Perussuomalaiset

Matti Rinnekangas

Marinomics osa 1: ulkomaiden 33 % sponsorointi

Ulkomaiden sponsorointi 33 % lisäbudjetista:

Hallituksen ilmoittamat kulut lisäbudjetissa + 66 miljoonaa-

-laskennalliset kululisäykset minimi 12-kertaiset, todellisuudessa 20-kertaa ilmoitettua korkeammat

Koska vuotta on vielä noin 9 viikkoa jäljellä, ehtii siinä hallituksemme puristaa ainakin yhden lisäbudjetin kansien väliin: vielä ehtivät kassakoneet sylkemään suomalaisten selkänahasta lainatakauksia ulkomaille.

Hallituksen arvot ovat käyneet jo aikaa sitten selviksi: suomalainen maksaa laskun sekä suomalaisen palvelut viimeiseksi. Lisätalousarvio jälleen kerran vahvistaa käytännön toimet. Suhteellisesti pienimmät summat hyödyttävät manner-Suomea sekä suomalaisten turvallisuutta. Suhteellisesti suurimmat summat lähetetään Manner-Suomen ulkopuolelle käteislähetyksinä tai lainavakuuksina IMF vetoisten rahoitushimmeleiden syövereihin. https://vnk.fi/-/hallitus-antoi-eduskunnalle-lisatalousarvioesityksen-2

Hallituksen ilmoituksen mukaan lisäbudjetin kulut +66 miljoonaa: tosiasiassa yhteenlasketut kulut lisäykset 783,58 miljoonaa

KORONAVIRUKSEEN LIITTYVISTÄ KORVAUKSISTA 72 miljoonaa

On erikoista, että koko Suomen sosiaali- ja terveyden huollolle osoitetaan vaivaiset 60 miljoonan määrärahalisäys. Samaan aikaan pikkuruiselle Ahvenanmaan maakunnalle olisi tulossa samaa suuruusluokkaa oleva 12,6 miljoonan erityinen avustus. Samaan aikaan meidänkin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella pitäisi nyhtää säästöjä veronmaksajien selkänahasta päivittäin vaihteleva määrä: tänään 55 miljoonaa , huomenna kuulemma hyvinvointialueen hallinnon mukaan 120 miljoonaa. Ahvenanmaan rahoittamisen logiikalla asukaslukuun suhteutettuna pitäisi rahalähetyksen summa Pohjois-Pohjanmaalle olla 120 miljoonan luokkaa. Nyt on ainakin selvää, miksi Oulun tasolla pitää säästää terveydenhuolto menoissa: että saadaan tilkettä valtion kassaan.

LIIKENNEHANKKEISIIN LIITTYVÄT EHDOTUKSET LISÄISIVÄT RAHOITUSTA 197,9 MILJOONAA EUROA

Logistiikka Suomessa on tärkeä johtuen etäisyyksistä ja tämän vuoksi kaikki rahoitus liikennehankkeisiin sataa voimakkaasti yhteiskunnan ja erikoisesti elinkeinoelämän laariin. Siksi 197,9 miljoonaa euroa eri kohteisiin on oikean suuntainen liike. Mutta tämäkin summa himmenee valtiontakaus-kohdassa.

PÄÄOMITUKSIIN JA VALTION TAKAUKSIIN LIITTYVÄT EHDOTUKSET

Ikäänkuin Suomessa ei olisi rahoituskohteita ja köyhyydenpoisto tarpeita riittämiin, lisätalousarviossa on varattu 400 miljoonan valtiontakuu (mahdollisten) tappioiden kattamiseksi Poverty Reduction and Growth Trust (PRGT) -rahaston hyväksi. Kyseessä IMF vetoinen rahoitus himmeli ulkomaisen köyhyyden vähentämiseksi. Yksityiskohtia linkistä https://www.imf.org/en/Publications/Policy-Papers/Issues/2022/04/21/2022-Review-of-Adequacy-of-Poverty-Reduction-and-Growth-Trust-Finances-517091

Luuleeko joku vielä rehellisesti Kreikan valtion lainojen 75% lainaleikkausten jälkeen, että jostain kansainvälisestä rahoitushimmelistä Suomi saisi edes roposia takaisin? EU takauksista oppineena, voitte laskea tämän 400 miljoonaa jo tappioksi.

YHTEENVETO:

Hallitus ilmoittaa tässä määrärahojen lisäykseksi 66 miljoonaa. Mutta pelkästään ylimääräinen lapsinlisä kustantaa itsessään 112 miljoonaa.

Käymällä esittelytekstiä läpi laskemalla kaikki menolisäykset yhteen saadaan 783,58 miljoonaa (näistä osa puolustusmenojen lisäyksistä realisoituu myöhemmin). Todellinen menolisäys on 12-kertainen hallituksen ilmoittamaan 66 miljoonaan.

Lisäbudjetin todellisia kokonaismenoja kasvattaa lisänä 400 miljoonan kansainvälisen valtiontakuu (lue: 400 miljoonaa on jo menetetty). Eli noin 33 % koko lisäbudjetista. 

Näin voidaan laskea hallituksen 4. lisäbudjetin totaalikustannukseksi yhteensä 1,2 miljardia. Virhe siis 20- kertainen.

Marin mielellään harrastelee Marinomicsia.

Mutta vieläkö kestää suomalainen talouden selkäranka sietää Marinomicsia?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Ei Kestä Suomen Talouden selkäranka , tätä Hulvatonta ” meininkiä ” !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

66 Mijonnaa ei riitä edes tämän vuoden pakolais kuluihin
noin 50000 uutta pummia on tullut elätiksi. puhutaan Miljardesita siis 1000 Miljoonista…..
Ne elää herroiksi niitä ei huoleta sähkö laskujen hinnan nousut kun sosku maksaa kaiken ja valtio velkaantuu niiden takia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Persujen on vaadittava että ne ajetaan heti maasta ulos ja uusia ei päästetä tänne !

Olosuhteet ja sosiaali korvaukset on tehtävä niin huonoiksi että ne ei houkuttele niitä tänne maleksiiin !

Ne jota ei saada pois ajettua on majoitettava vanhoihin sähköttömiin käytöstä poistettuihin navetoihin paskokoot nurkkiin kuin siat sillä se navetta on ennenkin lämmenyt ei tarvita muuta huonekaluja kuin olkia lattialle pehmikkeeksi ja kuivikkeeksi ,niin alkaa sana kiertään ympäri lähiiää ja afrikkaa ja ukrainaa että ei tänne kannata tulla maleksiin !
Ja loput lähtee täältä maleksimasta ,näin ajamatta.

Jos niitä houkutellaan sikamaisilla korvauksilla hotellistasosiin majotuksiin niin tuleehan niitä pummeja tänne ja n eon juuri ne työnvieroksujat ja pummit jotka ensimmäisenä tulee ja sellaiset jotka ei ole osannut ihmisiksi elää omassa kotimaassakaan siihenhän koko pakolisuus veruke perustuu..mitä enemän olet tyhmäillyt ex. kotimaassa sitä varmempi on turvapaikka ! Järjetöntä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#3

Lisäbudjetin ulkomaan rahalahjoituksen osuus yli 33% eli 400 miljoonaa 1,2 miljardista. Ei ihme, ettei valtion rahan käyttö elvytä millään lailla Suomen taloutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000