Perussuomalaiset

Mikko Hamunen

Supi ja jäniskissa pihapiirin vieraina

Supikoiraa pidetään nykyään Suomen luonnon tuhoisimpana vieraslajina. Itä-Aasiasta kotoisin oleva pitkäkarvainen koiraeläinlaji on kotoutunut Suomeen niin hyvin, että sen määrä kasvaa, vaikka sitä on pyydystetty vuosittain jo yli 200 000 yksilöä. Metsästäjien lisäksi riistanhoitotyötä tekee Suomen susi, jonka myönteinen vaikutus luontoon on näkymyt mm. metsäkanalintujen kannan kasvuna.

Supipari voi saada kerralla jopa 16 poikasta. Supi on yöeläin ja se voi levittää tappavia tauteja. Supikoiran vahingollisuus kotoperäisille lajeille on havaittu myös EU:ssa ja supi ollaan luokittelemassa lainsuojattomaksi vieraslajiksi.

Oheisessa videossa tarkkaillaan tamperelaisen pihapiirin öistä säpinää. Vierailijoiden joukossa on jäniskissan lisäksi yön tumma turjake, supikoira.

https://youtu.be/Qu91tQrCmCI

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000