Perussuomalaiset

Mikko Kangasoja

Suomea pelastamassa - mistä säästöjen lisäksi tuloja?

Hallitus etsii sitkeästi säästökohteita ja lisätuloja, jotta valtion velkaantuminen edes lieventyisi. Kerron tässä, kuinka huolestuttavana Suomen tilanteen näen.

Korot. Velkojen vaivana tulee korko – ja se on ongelma. Syvän ysärilaman jäljiltä 90-luvun lopulla korkomenot olivat ennätykselliset viisi miljardia euroa, 2008 määrä oli laskenut reiluun 2 miljardiin ja laski siitä noin 0,7 miljardiin vuonna 2022. Sen jälkeen räjähti, korkomenot ovat kipuamassa 3,5 miljardiin euroon. Kuvaavaa on, että vuonna 2000 kaiken IT-pöhinän keskellä valtion menoista jopa yli 12 % johtui koroista. Se oli siis pois palveluista, jonka lisäksi valtio maksoi velkojaan pois vielä isommallakin summalla. Enemmän kuin joka neljäs maksettu veroeuro/-markka meni lainojen hoitoon, hurjaa.

Vuonna 2009 valtion talous niiasi syvään ja toistaiseksi pysyvästi. Kyse ei toki ollut syvyydeltään ysärilaman vertaisesta, mutta nykyään tiedämme, että siitä tuli historiallisen pitkä niiaus, tällä hetkellä peräti 15 vuotta pitkä. Se ei ole vieläkään ohi vuosikausiin. Niiaajan jalkoja alkaa varmasti hapottaa.

Asiat ovat toki muuttuneet. Nyt valtio saa veroista ja muualta tuloja 76 miljardia, kun vuonna 2000 tuloja kertyi 38 miljardia eli puolet. Korkojen suhde tuloihin on siis alle 5 prosenttia. Ero 90-lukuun on kuitenkin myös se, että silloin oltiin toipumassa massiivisesta talouskriisistä ja talous kasvoi. Edessä oli valoisa tulevaisuus. Nyt ei ole – ja se on todella huolestuttavaa. Osa vähättelee korkomenoja, koska Suomen Pankki on ostanut markkinoilta valtion velkakirjoja. Ilmeisesti silloin elätellään ajatusta, että keskuspankki repisi velkakirjat ja pistäisi roskiin. En osaa sen realistisuutta arvioida.

Valtiontalouden taustatekijät. Syntyvyys laskee osin talouden vaikeuksien seurauksena ja veronmaksajat siten vähenevät. Samaan aikaan eläkeläisten ja hoidettavien määrä on kasvanut poikkeuksellisen suureksi. Sairaalat eivät ehdi hoitaa potilaita saati, että siihen olisi kunnolla rahaa. Koululaitoksen vaatimus- ja suoritustaso on maailmanennätysluisussa emmekä tiedä milloin sekään päättyy. Toisin sanoen, sairaaloiden ongelmat lisäävät rahan menoa myöhemmin ja sitä tienaamaan on yhä vähemmän ja yhä heikommin osaavaa veronmaksajaa.

Julkisella sektorilla on yritetty monia organisaatiouudistuksia, mutta ne näyttävät kerta toisensa jälkeen epäonnistuvan. Suomella ei ole näyttänyt onnistuvan siis mikään. Paitsi olemmehan muita onnellisempia, mutta kauanko pinnaa riittää?

Siinä missä Nokian kultavuosina, jo silloin tiedetysti, menestys peitti alleen muiden yritysten heikomman kilpailukyvyn, nyt on vain heikompien kilpailukyky jäljellä. Nokian romahdettua odotettiin ”uutta Nokiaa”, joka oli aivan epärealistista. Sitten alettiin odottaa useita ”pikku-Nokioita”, mutta jos niitä oikeasti tuli, ei niistä pelastavaa oljenkortta kehkeytynyt. Kun koululaitos on sisällöllisesti rapistunut, on uusia menestyksentekijöitä entistä pienemmistä ikäluokista entistä pienempi osuus. Voi voi.

Raha ei tuo onnea, mutta vähentää onnettomuutta. Suomalaisten varallisuus on Credit Suissen eurooppalaisessa vertailuissa jäänyt köyhän idän ja rikkaan lännen väliin. Itäblokin maissa palkkataso nousee niin jyrkällä käyrällä, että suomalaisetkin yritykset joutuvat jo nyt miettimään työvoimaa maailman köyhistä kaukomaista.

Maahanmuutto on ratkaisu? Ekonomistit esittävät ratkaisuksi laajaa työperäistä tai ylipäätään maahanmuuttoa. Yritykset ovat kokoajan hankkineet työvoimaa ulkomailta ja muuttoprosesseja on viilattu, joten voimme arvella muuton määrän olevan jo nyt jossain suhteessa tarpeeseen. Merkittävä lisäys ei kohdistuisi monilta osin työllisiin vaan (työttömään) työvoimaan ja työvoiman ulkopuoliseen väestöön (perhe). Siitä osa saisi sitten työpaikankin ja loppujen elämän maksaisivat muut veronmaksajat. Tiedetään myös, että maahanmuutto on herkästi tappiollista kansantaloudelle, vain tuottavimmat tuottavat tarpeeksi, eikä Suomi siinä tule olemaan poikkeus.

Edellä kuvattu ekonomistien toive tai ajatelma ei toimi noin vain. Valtio ei näet tuo työvoimaa köyhistä maista kuin riisiä. Yritykset tuovat työntekijöitä itselleen ja kumppaneilleen. He varmistavat riittävän pätevyyden, jotta saavat tuottavia työntekijöitä. Jos valtio ei tätä estä, se lähinnä katsoo sivusta ja niin Suomessa on. Valtio ei ole pelintekijä, eikä pääpeluri.

Aina on tärkeä ymmärtää isot luvut: Suomen suurimmat ulkomaiset vähemmistöt ovat venäläiset ja virolaiset. Tulevaisuudessa enemmän tulee olemaan kiinalaisia ja varmaankin intialaisia. Jälkimmäisten muutto peräti kaksinkertaistui 2022 ja oli 2400. Jos kasvukäyrä on jatkossa edes vähän sinnepäin, intialaisia alkaa olla pian siellä täällä. Sen suhteen on hyvä tunnistaa, että Intia on maailman rasistisimpia maita ja siellä vallitsevat monien mielissä varsin vanhoilliset arvot. Tulijat lienevät toki keskimäärin verraten vapaamielisiä intialaisella mittapuulla. Joka tapauksessa, emme onnistune kylmään yleiskorotusten Suomeen houkuttelemaan merkittävästi väkeä kuin heikommin kehittyneistä maista, joissa on joko kylmä tai todella paljon ihmisiä. Tokko ylipäätään saamme tarpeeksi.

Uusia Nokioita? Saisimmeko sittenkin jostain uuden Nokian? Nyt toiveet ovat vihreässä siirtymässä, joka on tällaisen keski-ikäisen setämiehen mielissä vain uudelleen nimettyä ekoa tai greentechiä. En usko massiivisiin läpilyönteihin. Se vaatisi kansantaloutemme kokoon suhteutettuna joko yhden tai monia kovia menestystarinoita. Sellaisten täytyisi perustua pysyvään ja merkittävään paremmuuteen mutta onko meillä sellaista? Nyt kun vihreä on vaihtumassa puhtaaseen, kaikki ympäri maailman ovat samoilla apajilla. Voi kysyä, eikö 60 kertaa väkirikkaampi Amerikan kansa keksi yhtä lailla edes yhtä samalla tavoin pätevää tuotetta? Tai 251 kertaa isompi Kiina?

Tuleeko uusista menestystuotteista kuluttajatuotteita? Sillä on iso merkitys, sillä Suomen viennin tukijalat ovat olleet sellaisia monilta osin, kuten: vessa-, tulostus- ja sanomalehtipaperia, kännyköitä, auton polttoainetta. Sanotaan, että viemme investointituotteita, mutta kuten edellä näkyy, olemme paljon kaupitelleet maailmalle myös tavallisten ihmisten käyttämiä tuotteita. Jos uutta sellaista ei ilmesty, Suomen menestys on vaikeampaa.

Milläs muut ovat menestyneet? Itä-Eurooppa on menestynyt halpuutensa ansiosta mutta se pitkäaikaisesti pysynyt kilpailuetu alkaa olla pian syöty. Irlanti, Alankomaat, Belgia, Luxemburg ja muut Euroopan lilliputit ovat hankkineet kilpailuedun, joka on ollut suhteellisen pysyvä: maat ovat veroparatiiseja – ja se näkyy. Lontoon City näyttää siinä osaltaan kääntäneen kelkkansa. Jotkut maat ovat logistisesti hyvällä paikalla (kuten Singapore), toisilla on valtavasti luonnonvaroja (mm. Norja). Israel pärjää osin amerikkalaisten, eli muiden rahoittaman aseteollisen klusterin ja sen poikimien startupien avulla. Persianlahdella on investoitu valtavia kertyneitä rahoja lentoasemiin ja rakentamiseen. Se on poikinut valtavasti lentoliikennettä ja turismia. Osa maista ei ole ns. kypsiä talouksia vaan kasvavia, kuten Afrikassa, joilla pelkästään perusasioiden rakentamiseen menee paljon rahaa – ja se työllistää (joskus EU-rahalla). Yhdysvallat on kasvanut kerrotusti tehokkaiden työmarkkinoiden, valtion rahan ja yksityisen kulutuksen turvin. Samaan aikaan on kylläkin viime vuosina asuntojen neliöhinnat ryöpsähtäneet ylös, se ei anna odottaa hyvää.

Suuri osa maailman menestyneimmistä tai kasvavimmista maista omaa siis jonkin selvän edun, jota muut eivät kykene helposti pois pyyhkimään. Suomella sellaisia ei näytä kyllä olevan. Eikö mitään maailmalta löydy? Löytyy. Etelä-Korea. Maa on mielenkiintoinen. Poliittinen ja taloudellinen eliitti kokoontui kolmisenkymmentä vuotta sitten ja päätti panostaa tulevaisuuden teollisuuden aloihin, kuten nyt esimerkiksi robotteihin. (Huomiolle pantavaa, että Suomessa toistetaan 30 vuotta myöhemmin sanaa robotti ratkaisuna.) Eteläkorealaiset panostivat isosti – ja voittivat monet markkinat. Koronapandemian jälkeen maa päätti jälleen panostaa ja voittaa:

– Kun he aikoinaan panostivat puolijohteisiin, nyt he voivat yhdistää tekoälyn niihin. Voi siis sanoa, että tulipa aiemmin valittua hyvä panostuksen kohde, kun nyt saa sille luotua ”toisen aallon”.

– puhtaan vedyn tuotantoteknologia

– matalalla lentävät ajoneuvot, UAM

– autonomiset autot

– akkujen uudelleenkäyttömarkkinat

Tulemme näkemään, miten korealaisten tällä kertaa käy. Mitä voimme oppia? Yksityisen ja julkisen rahan kunnon panostus tärkeiksi katsottuihin kohteisiin. Oleellista on, että yritykset ja poliitikot ovat yhdessä päättäneet kohteet, eivätkä heikon tietämyksen poliitikot ja virkamiehet yksin. Julkinen raha tuo mittakaavaa panoksiin ja siten antaa vauhtia. Niin oli meillä sotien jälkeenkin ja tänä päivänä me nautimme edeltäjiemme panostuksista (kuten Neste), jotka tekivät omasta elintasostaan tinkien.

Masentavan ja pitkän kertomukseni käänne on jo ovella?

Uusi Korea Pohjolaan? Olemme Korean rahaton velipuoli, mutta jos ei yritä, ei voita. Miten sen teemme? Ensinnäkin, Suomen kannattaisi panostaa joihinkin aloihin yhdessä Pohjoismaiden kanssa. Panostamisen ykkösalat tulee valita yhdessä yksityisen sektorin ja tieteilijöiden kanssa. Jos Korea valitsee konkreettisesti teknologiat, joihin panostaa, entäs Suomi?

Business Finland: ”Päästäksemme tavoitteeseemme, panostamme erityisesti kolmeen ydinalueeseen: talouden kasvuun, kestävään kehitykseen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen.”

Toisin sanoen, Suomi panostaa vähän kaikkeen. Kun kaikkeen panostaa, kaikki saavat vähän. Emme myöskään ole valinneet teknologioita, joka on suomalainen tapa. Minä en usko, että tällä tavalla tätä peliä voitetaan. Meillä on muutenkin jo rahat menneet, niin niiden pirskottelu vähän joka puolelle tekee kaikesta vähän parempaa muttei mistään kaikkea parempaa. Hukannemme siis vähät rahamme, valitettavasti.

Mihin panostaisin itse? Avaruusalaan muiden Pohjoismaiden kanssa, alan ennustetaan kasvavan valtavasti. Jos osana sitä panostamme raketteihin, saamme sotateollisuuteen synergiahyötyä ja Pohjoismaissa on jo aiheesta kokemusta. Ruotsi on vanhastaan vahva aseteollinen tekijä. Aseteollisuuteen kannattaa panostaa niiltä osin kuin se on meille kriittistä. Nyt ovat asealan markkinat kuumana. Puhtaaseen vetyyn panostaisin myös, saisimme kansantalouteen samalla tehokkuutta. Muovia ja tekstiilejä puusta? Ehkä ne tuovat piankin menestystä. Siinäpä muutama ajatus panostuksen kohteista.

Tekoälykisassa on tärkeä olla mukana, mutta kisa tulee olemaan kova, eikä meillä ole merkittäviä etuja. Puhtaaseen teknologiaan kannattaa panostaa, mutta siinäkään meillä ei ole merkittävää kilpailuetua, joten kisaamme tasaväkisesti muiden kanssa, emmekä siten saa suuria voittoja.

Lopuksi

Suomi on siis hitaassa luisussa kohti hiipuvaa hiillosta. Kansantalous tarvitsee lisää tehokkuutta ja on tärkeää, että hallitus on siinä työssä. Ilman tulevaisuuden menestysalojen löytämistä ja niihin panostamista yhdessä yksityisen sektorin ja Pohjoismaiden kanssa, tokko näemme suurta menestystä. Voihan toki – sittenkin – jostain ilmestyä se uusi Nokia – mutta minä en pelaisi korttejani sen uskon ja toiveen varaan.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


97 kommenttia
SUOSITUT BLOGIT!
Hämmentynyt
#1

Ei liity suoranaisesti blogistin kirjoitukseen muuten kuin siten, että kaikki ei blogisivullakaan ole kunnossa. Kommentoin vähän aikaa sitten sitä, että painettaessa ”suosituimmat” linkkiä nousee jatkuvasti moni vanha ja todella epäajankohtainen blogi mukamas luetuimpien joukkoon. Esimerkiksi Henna Kajavan kirjoitus koronasta, ”muistaako” kukaan edes enää mikä oli korona.
Kommentoin Kajavan blogia, tiedustellen juurikin sitä lukeeko joku vielä kyseistä kirjoitusta. Pyysin kirjoitusta lukevien kommentoida kysymystäni tai ”peukuttaa” kommenttiani.
Ei ole ”peukutuksia”, ei kommentteja, KUKAAN EI LUE. Silti suosituimpien kärjessä.
Joku manipulatiivinen syy tähänkin asiaan löytyy! Blogisivut ”reistailleet” aikaisemminkin. Puolueellamme paras ATK-osaaminen, joten jotain on oudosti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Yleen tehtävä iso leikkaus.
Nyt esim. Yle Areenasta on tehty Stasi systeemi, kun sinne pitää erikseen kirjautua, luoda oma yletunnus, joka on todella hankalaa.
Lisäksi Yle Areenan ohjelmien käännökset TALLENNETTUNA ovat käsittämättömiä, täynnä kirjoitus ja asiavirheitä.
Koska Yleen puututaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#17

Kuka Perussuomalaisissa kyseenalaistaa jossain sen päättävissä elimissä noita YLE:n touhuja? Ja saako niitä yleensä kyseenalaistaa? YLE:n ”pakkoveron maksajien” esustajana luulisi sen olevan mahdollista?
Otan esimerkiksi tuon radiokanavan YLE-Suomi. Siitä kanavalta tulee ns. Alueradoiden lähetykset ja osan aikaa koko Suomea koskevia näkemyksiä.
Alueradioiden ”formaatti”. Ympäri Suomen olevissa Studioissa pari henkilö juttelee keskenään niitä näitä ja sitten soi joku levy. Jutut eivät ole mitään kovin syvällisiä tiedonvälityksiä tai analyysejä, vaan puolipehmeää keskinäistä höpinää, jonka tuo levynsoitto katkoo. Vähän sama juttu tuon kokomaan osuudella.
Tarvitaanko noihin jutusteluihin aina pari henkilöä ja voisiko pistää levyt pyörimään automaatilla ja jos asiaa on , niin yksi kertoo, mahdolliset uutiset useamman alueen osalta.
Lapin radio on muuten ainoa, josta voi sanoa, että palvelee muitakin kuin toimipaikkansa asukkaita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Hallintoneuvostossa PS:
Jari Ronkainen
Teemu Keskisarja
Jaana Strandman
Joakim Vigelius
Timo Vornanen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#38

eipä näy eikä kuulu

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yle, punakaartin äänitorvi?
#47

Hallintoneuvostossa lienee tarpeeksi hyvä palkka tai palkkiot, että kun on hiljaa niin rahaa tulee. Puolueiden ei muutenkaan olla poikkiteloin Yleä vastaan, toimittajat kostavat. DDR:n valtion radio oli myös maan hallitseva media ja propaganda kanava. Punakaarti ei turhaan ole valloittanut Yleä, sillä on tarkoituksensa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#56

Näin on, yleensäkin vallankumoukset alkavat maan julkisen median, kuten valtionradion valloituksella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#64

Sitä samaa skeidaa tuutin täydeltä eikä vallankumous ole vieläkään valmis, mutta edistystä aivopesussa kylläkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sosialistisella medialla valtit käsissä
#57

Yle kiimaiset poliitikot ymmärtävät, että kun kiimailee nykyisen Ylen kanssa, vaaleissa saa ilmaista vaalimainontaa, kun yksityisille pitäisi maksaa. Tilanne on hankala, puolueet kilpailevat sosialismiin tähtäävän valtionradion huomiosta ja maksuttomasta vaalimainonnasta, väestön maksaessa veroilla kulut. Muuta ei tarvita, kuin hieman välillä murista, jotta väki olisi hiljaa Yle-verosta ja jatkuvasta propagandasta, ja hyväksyä reilun puolen miljardin vuotuiset menot. Yle palvelee mielellään myös viherhomo kulttuuria, ihan ilmaiseksi ja edistää monikulttuurista yhteiskuntaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#65

Olisi selvitettävä, lahjooko Yle vasemmistolaisia piirejä, mm. saadakseen vaaleissa ääniä demareille, ja kaiken lisäksi muhkeasta väestön maksamasta budjetista? Homo- ja vasemmistolaiset taitelijapiirit ovat kovasti Yleen tyytyväisiä. Tuo johtuu tietysti siitäkin, että Yle elättää taitelijapiirejä laajasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#66

?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#75

Niin, puolueilla on tapana käyttää ilmaista mainospaikkaa vaaleissa, säästyy jopa satoja tuhansia euroja, kait jokainen ymmärtää television voiman mainonnassa? Pikku tai suuri flirtti ylen kanssa riittää vaaliehdokkaiden pääsyn mediaan näkyviin ohjelmiin ja kaiken karvaisiin haastatteluihin. Asiaa voisi kehitellä sitenkin, että poistetaan kaikki puoluetuki, ja Ylen antaa kaikille puolueille täsmälleen saman näkyvyyden maksuttomasti, ja puolueet maksavat toimintakulunsa jäsenmaksuilla. Tällä hetkellä Ylen toimittajat kuvaavat yleensä vain vasemmistoliiton ja demareiden teltoilla, ja mainostavat Prisman hyllyjä tai ABC:tä. Sananen Yle-maksujen korottamisesta nostaa puoltajan Ylen näyttämöille ja haastattelut ovat myönteisiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#80

Näin on, Maikkari taas on ruotsalaista demarismia. Sosialistiset taitelijat ovat päivittäisiä sanansaattajia, ja toimittajat ovat onnellisia, kun saavat mainita ilmastonmuutoksen mahdollisimman monta kertaa päivässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#81

Syksyyn saakka hätyytellään nyt päivän lämpöennätyksiä kausi on alkanut. Ilmastonmuutos on siirtynyt uuteen vaiheeseen, lämpöennätyskauteen. Viileitä päiviä nimitetään lämpöennätyksien välisiksi kausiksi, vaihteluksi. Jos meteorologit ja toimittajat jaksaisivat tehdä vaan normaalia työtään, ja kertoa päivän säät, ja sillä siisti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#82

Näin juuri, tuntuu kuin meteorologit olisivat luisuneet ilmastohegemoniaan, koulutuksestaan huolimatta. Maailmalla on konsensus ilmastonmuutoksesta ihmisen toimesta, sitä on helppo ruokkia, vaikka nyt hätyytellään ilmiöllä. Muotisanoja onkin hätyyttely ja ennätykset, hirmu- ja poikkeuksellinen jne., kun ääret voitaisiin sivuuttaa vaihteluväleillä. Esim. hurrikaanit tai syklonit eivät synny vain lämpimän meren voimin, vaan tarvitaan jossain laskeutuvia tiiviitä ilmamassoja, joka aiheuttaa nousevia ilmavirtauksia toisaalla. Jos nousevat ilmavirtaukset sattuvat olemaan, kuten yleensä, merialueilla, vesi höyrystyy alhaisemmassa paineessa, lisää syklonin tehoa ja coriolisvoima hoitaa loput.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#83

Ai niin, jopa-lämpö jäi mainitsematta, IS:n etusivulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

HÖH
Hämmentynyt
#59

Kannattaiskohan pitää luonnonvarat ja luonnolliset monopolit omassa hallinnassa sekä hankkia tuottavat valtion yritykset, kuten sähköverkot ja kaivokset takaisin valtiolle eli Suomen kansalle? Vai, kannattaiskohan myydä loputkin valtion yritykset, luonnonvarat ja omaisuus, ja keskittyä nostamaan veroja, kun muitakaan tuloja ei ole. Ehkä kannattaisi myös arvioida paljon EU- ja maahanmuuttoaikana on kertynyt lisää valtion velkaa, vaikka molempien piti olla mitä kannattavin sijoitus? Ehkä voisi johtopäätösten mukaisesti jo lahjoittaa loputkin maastamme EU:lle ja ulkomaalaisille taikka poistaa molemmat kustannustekijät. Ilmastonmuutos-, NATO- ja sotahulluus voitaisiin arvioida samalla, kuten myös naapurivihan merkitys Suomelle ja suomalaisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

SEINÄHULLUUSKIELTO
Vihainen
#72

EU- ja euroero ovat välttämättömät, jotta voidaan päättää omista asioista ja saada myös oma rahapolitiikka. Ukrainan sota SEIS. Maailman halaaminen, ilmastonmuutoshulluus, mamujen ja muiden ulkomaalaisten elätys, ja Nato-kiima S E I S ! ! !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Joko olisi aika kieltää huume kauppa pks:n Mäkkäreissä ?
Eihän ne hörhöt edes osta mitään käyvät vaan tekemässä kaupat” turvapaikassa” ja jatkavat matkaansa .Tämä johtuu siitä ,koska pusikossa on liian vaarallista tehdä kauppoja kun sekä myyjät ja ostajat voi olla aseistettuja.
Tämän päiväistä tapahtumaa en tiedä liittyykö se tuohon ilmiöön.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#52

Kyseessä taisi olla romanien selvittely?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Tietenkin Ylen rahoitukseen pitää tehdä laikkaus ja sosiaaliturvaa ja maahan muuttokustannuksiin ja julkiseen sektoriin..

Mutta mikään leikkaus ja veronkorotus ei auta jos kaikki rahat lähetetään sotimiseen Ukrainaan !

UKRAINAAN EI ENÄÄN SENTTIÄKÄÄN !

Vasta sitten on laikkausten aika !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Sota Propakandan mukaan ”virallisesti” Suomi on lähettänyt vain 2,7 Miljardia Ukrainaan ihmisten tappamiseen.

TOTUUS ON YLI KYMMEN KERTAINEN RAHA MÄÄRÄ !

Pelkästään valtion yhtiö Fortum menetti 20-30 Miljardia Ukrainan sotaan rahaa ! Sitä meni molemmille osapuolille Ryssille 5 Miljatdia ja Natseille Tuppurainen jakoi 15-20 Miljardia lasku tavasta riippuen !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Minkä takia pitää lähettää rahaa, kun lopputulos on kuitenkin selvä, ainoastaan jutku lähipiireineen rikastuu ja muut, ne puoliryssät köyhtyy entisestään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#49

Brysselin Rahastus paikkojen kasvu perustuu Eu alueen jatkuvaan kasvuun ja jos ei muuten saada Eu aluetta kasvatettua niin rahan ahneet politikot on valmiita sotimaan.
Siitähän tässä on kysymys. (Rahasta)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#58

Vaikka eihän ne politikot itse sodi,vaan ne käskee nuoria miehiä rintamalle tappamaan ja kuolemaan rahan ja oman edun takia .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#67

Poliitikot kantavat vastuuta – anna mä nauran!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#50

Hyvä Persut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Sana on enää, ei enään, Jälkipersu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Tässä takavuosina , kun korot olivat miltei nollassa , niin monet asiantuntijat sanoivat , että nyt kannattaa ottaa , lainaa !?! No nyt sitä tuntuu olevan !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Muistakaa Eurovaalit. Vapauden liitossa on todella hyviä ehdokkaita ja erittäin hyvä puoluejohtaja Ossi Tiihonen(ex PS). Ilmeisesti myös Hakkaraista pyydetty mukaan. Jos näennäis demokratista, talouspakote maavaltajastasta ja muidenkin vapauksien riistäjästä haluaa edes unemoida pääsevänsä eroon jossain vaihessa. Kannattaisi varmaan alkaa äänestämään sellaisia ehdokkaita, joilta tätä ”kritiikkiä”(vahvaa kritiikkiä) löytyy. Vapauden liitolla on selkeä linja ja niin kuin sanoin hyviä ehdokkaita. Tämä ei sinänsä mikään toive millekkään PS:n hajoamiselle eikä oikestaan edes kannatuksen laskulle, mutta ajattelen, että Suomi tarvitsee lisää todellista ääntä kaikenlaista federaatiokontrollia, jne. muuta roskaa vastaan ja ääntä kuuluuviin! Muutoksen puskeminen(vaikka eri puolueella) pitäisi olla myös pitkässä juoksussa PS etu, koska eikös myös PS:n tarkoitus ole ajaa näitä samoja asioita…? EU kritiikki puuttuu suomesta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko tää Suomea?
#23

Mikä on maavaltajastasta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#35

Oisko se suomennettuna Venäjästä vaikka=Maanvaltaajasta? 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Maanvaltaaja 🙂 kiroitusvirhe

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Suomi tarvitsee automaatiota, johon tarvitaan puhdasta energiaa, oli se vihreää tai mustaa. Jo mikrosirujen tuotantoon tarvitaan huipputeknistä automaatiota, ohjelmointia ja huoltoa, ja pelkässä raudan taivutuksessa maailmalta löytyy monin verroin halvempia kilpailijamaita. Vain puhtaaseen energiaan pyrkiminen ei meitä elätä, tavoitteet tulee olla korkeammalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Näin on, kivihiilen jalostaminen puhtaaksi energiaksi palvelee liki koko maapallon laajuista käyttäjäkuntaa, ja hiiltähän maapallolta löytyy vielä sadoiksi vuosiksi. Öljyn vähetessä tarvitaan nestemäisiä hiilivetypolttoaineita, jotka ovat helpommin hallittavia, kuin puhdas vety, ja hiilestähän tuota voidaan valmistaa, kuten aikoinaan keittiökaasut, jotka oli käytössä ennen Venäjän maakaasua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Juuri näin, Suomi voi tienata miljardeja pelkästään valmistamalla hiukkasvapaita keittiökaasuja nesteinä, niille löytyy ostajia ympäri maailman.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Täsmälleen näin, ilmakehän noin 600 miljardin tonnin hiilidioksidi riittää pelkästään ihmiskunnan ravinnon tuotantoon noin 30 kymmeneksi vuodeksi, mikäli hiiltä ei saataisi lisää kiertoon, ja pian reilun kymmenen miljardin ihmisen kuorma suoraan sanoen syö kuvaannollisesti ilmakehän hiilivaraston tyhjäksi. Kasvikunnan hiipuminen ja äkilliset merenpohjan CO purkaukset ajavat maapallon happikatastrofiin raketin nopeudella. Hiilidioksidilla leikkiminen tulisi lopettaa mahdollisimman pian, ison pyörän pysäyttäminen vie ihmiskunnan happitelttaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Suolisto kaasut kun sais säiliöön ,niin avot..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Suolistokaasut ovat lähinnä kasvisyöjien tuottamia kaasuja, jossa edes mikrobit eivät kykene sulattamaan selluloosan partikkeleita. Lihasyöjät sen sijaan eivät juurikaan tuota suolistokaasuja, ja näin kasvissyöjät ovat osa ilmastokaasujen tuottajia, lajista riippumatta. Tarvitsemme kuitenkin hiilidioksidipitoisia kasvihuonekaasuja, jotta iso pyörä pyörii, nimittäin ruokaa ja happea tarvitaan. Nykyinen kasvihuoneilmiö mahdollistaa elämän maapallolla, eikä tuota ilmiötä onneksi ihminen kykene rajoittamaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#51

Näin on, hiilidioksidin kaksinkertaistaminen ilmakehässä auttaisi meitä tuottamaan ravintoa riittävästi kasvavalle väestölle, kun nykyinen hiiletön politiikka johtaa väistämättä ravinnon loppumiseen. Pelkästään kasvihuonetoiminta muuttuisi täysin kannattamattomaksi, mikäli kasvihuoneiden CO2 pitoisuutta ei saataisi nostettua jopa kaksin kertaiseksi ilmakehän CO2 pitoisuuteen verrattuna. Maailma muuttuu paratiisiksi kun CO2 pitoisuutta saadaan nostettua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#60

Juuri näin, ainakin puolet maapallon pinta-alasta on liian kylmää sekä asuttavaksi että viljeltäväksi. Kuivuus syntyy liian harvan hiilidioksidipitoisuuden johdosta, jossa CO2 toimii katalyyttinä mm. vesipilvien muodostumisprosessissa, jossa osallisina on lämpötila, paine ja hiilidioksidi, hyvän vesiliukoisuutensa ansiosta. Tiivistymisprosessi käynnistyy yleensä yönpuolen viileänä aikana, joten kyseessä on varsin monimutkainen systeemi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#68

Ylen propaganda levittää taas ilmastopaskaa. Kreetalla on tällä hetkellä noin 15-17 C astetta lämmintä, mutta metsä-maastopaloja on jo syttynyt noin 80 paloa ympäri saarta, joka propagandan mukaan johtuu ilmastonmuutoksesta. Kyllä on greenpeacen terroristeilla ollut kiireitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#76

Ylellä on rahaa pitää toimittajia lomakohteissa, varmaankin se pitää duunarit tyytyväisinä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#69

Juurikin näin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#70

Tunnetun ilmastohihhullin mukaan kasvikunnalle haitallisin kasvihuonekaasu on hiilidioksidi, ja hyödyllisin energia on tuulivoima. No, media ja niissä istuvat paskahousut saavat julkisuutta ja viesti menee perille rasvatun koneiston kautta, kuin happi keuhkoihin. Maapallon ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on vaihdellut historian aikana, eikä jopa 5000 ppm:n pitoisuus ei ole harvinaisuus, silti täällä vaan porskutellaan, maailma ei ole loppunut, mutta tällä hetkellä ollaan rajalla, jossa happi loppuu, mutta vain liian alhaisen hiilidioksidin takia, ei liiallisen CO2:n takia. Mm. Itä-Ukrainan hiiliallas, jää se Venäjälle tai Ukrainalle loppupeleissä, varmasti tullaan käyttämään energian tuotantoon. Kivihiilestä saa helposti puhdasta maakaasun korviketta, ns. keittiökaasua, joka nykyisillä suodatinjärjestelmillä on täysin kelvollista kenelle tahansa EU-maista, kuten maakaasu sopii hyvin myös meikäläisiin ns. puhtaisiin energioihin, jopa vihreät nuolevat sitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#77

Näin se vaan on, nyt valitellaan paskan hajua, joka on varmaan jonkun biovoimalan epätoivoisia käynnistysyrityksiä, kun paska ei ala käymään kylmyyden takia. Kukaan ei myönnä päästelleensä, varmaan joka keväinen ilmiö.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pystyykö perseellä säveltämään Euroviisun?
Utelias
#55

Meikäläinen ei juurikaan kasviksia syö,mutta silti perse rallattaa sävelmiä yhtenään.Tuntuu siltä,että laitat sinne suuhus mitä vaan,niin kyllä sävellyksiä syntyy.Oisko syy kaikenmaailman lisäaineissa mitä ruoantuotanto teollisuus käyttää?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mozart !
Tyytyväinen
#62

Varmasti pystyy,tämänkin vuotinen Suomen Euroviisu on suoraan sieltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#73

Jos syöt leipää, pullaa, puuroa, pastaa, riisiä, perunaa jne., niin syöt kasviksia! Lihasyöjien takapää ei rutise, sillä siihen tarvitaan sokeria tai hiilihydraatteja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

"Säveltäjämestari"
#79

Syön kyllä paljon lihaakin,mutta lihahan alkaa mätänemään ihmisen sisällä.Jotenka kyllä siitäkin aikas ruokaisia pieruja lähtee. 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#90

Liha on kuollutta lihasta. Se alkaa mätänemään hetimiten kun eläin heittää henkensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

90 päivää heinällä, niin puutokset näkyvät
#63

Mikrobit kykenevät sulattamaan osan kasviksista, mutta loput hiilivedyt päätyvät kasvihuonekaasuina ilmakehään. Hyötysuhde sen sijaan on äärettömän huono. Tullakseen toimeen naudan bufeessa, heinää olisi syötävä luokkaa sata kiloa joka päivä, ja silti olisi nälkä ja aivot paskana luokkaa 90 päivässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#71

Näin se juuri on, ihmisen solut vaativat eri aineksia, mitä heinästä on saatavissa. Totta helvetissä nälkä lähtee, kun ahtaa tonnin heinää mahaansa, tulee jopa ähky. Erityisesti ihmisen aivot koostuvat eri materiaalista, kuin mistä kasvisolut koostuvat. Kasviksista ei koskaan tule ihmisen pääravintoa, mutta ne tuottaa aivokääpiöitä. Pahinta on, että pitkäikäiset aivosolut tuhotaan jo niin nuorena, kasvuiässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#78

Tulee sääli vegaaneja, kun ymmärtäisivät ajoissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#84

Samahan se oli Hitler, vegaani, ja täysidiootti ja hullu, murhaaja. Saman tasoisia hulluja meilläkin on rakenteilla, eivät ymmärrä ravinnon arvoja, ei vain proteiinia, vaan kehon solujen rakennusaineita. Liha, erityisesti punainen liha sisältää runsaasti hyviä valkuaisaineita ja rautaa sopivassa suhteessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#85

Juuri näin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#86

Lisää vaan näitä ilmastovegaaneja, niin lihan hinta laskee, ja itsestään huolta pitävät ihmiset pysyvät terveenä. Vegaanit eivät voi syödä lihaa, juoda tai käyttää kermaa ja maitoa, ei juustoa, ei edes rintamaitoa, tuokin on eläinperäistä ravintoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#87

Näin on, onneksi ei ole rintamaitoikäinen, siinä äkkiä olisi joutunut katsomaan, kun rintamaito menee viemäriin ja pitäisi tulla toimeen apinan ruoalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#88

Ilmastovegaanit käyttävät kyllä aitonahkatakkeja ja nahkakenkiä. Mistähän se nahka on tullut?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#89

Ravintoketjussa energia kulkee trofiatasolta toiselle. Ihminen ei voi hypätä ravintoketjussa juurikaan alas, kasvukunnan ruokittavaksi, aiheuttamatta itselleen monia terveydellisiä ongelmia. Ilmastoon vegaanisuudella ei ole mitään merkitystä, ei massatasolla, eikä varsinkaan yksilötasolla. Jos maapallon yleisin kasvilaji, heinäkasvit, ovat merkittävin alkupään ravinto, sääntö tulee sieltä, ei ilmastohihhuleiden ohjeista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Juurikki😜

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#44

Nyyrikki.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#53

Nyyrikin näin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Kannattaa myös harkita niitä muinaisia investointivarauksia voiton verotuksessa (1094/1978). Se voisi lisätä investointihalukkuutta Suomessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Näin juuri, kunhan loppuu se rutkatus vihreästä vedystä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Näin, jo pelkästään yhteisvaluutan olisi pitänyt laittaa varoitusvalot vilkkumaan, mutta kun meitä on niin moneksi. Mitä helvettiä ne sen ajan poliitikot oikein ajatteli, vai ajatteliko ollenkaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Vielä reilusti yli puoli vuottaa ennen kun Trump pelastaa meidät lopettamalla Ukrainan sodan!
Mutta kestääkö Suomen talous tätä velkaantumis vauhtia Politikkojen Ryssien tappamis kiimassa. ?
Onko sitten jo liian myöhäistä ?

Ihmettelen miten kansalaiset lähti mukaan tähän hulluuteen ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Hölmölässä hölmöys kukoistaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Näin, verojen korotukset ovat vain lumelääkettä pahaan sairauteen, ja jopa haittaa talouden elpymistä, jos se edes on enää mahdollista. Valtiontalouden pahoinvoinnin siirtäminen väestölle ei paranna, vain kutistaa taloutta, mm. työttömyyden ja tukimenojen kasvulla. Valtiontalous hävisi pelin taistelussa sosialisteja vastaan. Pahimmassa tapauksessa Suomi on pian kommunistisen viherdemareiden hallinnassa. Kovan valuutan maassa vaihtoehdot on vähissä, tai olemattomat. Kahta Suomi ei kestä, kovaa valuuttaa ja yhtä kovaa ay-liikettä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Suomen on palattava omaan säädeltävään valuuttaansa, se rauhoittaa tilanteen, kuten myös rahoittaa tilanteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Suomalaiset tulivat lukusokeiksi euroon siirryttäessä. Muutama miljardi euroa vuosittain tuntuu pieneltä, mutta markoiksi muutettuna se olisi jo luokkaa pari kymmentä miljardia markkaa, joka vuosittain on laitettu etelän elätettäville.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Suomi tarvitsee muka sisämarkkinoita, jopa enemmän kuin ulkomarkkinoita, huomaamatta, että joku muu sieltä sisämarkkinoilta hoitaa EU:n ulkomarkkinat, ja saa paljon rahaa. Suomi saa kuulemma myös turvallisuutta EU:sta, muistamatta sitä, että paras turvamme on Nato. Sen sijaan pelkkänä nettomaksajana kulutamme taloudellisen turvamme sisämarkkinoiden jumalille, ja menetämme ulkomarkkinamme, kyvyn kilpailla maailmanmarkkinoilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#48

Ulkomarkkinoista ei ole muuta jäljellä, kun punaiset perävalot, jokainen voi miettiä, mitä helvettiä on tapahtunut. Nettovelkamme on sekasikiö EU:n jäsenmaksuja ja niistä palautuvia kolikoita, mutta velka on suoraan seurausta ulkomarkkinoiden näivettymisestä suhteessa valtion menoihin. Sisämarkkinat ovat suurelta osin huijausta ja annetaan tilaa suuremmille EU:n toimijoille. Tarvitsemme maailmanmarkkinoita avuksemme, jossa paras apu olisi oma valuutta, jolla kilpailukyky pakotetaan kuntoon. Omasta valuutasta luovuttiin, koska paksulompakkoiset joutuivat pelkäämään säästöjensä sulamista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Arvolisäverot ovat pahinta myrkkyä maamme taloudelle. Suomessa yleinen omistusasuminen on sitonut väestön ostovoiman perusteellisesti, joten näennäisen rikas väestö lakkaa vain kuluttamasta, kun hinnat nousee. Väestön sadan miljardin asuntovelkapaketti ja omistusasunnot ovat sitonut ja sitoo ostovoimaa verrattuna kilpailijamaahan vaikka Saksaan. Saksassa bensa, asuminen ja ruoka on halpaa ja valtiolla on ylijäämää, kun suomalaiset taistelevat asumiskustannuksiensa kanssa, ja valtio suunnittelee kulutus- tai elinkustannuksienkin verotuksen kiristämistä. Suomi on ja ei ole rikas, riippuen siitä, kuinka paljon sekä valtio että väestö on velkaantunut, rahat ovat kiinni velkaisessa asuntomassassa. Saksassa halvimmat hyväkuntoiset kaksiot saa vuokrattua parilla sadalla eurolla, ja elinkustannukset niin alhaiset, että palkasta jää rahaa Bemareiden ja Mersujen ostoon, ja sittenkin jää rahaa, Suomessa verotetaan kaikki mahdollinen irtoraha, ei jää muuta kuin asuntovelka ja työttömyysuhka.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Näin juuri, Suomi olisi rikas maa, jos olisi eletty kuin Saksassa, palkkatulot kiertäisivät kulutuksen ja työllisyyden kautta verotuloina valtiolle. Ahne verotus ottaa palkasta puolet, tai kokonaisverotuksessa 90% pois, huomioiden välilliset verot. Pahinta on tämä vihersiirtymä, vetysiirtymä, joka on ajanut teollisuuden ulos maasta, meille ei ole jäänyt muuta kuin velkainen asuntomassa, joka lasketaan kait omaisuudeksi, jota voi verottaa omaisuutena, kiinteistöverot jne., joskaan tuo ei ole syötävää, ei jaettavaa, koska se ei tuota yhtään uutta rahaa talouteen, vain syö kiinteistöjen arvoa. Olemme siis ajautuneet tilanteeseen, jossa syödään kilpaa säästöjä, suurelta osin vaikeasti realisoitavaa kiinteistömassaa. Päättäjille tämä on kova paikka, toki uutta rahaa saadaan, kun asuntomassaa koetetaan myydä vaikka ulkolaisille, mutta kuka helvetti tällaiseen verohelvettii haluaa tulla? Kun rakentaa talon verotetuilla tuloilla, niin talosta on maksettava käyttöveroa elinajan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

Ja niin tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky että kaikki Suomen hyväosaiset oli verolla pantava, eli nyt vaan hyväosaisten tilit tyhjäksi ja väestön on lahjoitettava kulta- ja hopeaesineet valtiolle, ja sekä rikkaille että köyhille tasaverot kulutuksen mukaan. Natsitkin ryöstivät juutalaisten omaisuudet, joten ei varmaankaan kannata juuri omaisuuksia kerätä, ne menee hevonperseeseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#61

Augustus taisi olla demari.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#74

Se oli kaikkien”remareiden”äiti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#3

Aika hauskaa ajatella innovaatioita maassa, jossa kytätään ihmisiä, jotka ostavat jäätelöpaketin, jonka laatikossa on 88.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Se on tärkeä luku, samarium-150 neutroniluku on 88, ja kasikasilla pääsee Herttoniemeen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

EU-ihmisoikeustuomioistuimessa takaisku käännytyslaille.
Oikeusoppineet ovat sitä mieltä, ettei suomalaisilla ole oikeutta puolustaa itseään, ilmeisesti ei edes oikeutta olla olemassa. Ihmisoikeudet eivät koske suomalaisia, joten jos joku yrittää pelastaa tätä maata, syyllistyy hän synneistä pahimpaan, nationalistiseen ajatteluun.
Oikeusoppineiden mielipiteet huomioiden, kenelle tämä maa pitäisi pelastaa? Eikö enemmin kannattaisi pelastaa itsensä ja läheisensä, lähteä muualle tai olla välittämättä oikeusoppineiden maan tuhoavista lausunnoista. Helppo sitä on kaukaa kirjaviisastella, vaikka kyllä niitä kirjaviisaita riittää täälläkin, kuvittelevat, ettei maan tuho heihin vaikuta, mutta erehtyvät raskaasti. Heihin se vasta vaikuttaakin, ei ne joihin meitä ovat vaihtamassa suostu noita kirjaviisaita ja kumppaneita elättämään, nöyrien nössyköiden tilalle saavat ihan toisenlaista jengiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Suomen oikeusoppineet ovat lähtökohtaisesti totaalisen pe…tä, mutta voi esittää kysymyksen: kumpi on hullumpi, hullu vain se joka seuraa (tässä tapauksessa tottelee) hullua?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Maahanmuutto ei ole kannattavaa,sieltä ei tule uusia Nokioita.Sieltä tulee lähinnä uusia”nokipoikia” eli”mustia-pekkoja”!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Ihan rauhassa saa tulla minkä värisiä ihmisiä tahansa, kunhan ovat ismeistä vapaita, elättävät itsensä ja noudattavat lakeja. Eivät he sen huonompia tai parempia ole kun muutkaan.
Ne on ne kotimaiset ”suvaitsevaiset” leimakirveiden heiluttajat, tekopyhät, jotka tämän maan ovat pilanneet pohjattomalla omahyväisyydellään ja typeryydellään. Jos he eivät olisi pesiintyneet rakenteisiin täällä eläisivät kaiken väriset normaalit ihmiset sulassa sovussa yhdessä vastustaen päättömyyksiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Pitäähän Suomen sosiaali pummeille (Niin omille kuin pakolaisena tulleille pummeille )saada uusia volt kuskeja ettei nälkä pääse yllättämään.
Oishan se hirveää jos ne pääsisi laihtumaan ja menisivät syksyllä metsään marjoja poimimaan ja veisivät Thaimaalaisten työt.
Tämähän meneis aivan hösseliksi koko homma !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Just just

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Suomelle jää tässä pelissä Musta-Pekka käteen kun Ukrainassa sodimme velka rahalla ryssiä vastaan !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Ryssät taistelkoot keskenään ilman muiden tukea.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Sahaamme omaa jalkaamme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

Mulla ei oo sun kanssa minkäänlaista yhteistä jalkaa, homppeli.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000