Perussuomalaiset

Matti Rinnekangas

Hyvinvointialueen päätöksen teko hölmöläisen hommaa

Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointi alueen hallituksen päätöksen teko hölmöläisen peiton jatkamista: ainoa, että paloja ei edes laiteta toiseen päähän, vaan minne sattuu. Tapaus: ARA päätös Kalajoki hoivakoti.

Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointialueen päätöksen tekoa aluevaltuuston sekä -hallituksen osalta voitte käydä katsomassa osoitteesta https://tweb.ppshp.fi/ktwebscr/fileshow?doctype=3&docid=487159 .

Silmiin pistävää on samojen asiakohtien toistuminen esityslistasta toiseen. Vaikuttaa kuin hankalaa asiaa siirrettäisiin eteenpäin tai asiakohtaa oltaisiin väkisin ajamassa läpi väsytystaktiikalla. Tuttu tilanne, mutta katsotaanpa tarkemmin paria kohtaa.

Palveluntuottajan valinta Attendo: palvelutuotantoa ei kilpailuteta:

Esittely tekstissä toisella sivulla kiinnittää huomiota Attendon valitseminen palveluntuottajaksi. Samassa kohdassa on maininta erikseen ’Palvelutuotantoa ei kilpailuteta’. Tämähän on ilman muuta yksinoikeuden luovuttamista Kalajoen hoivakoti-palveluiden tuottamiselle vailla mitään kriteereitä palvelutuotannon laadulle, laadun seurannalle, hinnalle sekä hintaseurannalle. Lopputulos todennäköisesti jälleen kerran, että vessapaperirullan vaihto maksaa 15 euroa!

Sivulla 3 erityksessä mainitaan, että hyvinvointialueellamme ei ole hyväksyttyä hyvinvointi strategiaa tai järjestämissuunnitelmaa (palveluverkosta), eikä myöskään palvelusetelin sääntöjä.

Tarkistin muutamien kuntien palvelusetelien hakukäytäntöjä. Tarkistamissani palvelusetelipalvelun tuottajien hyväksymis- kriteereinä muissa kunnissa yritys hakemuksissa ei määritellä millään tavoin laadullisia kriteereitä tuotannolle tai tavoitteita palvelutuotannossa. Lisäksi palvelun operatiivista toimintaa tai tavoitteiden mittaamista lääketieteellisillä mittareilla ei ole sisällytetty palvelutuotantoon. Nämä havaitut puutteet ovat kuitenkin olennaisia toiminnan arvioinnissa asiakkaan sekä omaisten kannalta.

Voidaan tarkastella myös Pohjois-Pohjanmaan Aluehallituksen päätöksenteko prosessia kokonaisuutena viime viikkojen ajalta:

Kun tarkastellaan Aluehallituksen päätöksen teko prosessia torstain 21.4.2022 kokouksen osalta (Aluehallitus 5/2022, Esityslista 21.4.2022 09:00) ja verrataan edelliseen Aluehallituksen kokoukseen, jossa myös käsiteltiin Kalajoen Hoivakodin ARA hakemusta, herää kysymys:

Miksi ihmeessä listalla pyörii asia kohta, jota ei vielä pystytä sijoittamaan mihinkään kohtaan hyvinvointi strategiaa, palveluverkko suunnitelmaa eikä palvelusetelin sääntökirjaa?

Ovatko asian valmistelijat, Aluehallitus sekä poliittiset puolueet täysin vailla ymmärrystä, mihin kohtaan himmeliä asiakohta liittyy?

Mielestäni asiakohtaa ei tule käsitellä mitenkään, vaan poistaa asialistoilta. Kaikki Hyvinvointi alueen palvelutuotanto tulee perustua tieteeseen sekä verotehokkaaseen paikallistuotantoon.

Tämä esimerkkinä Hyvinvointialueemme päätöksen teon laadusta. Meidän Perussuomalaisten tulee vaatia tasokkaampaa sekä tavoitteellista päätöksen tekoa.

Matti Rinnekangas

Perussuomalaiset Oulu

Hyvinvointialue varavaltuutettu

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000