Jälleen yksi laki kansaa vastaan
Eduskunnassa käsittelyssä ollut ruotsin kielen asema ja pakkoruotsin jatkuminen toimii kansaa vastaan. Kuinka meidän hallituksen joukot eivät näe tekemiensä päätösten seurauksia?
On tunnettu tosiasia, että pakollinen virkamiesruotsi hidastaa valmistumista ja aiheuttaa lisäkuluja oppilaitoksille mm. korkeakoulutasolla. Tukikursseja joudutaan järjestämään säännönmukaisesti, jotta opiskelijat ylipäätään pystyvät valmistumaan. Ilman pakkoruotsia ei papereita saa ulos. Ylimääräiset tuki- ja valmentavat kurssit tulevat maksamaan satoja tuhansia euroja vuodessa yksistään ammattikorkeakoulussa.
Laki ei myöskään huomioi erittäin suurta erilaisten oppijoiden ryhmää. Lukihäiriöinen voi saada vapautuksen kieliopinnoista, mutta silloin hän jää eriarvoiseen asemaan virkamieskelpoisuudessa. Oppimisvaikeudet aiheuttavat masennusta, ahdistusta ja turhia poissaoloja koulusta. Tämän kautta ne lisäävät myös terveydenhuollon kustannuksia.
Laki kaksikielisyydestä syrjii myöskin kolmatta äidinkieltämme saamea. Eikö senkin pitäisi olla samassa asemassa?
Globaalissa maailmassamme ei enää juurikaan hyödy ruotsin kielestä, ellei sitten suuntaa Ruotsin työmarkkinoille. Kielivalinnat pitäisivät lähteä yksilön omista mielenkiinnon kohteista ja niitä pitäisi tukea. Englannin kielellä on onneksi maassamme vahva asema ja täysin vapaaehtoisesti. Venäjän kielen opintomahdollisuuksia tulee kasvattaa, koska totuus on, että sitä kielitaitoa tarvitsemme kansainvälisen kaupan alalla.
Erilaisten oppijoiden ja yksilön valinnanvapauden puolesta toivon, että tämäkin asia korjataan.
Tekstin aiheet:
Vihainen olen sen, pakkoruotsin vuoksi, ruotsikin tulisi olla vpaaehtoinen ! Siitä ei olisi oikeestaan, mitään haittaa. Päinvastoin suuria säästöjä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Suomenruotsalainen eliitti korruptoinut koko oikeusjärjestelmämmekin:
”Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on salannut osan Liechtensteinin veronkiertotapausta koskevaa päätöstään. HS:n tietojen mukaan salaamista pyysi Verohallinto.
Poistetut tiedot ovat Verohallinnon kannalta kiusallisia. Ne kertovat, että viraston sisällä on ollut epäilyjä sen omien toimien tehokkuuden suhteen.
Sakslin antoi päätöksensä joulukuussa 2014. Siinä hän totesi, että Verohallinto toimi lainvastaisesti tutkiessaan Liechtensteiniin varoja piilottaneiden suomalaisten toimintaa.
Sakslinin mielestä näille määrätyt veronkorotukset olivat tavanomaisempia lievempiä ja asian tutkinta vei tarpeettoman kauan.
Liechtensteinin tapaus nousi esiin, kun Suomen verottaja sai osana kansainvälistä tietojenvaihtoa tietoja neljästätoista suomalaisesta, jotka olivat kätkeneet verottajan ulottumiin varoja 50–60 miljoonaa euroa.
HS on uutisoinut, että kiinnijääneiden joukossa ovat muiden muassa vuorineuvos Casimir Ehrnrooth sekä kahvia ja mausteita myymällä rikastuneen Pauligin suvun edustaja Bertel Paulig.
Kesällä 2013 korkein oikeus linjasi, että veronkorotus on rangaistus. Samasta asiasta ei voida tuomita ihmistä kahdesti niin sanotun ”ne bis in idem” -periaatteen mukaan.
Linjauksen myötä muissa tapauksissa ei voitu enää tehdä rikostutkintaa.
”Korkeimman oikeuden ratkaisu vei mahdollisuudet tehdä tapauksissa enää tutkintapyyntöjä. Uudenmaan perintäyksikön asianvalvoja teki 5.8.2013 kolmetoista ’ei toimenpiteitä’ -päätöstä”, päätöksen salatussa osassa todetaan.”
lähde:hs
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti