Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Suuret uutiset ja pienet tapahtumat rinnakkain

Tämän päivän (11.2) suurin uutinen oli tieto gravitaatioaaltojen löytymisestä. Se on samalla tämän kuluvan vuosisadan tai tuhannen tähän saakka ehkä merkittävin uutinen. Tämä päivä merkitään historiaan juuri tästä tapahtumasta. Mediat otsikoivat sen näin olkoonkin, ettei moni ehkä ymmärrä mitä nämä käsitteet tarkoittavat:

Gravitaatioaalloista viimein suora havainto – suurempi läpimurto kuin Higgsin hiukkanen.

Ajatus painovoima-aalloista on peräisin Albert Einsteinin sata vuotta sitten julkaisemasta yleisestä suhteellisuusteoriasta. Kosmologi Syksy Räsäsen mukaan nyt tehty havainto on tärkeämpi tiedeuutinen kuin Higgsin hiukkasen löytyminen pari vuotta sitten. Kaikki on kuitenkin suhteellista, vastaisi tähän Albert Einstein. Se mikä on ihmiskunnalle ja oman tulevaisuutemme kannalta ehkä ylivertaisesti tärkein uutinen, perustieteeseen liittyvä, sivuutetaan omana aikanaan toistaitoisesti ja seurataan vaikkapa vaaleja Yhdysvalloissa tai valtion monopoliyhtiöiden käyttäytymistä markkinoilla. Joku seuraa pelkkää viihdettä ja sosiaalisen median vessanseinäkirjoittelua.

Juttu oli ensimmäisenä Suomessa Yleisradion nettisivulta haettavissa. Tätä kirjoittaessani Yleisradiosta kuuluu ja näkyy juuri A-studio, jossa pohditaan Yleisradion paikkaa mediakentässämme. Onko se enemmän kuin gravitaatioaallot ja mustien aukkojen törmäykset vai vähemmän kuin Higgsin hiukkaset. Jotain siltä väliltä madiayhteiskunnan kamppailussa yksityisen ja julkisen välisessä kamppailussa. Maailmankaikkeuden gravitaatioaaltoja se ei kuitenkaan vääristä. Me tarvitsemme yleisradiomme mutta nyt sen asema on momopolina liian ankarasti maakuntiemme medioita kurjistava. Me tarvitsemme alueelliset mediamme.

Suru-uutinen

Sain tänään kuulla setäni kuolemasta. Se ohittaa nyt muut mittavat uutiset omassa pienessä maailmassani. Omana kokemuksenani setäni poismeno liittyy nyt kosmisiin aaltoihin ja hiukkasiin, joiden käyttäytyminen on osa ajallista ja ajatonta elämäämme. Olemme osa tätä kosmista kokemusta ymmärtämättä miksi ja miten. Setäni oli kansainvälisen kaupan asiantuntija ja hänen näkemyksensä oli avarampi kuin mihin paikallinen osaaminen ja kauppa kykenee. Kun se liittyy ensin selluuun ja paperiin, myöhemmin biotalouteen, Kiina ja Aasia ovat kokonaan uusia sijoittajia markkinoillamme. Se on syytä hoitaa nyt kunnolla ja luottaa alan osaajiimme. Monopoleja ei saa myydä maailmalle sellaisille sijoittajille, jotka hakevat pelkästään voittoa sijoitukselleen.

Yhdysvaltalaistutkijat ovat ensimmäisinä onnistuneet tekemään suoran havainnon gravitaatio- eli painovoima-aalloista.

Gravitaatioaaltojen havaitsemista on kuvailtu jopa vuosikymmenen tiedeuutiseksi. Niiden löytämistä on pidetty hyvin vaikeana, koska ne ovat vain heikkoa värähtelyä valtavassa maailmankaikkeudessa. Se nuistuttaa minkä tahansa uuden innovaatioaallon liikkeitä ja niitä ihmisiä, jotka kyknevät havaitsemaan ensimmäisenä näiden olemassaolon. Heitä kutsutaan ensimmäisen vaiheen innovaattoreiksemme. Jos he eivät ole mukana politiikassa ja taloutemme hoidossa, alamme taantua, ja pahinta on jos sitä hjoitavat viimisen vaiheen vitkastelijat. Näin taantuma jatkuu vuosikymmenet ja muuttuu turhaumaksi, työttömyydeksi ja aggressioksi.

Löytö tehtiin yhdysvaltalaisella Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory eli LIGO-havaintolaitteilla. Ligo koostuu kahdesta havaintoasemasta, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa Washingtonin ja Louisianan osavaltioissa 3 000 kilometrin päässä toisistaan. Sellaisen tutkimuksen tekeminen ei ole Suomessa mahdollista mutta mukana siinä on silti oltava. Vaikka emme itse kykenekään tekemään näitä löydöksiä, meidän on ymmärrettävä niiden merkitys ja käyttö taloudessamme ja kulttuurissamme, maamme sosiaalisissa rakenteissa.

Suuri uutinen

LIGO:n löytö johtaa kokonaan uuden tutkimusalueen syntymiseen astrofysiikassa.

Molemmat havaintolaitteet muodostavat suorakulman, jonka sakarat ovat neljä kilometriä pitkät.

Laitteiden molempiin sakaroihin ammutaan samanaikaisesti lasersäteet, joiden kuuluisi palata täsmälleen samaan aikaan lähtöpisteeseensä. Jos näin ei käy, voi kyse olla gravitaatioaaltojen vaikutuksesta.

Asia varmistetaan vertaamalla Washingtonin ja Louisianan havaintolaitteiden samanaikaisten kokeiden tuloksia. Jos molemmissa tuloksissa näkyy sama poikkeama, on kyse gravitaatioaallon vaikutuksesta.

Tutkijat löysivät aallot seuraamalla kahden kymmeniä kertoja Auringon massaa suuremman mustan aukon törmäämistä ja yhdistymistä 1,3 miljardin valovuoden päässä Maasta. Vain näin massiiviset kappaleet lähettävät gravitaatioaaltoja, jotka ovat tarpeeksi suuria havaittavaksi.

Tutkimuksen käynnisti Einsteinin teoria. Sama teoria jonka seurauksena saamme sähkömme ydinvoimalastamme ja käymme kohta sotammekin. Ymmärrämme suunnistaa oikein ja käyttää välineitä, jotka ovat hitaimmankin viivyttelijän pakko ottaa käyttöön viimeistään hakiessaan apua yliopistollisesta keskussairaalasta tai suunnistaessaan autonsa tietokoneen avulla.

Ajatus gravitaatioaalloista on peräisin Albert Einsteinin sata vuotta sitten julkaisemasta yleisestä suhteellisuusteoriasta. Teoria on modernin fysiikan peruspilareita yhdessä kvanttimekaniikan kanssa. Ne ovat kuitenkin osin ristiriidassa toistensa kanssa. Tällaista elämä on tieteessä ja tutkija ei voi koskaan olla ehdottoman varma löydöksestää, ei edes Albert Einsitein aikanaan. Hän hylkäsi yhden suunnan ja valitsi toisen tien. Valinnat ovat elämämme tärkeimpiä tehtäviä.

LIGO:n löytö johtaa kokonaan uuden tutkimusalueen syntymiseen astrofysiikassa.

Tutkijoiden toiveena on, että gravitaatioaaltoja tutkimalla käsityksemme maailmankaikkeudesta tarkentuisi. Niiden tutkimus voi myös tuoda lisävaloa muun muassa pimeän aineen ja pimeän energian tutkimiseen. Toivottavasti yliopistojen ja tutkimuslaitosten rahoja leikkaavat tuntevat edes hivenen mistä on kysymys.

LIGO:n löytö johtaa kokonaan uuden tutkimusalueen syntymiseen astrofysiikassa, sanoo Yhdysvaltain kansallisen tiedesäätiön johtaja France Cordova. Tämä on sitä perustutkimusta, josta setäni oli kovasti kiinnostunut siinä missä hänen vanhempansa ja heidän vanhempansa. Se jatkuu ja syvenee, kävi Suomen tiedemailmassa ja taloudessa, tutkimuskentässä miten tahansa.

Professoritason vastaus

Toimittaja Viki oli saanut Forssan Lehteen (12.2) vastineen. Viidestä suurimmasta yliopistosta rehtoreita ja professoreja. Kas kun oli julkaistukin. Olisiko niin ettei Viki lukenut heidän hengentöitään ennen kuin alkoi vaatia sinne vasemman laidan kulkijoita kirjoittajiksi? Ja jos luki, eikö Viki ymmärtänyt lukemaansa? Vai onko meillä lainkaan tolkun professoreja ja taloutta ymmärtäviä yliopistoissamme? Kun Viki nyt tiettävästi ymmärtää ja osaa kaiken lukemattakin.

Facebookiin ei pidä mennä kirjoittamaan kovin pitkää juttua. Kokeile vaikka. Jos sukulaisesi kuolema on kolmannella rivillä ei sitä kukaan ole sieltä huomannut. Heti alussa sen on oltava, eikä muuta sitten pidäkään olla, jotta kaverit surisivat vilpittömästi kanssasi. He kun ovat todellisia sydänystäviä erotuksena muista ystävistä. Hanki itsellesi muitakin ystäviä kuin naamakirjakaverisi.

Kun nimekkäin sosiaalisen mediamme käyttäjä, blogistimme Jussi Halla-aho, oli Ylen toimittajan tentattavana, naisen, niin eikös häntä kohdeltu kuin pientä lasta ikään. Joutui europarlamentaarikko ja tohtori kertomaan, kuinka sosiaalinen media nyt on kuin takavuosien Esson vessan seinät. Ei hän voi sivustonsa kaikkia kirjoituksia koko ajan korjata. Hänellä kun on näitä äänestäjiäkin enemmän kuin kymmenellä taviksella parlamentaarikolla yhteensä. Siihen mahtuu monenlaista vessan seinän kirjoittajaa ja hengentöittensä levittäjää. Oleellista on että tänään Suomen Kuvalehden kannessa komeilee otsikkona ”Ovet kiinni. Näin perussuomalaiset sanelivat Suomelle uuden pakolaispolitiikan”. Hallitus on saanut varmasti jotain aikaan.

Biotalous puhututtaa

Biotalous alkaa saada suomalaiset naamakirjan lukijatkin ja sosiaalisen median hengentöiden levittäjät asialle. Jos kovin alkaa töitä sieltä löytyä Kemiä myöten ja kiinalaiset meihin investoida, alkaa todellinen vessan seinään kirjoittelun buumi. Nämä kun eivät tutkimusten mukaan lue itse lainkaan. Sen kyllä huomaa kirjoittelun jäljestäkin. Kirjoittavat ja puhuvat senkin seitsemää kieltä mutta ymmärrä eivät yhtään. Se on Luojan lahjoista se erikoisin Pyhän Hengen tuote. Joku on epäillytkin ettei asialla olisi Pyhä Henki vaan sen kääntöpuoli.

Kuka saa jatkossa liata seiniämme ensimmäisenä ja enite. Julkisin varoin ylläpidetty Yle 3000 duunarinsa kanssa vai kilpaileva MTV 300 ihmisen työpaikkana. Iltalehdet ja maakuntalehdet osaavat nekin jo entuudestaan mnaakuntahenkien maalailun ja steretyyppien tekemisen taidon.

Onhan siinä eroa, jos talonpoika saa rahansa kokonaan tukena ja verottajan lahjana ja jakaa leipänsä sitten ilmaiseksi kuluttajalle, kuin jos ostaa lannoitteet maailmalle myydyltä lannoitekauppiaalta, sähköt ja sen piuhojen käyttäjät ties mistä australialaiselta sijoittajalta, veronkiertäjiltä ja vilunkipelureilta, katsastuttaa autonsa katsastushinnan hetkessä tuplanneelta taiturilta. Samalta kuin ennenkin korjaukset, mutta silloin puoleen hintaan. Meillä kun on myyty maailmalle muutakin kuin sähkönsiirto monopolinamme.

Brittien rautarouva pani aikanaan maansa ja imperiumin yritykset lihoiksi ja sellainen on osattava ja imperialisti se osaakin, emämaa kun on ja sen kansalainen. Omistaa liki kaikki maat maailmalta. Toisin se on tällaisen pienen reppanavaltion omaisuuden kanssa euron kanssa leikkien. Kun lähdet herrojen kanssa marjaan, loppu on sitten se tuttu ja sama, oli vuosilukukin mikä tahansa. Marjat siinä menee ja marjavasu mukana. Paavo Väyrynen yrittää oikoa asiaa omassa puolueessaan mutta epätoivoisella tavalla.

Alusmaan kansalaisen olisi suojeltava omaisuutensa ja varjeltava rajansa, ettei Suomi neidolta mene neitsyys ja elämä muutu muutenkin kuin orjamoraalilla elävän nyt tahtoo muuttua. Herramoraalilla elävä kun hakee hyvää ja välttelee huonoa, orjamoraalin kantaja taas hakee hyvää koska pelkää pahaa. Pelon kanssa leikkivä ihminen on aina altavastaaja glogaaleilla markkinoillamme.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Sanopa Matti
#1

onko yksikään protestimielialalla syntynyt puolue kuten vaikkapa SMP-Perussuomalaiset perustunut muuhun kuin orjamoraalista pulppuavaan vihaan ja epäluuloon ?

Herramoraaliahan meillä edustavat voittajiksi itsensä laskevat ja usein ruotsinkieleltä kotonaan käyttävät vanhan rahan edustajat. Nousukas uusi ne rahoineen tuskin tuntee edes moraalista tuskaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Luotto on mennyt
Vihainen
#4

Soinista on tullut hetkessä uusi Katainen. Lukekaa ja ihmetelkää suomalaisina millaista tekstiä ja millaisilla eväillä meitä johdetaan. Olkaa huolissanne lapsista ja lapsenlapsistanne etteivät joudu miinanpolkijoiksi ymmärtämättömän johtomme ja lännen kaksinaismoraalisten arvojen puolesta

”Alkuviikosta pidetyssä puolustusvaliokunnan kokouksessa kuultavana ollut ministeri Niinistö (ps.) ei Ylen saamien tietojen mukaan pystynyt tai halunnut asiaan vastata. Selvyyttä asiaan ei saatu hänen virkamiesavustajaltakaan.

Perjantaina ulkoministeri Soini vahvisti, että kutsu tuli nimenomaan Yhdysvalloista.

– Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyy tietysti hyvä yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa, joka on myös hallitusohjelman mukaista, Soini valotti harjoituksen perusteita.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nato on ainoa vaihtoehto
#5

Jos ei tahdota uskoa Venäjän hyvään tahtoon. Siihen uskomiseen taas vaaditaan tyhmyyttä. Tyhmiä emme kai tahdo olla ? Historia ja nykyiset tapahtumat maailmalla antavat vain yhden viitteen miten Suomen tulee toimia…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sallan raja-asema kiinni toistaiseksi.
#2

Gravitaatioaallot menee niin korkeelta yli hilseen, että voi, voi.

Pienelle maalle ja pienelle ihmiselle jokapäiväiset asiat ovat niitä tärkeimpiä asioita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Hyvä blogi kiitos siitä. Toit monia asioita esiin jotka ovat johtaneet maamme tähän tilaan jossa nyt ollaan.
Onkohan siihen vastuussa konsensus, vai hyväveliverkoston itse itseään lihottava ja suojeleva järjestelmä.
PerusSuomalaiset koittavat saada tolkkua tähän, mutta työ on valtava!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000