Perussuomalaiset

Mika Niikko

Valtion rahoittamaa jumalanpilkkaa

5 kommenttia

Valtionosuuksilla rahoitettu Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo esittelee juhlanäyttelyssään ristillä roikkuvaa, sädekehän ympäröimää pyylevää sikaa. Sikamessias-teoksen omistaa Kansallisgalleria – siis Suomen valtio.

En pidä asiallisena, että itsenäistä Suomea juhlistava näyttely pilkkaa Jeesusta. Suomessa olisi syytä kunnioittaa Jumalaa jo ilman lakiakin, mutta kummallista on, jos valtion rahoilla ylläpidetään laitonta taideteosta. Kyseinen teos nimittäin tuotti 1974 korkeimmassa oikeudessa tekijälleen tuomion jumalanpilkasta.

Yhteiskunnan kaksoisstandardi ihmetyttää. Jos teoksessa kuvattaisiin islamin Allah tai Muhammed vastaavalla tavalla, suomalaiset tuotteet olisivat jo boikotissa arabimaissa, ministeri pyytelisivät hattu kourassa anteeksi ja tuomioistuin aloittaisi aiheen käsittelyä. Kaksoisstandardia kerrakseen? Meillä olisi syytä arvostaa kristillistä perintöämme, jolle tämä maa on rakennettu, sen sijaan että poljemme sitä lokaan.

Islaminuskoisilla on aikanaan kristittyjen vainoissa ollut tapana naulita sika ristille ja viedä risti kristittyjen kokoontumispaikkaan. Kansanryhmien uskontomotivoituneisiin vainoihin ei tulisi Suomessa viitata missään oloissa positiivisessa tai neutraalissa sävyssä.

Yhdessä kollegoiden kanssa jätimme asiasta tänään kirjallisen kysymyksen ministerin vastattavaksi. Kysymme ministeriltä, pitääkö hän suotavana, että jumalanpilkasta tuomitun taideteoksen esittelyä tuetaan verovaroista. Kysymme myös, mitä hän aikoo asialle tehdä.

Museon rahoittaa pääasiassa Kouvolan kaupunki. Asiaa käsitellyt lautakunta pesi kätensä sanomalla, että museo valitsee teoksensa itsenäisesti ja he vain edistävät ilmaisunvapautta. Kun kaupungista ei ole tähän mennessä löytynyt viisautta asian suhteen, se tulee nyt ministeriöön.

Suomessa on sananvapaus ja uskonnonvapaus, ja voisimme nykyistä enemmän käydä rohkeaa keskustelua elämän perusasioista. Pilkka ja keskustelu ovat eri asioita.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Ensiarvoisen arvostettava, suoraselkäinen ja oikeamielinen teko Niikolta ja kumppaneilta asettaa ministeriä vastuuseen – edes hieman, että kertoisi nyt ministerinä, että mitä hän ajattelee missä kulkee raja. Kyllähän tuo ns. taideteos edustaa täysin sairasta asennetta taiteeseen, uskontoon ja ihmisiin. Kun joku ns. taiteilija luulee, että hienoa luovuutta on se, kun ei ole mitään rajoja, tekee itsestään täydellisen pölvästin. Kultarengas sian kärsässä on taiteilija ilman viisautta ja älyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

On hyvä, että jotkut ovat hereillä ja kysyvät tasavertaisuuden perään. Juuri tuo kaksinaamaisuus ärsyttää. Jonkun toisen arvoja saa kohdella miten tahansa, ei koira perään hauku.
Menepäs sitten ottamaan negatiivisesti kantaa jonkun muun arvoihin. Kymmenet poliisit kyttää yötä päivää mielipiteitäsi ja kohta kolkutellaan ovellesi, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, nimikkeen alla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Niin se on Mika, että tyhmyytensä ne Jumalan pilkkaajat vain, näyttää !?! Jumala ei jätä rankaisematta !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Robbe
#4

Täysin tyhjänpäiväinen ja kelvoton teos.
Mitä taas jumalanpilkkaan tulee… Ketä kiinnostaa?
Jumala ja uskonto joka tuotiin tähänkin maahan väkipakolla. Kaukaisten beduiinien uskomuskultti.
Meillä oli oma ukko ylijumalamme ja kumppanit, nehän täällä pitäisi nostaa kunniaan ja palauttaa kaiken kansan uskonnoksi jos yleensä mitään uskomushömppää pitää olla.
Uskonnot katoavat luonnollisesti kun ihmiskunta järkiintyy.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Maailmassa yli 80& ihmisistä kuuluu johonkin uskontoryhmään. Vain 2% on ateisteja. Tätä taustaa vasten uskonto on merkittävä osa elämää suurelle osalle ihmisistä.

Uskonnot eivät häviä mihinkään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000