Perussuomalaiset

Mira Katajamäki

Sananvapauteen kajottiin jälleen

Liki kolmen viikon odottelun jälkeen Turun Sanomat julkaisi kirjoitukseni liittyen metsästyksestä saatuun hyötyyn ja hyvinvointiin. Sensuurin koura oli kuitenkin kahmaisuut osan tekstistä ja vieläpä sellaisen osan, jota kovasti ihmettelen. Julkaistun kirjoituksen voi lukea linkistä http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/747381/Metsastyksesta+hyotya+ja+hyvinvointia

Puuttuvassa osuudessa vertailin eri eläimistä peräisin olevien lihojen proteiinipitoisuuksia. Tarkoitukseni oli herättää ihmisiä huomaamaan, kuinka terveellistä riistaliha on. Lisäksi kirjoituksessa käsiteltiin sitä, kuinka metsästysharrastuksen myötä ruokavalioon tulevat usein myös muut luonnon antimet, kuten sienet ja marjat. Ilmeisesti Turun Sanomat piti tietoja merkityksettöminä. Tässäpä kuitenkin kyseinen vertailu.

Eläin
Proteiinia

Hirvi
76%

Poro
69%

Jänis
66%

Sika (keskiarvo)
34%

Nauta (keskiarvo)
51%

Lammas
40%

Broileri (keskiarvo)
71%

Kalkkuna
65%

Metsälintu
67%

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000