Perussuomalaiset

Mika Niikko

Asunnottomat eivät tarvitse juhlapuheita

7 kommenttia

Tänään vietettävä asunnottomien yö muistuttaa päättäjiä siitä, ettei kaikkien ihmisoikeudet asuntoon nähden toteudu. Asunnottomuus heikentää itsetuntoa ja estää yhteiskuntaan osallistumisen työn, koulutuksen ja muun osalta. Asunto on perusoikeus, joka kuuluu kaikille.

Olen aiemminkin ihmetellyt sitä, miten hallitus kykeni käytännössä yhdessä yössä majoittamaan ja ruokkimaan ja 32.000 turvapaikanhakijaa, mutta ei kykene pitämään huolta yöpaikkaa vaille olevista omista kansalaisistaan?

Asunto- ja ympäristöministeri Tiilikainen tänään antamassaan MTV:n haastattelussa ei esittänyt mitään konkreettista toimenpidettä asunnottomien nopeaan auttamiseen.

Tiilikainen toistaa edeltäjiensä tapaan samaa mantraa asunnottomien tilanteessa, mutta ei ratkaise sitä. Miksi jäädä historiaan ministerinä joka ei käyttänyt valtaansa asunnottomien poistamiseksi, kun se kuitenkin on mahdollista?

Suomen 7000 asunnottomasta viidennes on täysin tyhjän päällä. Heillä ei ole ystävää tai sukulaista jonka sohvalla voi yönsä viettää. Heidän asuttamisensa on ensisijaista.

Välittömän asunnon tarpeessa olevat saadaan autettua ottamalla mallia vastaanottokeskustoiminnasta. Vanhat tyhjäksi jääneet vastaanotto keskukset tulee ottaa käyttöön ja tarjota jokaiselle asunnottomalle hätämajoituspaikka. Tiloja olisi nyt tarjolla. Huippuaikana turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksikköjä oli noin 230 ja tällä hetkellä 63.

Näin toimien Ministeri Tiilikainen voisi tänään pidettävien juhlapuheidensa sijasta päästä satavuotisen Suomen historian tekijäksi. Asunnottoman näkökulmasta juuri tekijöistä kun on huutava pula.

————————–

ps.

Yksityiset asuntosijoittajat ja vuokralaiset tekevät miljoonia asunnottomuuden kustannuksella. Vielä joitain vuosia sitten Helsinki, Espoo ja Vantaa osti yksistään Forenomilta tilapäistä majoitusta kymmenellä miljoonalla vuodessa. Forenomin vuokra on hyvinkin tuhannesta tuhanteen viiteensataan kuukaudessa.

Miten kunnilla on varaa vuodesta toiseen maksaa ylisuuria vuokria asuntokeinottelijoille? Miksi kunnat eivät yhdessä valtion kanssa itse ratkaise asunnottomuutta, vaikka vanhoja vastaanottokeskuksia hyödyntäen?

Vastaanottokeskuksissa kiinteistökulut ovat noin 20 % kokonaiskustannuksista eli noin 300 €/kk/hlö (2014, hakijapiikissä syntynyt kiire nosti myös yksikkökustannuksia). Jokainen voi tästä päätellä, kuinka mahdollista vastaanottokeskusten käyttö olisi verrattuna nykyisiin vaihtoehtoihin.

Asunnottomuus on poistettavissa, jos hallituksella tahtoa riittää. Nähtäväksi jää.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
#1

Mitkä ovat Niikon konkreettiset ehdotuksen asunnottomien asuntojen järjestämiseksi? Onko niitä, ehdotuksia tai suunnitelmia?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aki
#2

Etkö osaa lukea?
Niikko juuri kirjoitti:
Tyhjäksi jääneet vasraanottokeskukset tulee ottaa käyttöön ja tarjota jokaiselle asunnottomalle hätämajoituspaikka.
Pitääkö vääntää rautalangasta?
Luepa nyt muutamaan kertaan Niikon teksti, ehkä se astuu sinunkin aivoosi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Missä on asunnottomia ja missä on tyhjiä vastaanottokeskuksia?

Asunnottomat ovat yleensä myös rahattomia, heillä ei ole rahaa matkustella pitkiä matkoja.

Vai onko tarkoitus, että asunnottomat kärrätään pois silmistä ja laitetaan asumaan johonkin vanhaan parantolaan julkisen liikenteen ulottumattomiin, niin etteivät koskaan liiku sieltä minnekään? Vähän kuin ennen vanhaan säilöttiin vanhuksia ja mielisairaita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Jos joku arvostelee tätäkin järjetöntä hommaa niin voi tulla syyte jopa Kiihottamisesta kansan ryhmää vastaan !
Mutta Politikot saa tappaa kansalaisiaa Viluun sekä nälkään ilman että syytettä kukaan esittäisi Heitteellejätöstä !!!!

Miten helvetissä joku voi puollustella tätä hommaa että oman maan kansalaiset jätetään näin heitteelle ja käytännössä tapetaan vuosikymmeniä aikaisemmin mitä luonnollinen elin ikä olisi ja samaa aikaan haalitaan toiselta puolen maailmaan sosiaali pummeja tänne elätiksi joiden joukossa tulee raiskaajia ja terroristeja.

Tätä järjettömyyttä tehdään vain oman edun takia Eu-Trollauksen nimissä (siis omien Miljoona palkkaisten Eu virkojen nuolemiseksi)

Nämä Saatanat (politikot) jotka tähän syyllistyy pitää saada vastuuseen ja tuomiolle!

t. Päästiin perseen myyjistä
Tällaista hommaa ei voi puollustella millään laki pykälillä joita varmasti löytyy selitykseksi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Ehdotus Persussuomalaiselle puolueelle !!!!!!!!

Kun teillä on rahaa ja puolue tukea käytössä yllin kyllin niin tehkää itsenäisyys päiväksi 100 v. Suomen kunniaksi mainos kamppanja miten Eu- suomi 100 v toimii.

Voisi esim. painattaa julisteita puntareista joissa toisella puolen ylhäällä
vaakakupissa on Afrikasta ja lähiidästä tulleet sosiaali pummi pakolaiset ja alhaalla nälkää ja vilua näkevät Suomalaiset asunnottomat !!!!

Televisioon voisi laittaa itsenäisyys päivän tienoille mainoksia yltäkylläisyydessä sikailevista pakolaisista ja nälkää ja vilua näkevistä Suomalaista totuuden mukaisestiu tietenkin ettei tule rasismi syytettä ja kysyä mainoksessa onko tämä oikein 100 v. Suomessa !!!!!!!

t. Päästiin perseen myyjistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Olen varma että näin kansalaiset todella tajuaisivat missä mennään ja puolueen kannatus lähtisi jyrkkään nousuun ! Joka lähtee muutenkin nousuun kun Laura Huhtasaari pääsee ääneen Presitentin vaali tenteissä.
Myös Anteeksi pyyntö äänestäjille pitäisi esittää siitä kun 2 v. Hallituksessa koko puolueessa meni puolueen Ministerien Eu-Trollaamista sormien läpi tuppisuuna katsoen.
Puolue voisi samassa kamppanjassa pyytää sitä äänestäjiltä anteeksi,kyllä äänestäjät ymmärtäisi ns. Soinin pelon joka sai koko puolueen alistumaan tähän (erottamisen pelossa)
Muuten nousu ei voi alkaa….

t.Päästiin perseen myyjistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eilen ilmestyi kirja persujen hajoamisesta
#7

Voisko persut perustaa koemielessä asuntolan asunnottomille?

Siinä olis hyvä bisnesidea toteutettavaksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000