhain.

Suunta on ehdottomasti väärä. Pienet lapset ahdistuvat jo ala-asteella, kun eivät pysy enää opetuksessa mukana. Matemaattiset lasku- ja lukutaidot ovat olemattomat ja Pisa-tulokset kertovat karua totuutta asiassa.

Meillä on tapahtunut merkittäviä muutoksia perhepolitiikassa, varhaiskasvatuksessa sekä koulutuspolitiikassa. Kaikkien vieressä ei voi istua erityisopettaja ja kouluavustaja tukemassa.

Vaadimme liikaa liian varhain. Lapset ja nuoret tarvitsevat aikuisia, turvaa ja yhteisöllisyyttä. Me itse sairastutamme lapsemme tällä kaikella. Kun tähän lisätään median ja julkisuuden sekavat sekä painostavat keskustelut ilmastokatastrofeista, ideologisesta neutraloinnista, sukupuolisuuskäsitysten häivyttämisestä tai somen paineet täydellisestä elämästä, ei ole ihme, että vahinkoa korjataan yhä enemmän mielenterveyslääkityksillä.

On aina ottaa askeleet taaksepäin pisteeseen, jossa lähdimme vikatielle. Lapsemme eivät sairastu ulkoa oppimisen tai kaunokirjoituksen vaatimuksista, hieman suuremmista luokista, ahtaammista tiloista tai kirjallisista oppimateriaaleista ja suvivirsistä, vaan aikuisten ja päättäjien luomasta vaatimusten ympäristöstä.

Lapset eivät pysy enää mukana. Annetaan lasten olla lapsia, nuorten nuoria, leikkiä ja oppia oppimisen ilosta, ei pakkoahdetusti.

Osallistu keskusteluun!


8 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Niin se on , ettei aina tarvita suuria raha määriä kun asioita saahaan korjattua !? Asenne muutoksilla korjaantuu , moni asia , hallitus / kumppanit tarjoaa , aina ratkaisuksi monesti vain rahaa !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Helsingissä on jo Setan porukka kouluissa homo ja Pedofiili propakandaa syöttämässä 6-9 luokkalaisille lapsille !
Siis lapsille jotka ei ole lain vaatimassa 16 v. naima iässä edes vielä !!!!

PERSUJEN PITÄÄ VIHELTÄÄ TÄMÄ PELI POIKKI JA VAADITTAVA SYYLLISET HÄKKIIN !
(Joku kepulainen siihen jo ehti puuttuakin )

Saatana jos sitä muuten ei saada tuota pedofiili hommaa vihellettyä poikki niin eikö se riitä että maailman tappavin tauti on aids johon on kuollut moni kymmen kertainen määrä ihmisiä Koronaan verrattuna niin miksi lapsia altistetaan tuolle taudille ! (Jos pedofilian levitys on nykyään sallittua)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Viimme kädessä se on Hallituksen vastuulla !

Jos Hallitus Ihannoi Huume, Homostelu ,Pedofilia ja Sosiaalipummi-Pakolais kulttuuria
niin on päivän selvä että se lisää huostaanottoja !
Huostaanotot maksaa noin 6000,- /kk kpl !
Ja Valtio velkaantuu samalla kun moraali rapisee….
Ei ole yllätys että huostaan otettujen lasten vanhemmat elää myös leveästi sosiaali turvalla.Lasten äidit sotekuttavat itsensä täyteen tatulointi väreillä tehtyjä piirrustuksia ja turvotuttavat huulensa potoksilla ,laittavat tekokysiä,värjäävät tukkansa kirkkaalla värillä ja laittavat nokkaan korva koruja… jotta varmistavat näin ettei koskaan tarvi lasta ottaa takaisin eikä kukaan töihin ota jotta saa jatkaa sosiaali turvalla elämistä.
SUOMEN SOSIAALI KULUT ON YLI 70 MILJARDIA VUODESSA !
Uskomatonta enmmän kuin valtion Budjetti !!! pakko se on uskoa !

Suomen valtion velkaantuminen ja velkojen maksun aloittaminen voidaan aloittaa heti nyt jo pelkällä kunnon leikkauksella sosiaali kuluihin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Lopetataan vaan ihmiskauppa eihän mitään järkeä ole pilata ja tuhota ihmisiä ja niiden elämää kaikilla noilla moraalittomuuksien tyrkyttämisellä !
Kyllä aikuisen terveen ihmisen pitää itse oma leipänsä ansaita ja lapsenkin opettaa siihen että ei raha itsestään soskusta tule ja sähkö töpselistä !
Se on selvä asia että sairaat ja vanhukset ja lapset pitää hoitaa.

Toinen säästön kohde jolla säästetään Kymmeniä Miljardeja vuodessa on Eu-Tollauksen lopetus / Venäjän kanssa sotiminen ja sille pakotteiden laittaminen .
Kaikki talouden päin persettä meno nyt johtuu 100 % tästä Ukrainasta sotimisesta. Sen ois pitänyt antaa olla itsenäinen ja antaa elää niiden rauhassa siellä eiköä alkaa ryssien kanssa tappeleen siitä paskasta.
Kaikki johtuu siitä mm
-Sähkön,polttoaineen hinan nousu
-Korkojen nousu
-Laman tulo
-Inflaatio (Hintojen nousu)
-Työttömyyden kasvu joka on vasta alkamassa
-Valtion velkaantumisen kiihdytys
jne….SIIS IHAN KAIKKI PASKA JOHTUU SIITÄ !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Siis jos nämä 2 asiaa saataisiin Suomessa kuntoon niin täällä olisi hyvä elää !

1. Sosiaali turvaan -50 % leikkaus siis 35 Miljardia / vuosi

2.Rahan jakoon ulkomaille Turkkiin, Kreikkaan ,
Ukrainaan , Somaliaan ,Italiaan ,Saksaan ja Venäjälle (Fortumin ja Uniperin kautta) sinne on mennyt ainakin saman verran (35 Miljardia) viimme vuonna hukkaan kuin kankkulan kaivoon + kulut päälle mitä se aiheuttaa korkojen nousuna laman tulona ,inflaationa jne..

YLI 70 MILJARDIA SÄÄSTETÄÄN KUN ELETÄÄN IHMISIKSI TÄÄLLÄ RAUHASSA EIKÄ SOTAA HAASTETA,HOMOTETA,HUUMEISTETA, SOSIAALIPUMMI PAKOLAISIA ELÄTETÄ JNE…

PERSUJEN PITÄÄ PELASTAA SUOMI

Helsingissä pedofiilit on jo kouluissa ho

NYT PERKELE MORAALI,RAUHA JA JÄRKI KÄTEEN !

NUO RAHAT ON LAITETAVA SUOMALAISTEN OSTOVOIMAAN JA VALTION VELKOJEN MAKSUUN….
PERSUJEN ON VAADITTAVA JÄRKEÄ JA MORAALI MAAHAN JA IHMSIKAUPAN LOPETUSTA !

Huumehörhöt pakko hoitoon ja Kauppiaat (myös lääkärit) elinkautista istumaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Voi Suomi parkaa
#3

Kansan tahto vain toteutuu kun Suomea ajetaan alas. Kolmas osalle riittää kun kelan rahoilla saa kaljaa ja töllöstä tulee tositeeveetä. Luku-ja kirjoitustaidot ovat turhia jos tarkoitus on elää ilman työntekoa. Ilta-Sonta uutisoi solvauksia Purraa kohtaan joka kertoi PS:n pitkän tähtäimen tavoitteen olevan ero EU:sta, ollaan kuulemma putinisteja kun emme luota EU:n tuomaan olemattomaan turvaan Venäjää vastaan. Suuri osa haluaa lisää maahanmuuttoa, energian hintoihin korotuksia, valtiohan nekin heille maksaa. Saattaa olla hyväkin jos seuraava hallitus on Orpon johtama Kok, sdp, vihr, rkp sekasotku hallitus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Luonnottomia lakeja / mitä ihmeellisimmiä ” ranslakeja ” ne suunnittelevatten , sitä hullummaksi maailma , muuttuu !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Pitäisi olla enemmän varovaisuutta masennuslääkkeiden suosituksissa nuorille ihmisille koska he ovat paljon herkempiä lääkkeiden haittavaikutuksille kuin aikuiset ihmiset. Jos lukee esim. Ketipinor, Xanor lääkkeiden mahdollisia haittavaikutuksia niin en yhtään ihmettele nuorison pahoinvointia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000