Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Mediakratia ja pienen talousalueen ahdinko

Vastaus Ulla Jäskelle

Toimittaja Ulla Jäske käy tyrmäävin sanakääntein ja peittelemättä perussuomalaisten kimppuun kolumnissaan (FL 22.3). Kun provosoidaan silloin ei pidä provosoitua. Ulla Jäskellä on oikeus Forssan Lehden toimittajana kärjistää ja saada aikaan sellaista mielipahaa, joka voi olla toimituksellisesti tarkoituksenmukaista. Olettaen että toimittajalla on vankka poliittinen tausta ja halu vaikuttaa vaaleihin omilla tuntemuksillaan ja vihapuheita samalla lietsoen.

Suomalaiset uskovat maahanmuuton lisäävän terrorismia ja kielteisen päätöksen saaneet on palautettava. Enemmistö vastaajista, 63 %, oli samaa tai vahvasti samaa mieltä myös siitä, että turvapaikanhakijoiden järjestelykeskuksessa vietetystä ajasta ei maksettaisi vastaanottorahaa eikä sosiaalietuuksia. Kertoo tuore Sisäministeriön todella laaja tutkimus.

82 % vastaajista oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että oleskeluluvan saaneilta tulee edellyttää selkeää sitoutumista suomalaisen yhteiskunnan sääntöihin. 84 % vastaajista oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee kotouttamistoimissa edellyttää sekä aktiivisuutta että vastikkeellisuutta. 87 % oli samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että Suomen tulee painottaa kotimaisen kielen opiskelua esimerkiksi työn tai opiskelun yhteydessä.

Lainaukset ovat eilisen päivän medioistamme. Ulla Jäske voi tutustua niihin ja samalla koko tutkimukseen. Kyse ei ole valemedioista eikä vihapuheita ruokkivista toimittajista vaan Sisäministeriön teettämästä laajasta tutkimuksesta. Minkäs me voimme kansan (popula) mielipiteelle populistisessa kansanpuolueessamme. Kyllä kansa tietää ja pulinat pois.

Yle kuvasi taas tämän tutkimuksen yhteydessä uutisiinsa eilen henkilöitä, joiden oli vaikea kertoa mielipiteitään, koska pelkäsivät leimautuvansa näiden ääripäiden välille, joista Jäske Forssan Lehden toimittajana edustaa omaansa ja on juuri siksi riski kansalliselle turvallisuudellemme käyttäessään lehteään vastuuttomasti ja tarkoituksella provosoiden lounaishämäläisiä. Mikä on toimittajan motiivi?

Jäske pölyttää perusuomalaisia myös aivan riippumatta siitä, kuka valitaan seuraavaksi puheenjohtajaksi. Heissä kun ei ole eroa, hän jatkaa. Puolueen jäsen hyväksyy puheenjohtajan suunnan päättelee Jäske lopuksi raivokkaan hyökkäyksensä.

Demarit valitsivat raivokkaan kilpailun jälkeen nykyisen puheenjohtajansa ja syrjäyttivät monen suosiman edeltäjän Jutta Urpilaisen. Kokoomus vaihtoi puheenjohtajaansa sekin lennosta ja monen rakastama Stubb sai mennä. Keskustan puheenjohtajana vuosikymmenet vaikuttanut Paavo Väyrynen ei ole enää kelvollinen edes kuntavaaleihin omassa puolueessaan, jossa hän nauttii kuitenkin kunniapuheenjohtajan luottamuksesta.

Punavihreät ovat löytäneet itselleen määrättömän määrän uusia puheenjohtajia. Eivät taatusti ole kaikki samasta puusta vuoltuja, sanoi vastapuoli mitä tahansa tai toimittaja Jäske omassa ihmiskuvassaan olettaen, että yksi henkilö edustaa samalla koko suuren äänestäjäjoukon maailmankuvaa. Edustaako Ulla Jäske kaikkien toimittajien maailmankuvaa tai edes oman lehtensä? Ei kai sentään? Jos edustaa, lopettakaa heti tämän lehden kanto kotiini.

Miksi Ulla Jäske puhuu täysin vailla minkäänlaista itsesensuuria aikana, jolloin insinööri miljonääri Kempeleeltä voi olla hetken puolueensa johdossa, jos siltä tuntuu ja kannatusta riittää. Poliitikon viitan harteiltaan kokonaan riisunut ja polveen potkittavaksi puoluejohtajaksi voi valikoitua myös medioitten kanssa vähemmän sujuvasti toimeentuleva pääministerin salkun kantaja. Tunnetusti Paavo Lipponen ja Mauno Koivisto tulivat erityisen hyvin toimeen sopulilauman ääripäittenkin kanssa lopulta itse itseään tulkiten.

Ihmiset vaihtavat puoluetta yhtenään ja moni meistä ei ole enää likimainkaan perillä, kuka on ja minkäkin puolueen puheenjohtaja lähtiessään kuntavaaleihin. Eihän valtaosa edes ole sinne lähdössä ja merkittävin syy on juuri tällainen ullajäskemäinen demonina pilaamassa politiikan teon maineen myös Lounais-Hämeessä ja Forssassa.

Kuntavaaleihin osallistui 1980-luvulla kaksi kertaa enemmän ehdokkaita kuin nyt. Tulos on järkyttävä demokratiaamme ja sen tulevaisuutta pohtien. Lehden päätoimittaja katsokoon peiliin. Ne asiat, joita perussuomalaiset ajavat, ovat nyt ensisijaisesti sairaalamme, paikalliset kyläkoulumme ja olemme niistä jopa yksimielisiä, toisin kuin kilpailijamme näissä Ulla Jäsken suosimissa puolueissamme.

Eihän äänestäjä saa mitään selvää edes siitä, mikä on puolueen kanta soteen ja maakuntahallintoon tai monitoimitaloon ja mikä yksittäisen edustajan ja kuntavaaliehdokkaan. Puolueen puheenjohtajaltako tämäkin olisi kysyttävä vai Ulla Jäskekö siihen vastaa?

Matti Luostarinen kaupunginvaltuutettu (ps)

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja