Perussuomalaiset

Matti Henttunen

ONKO OIKEIN ? 🤔

Viimeaikoina on elinkustannusten nousu puhuttanut paljon.
Aiheeseen liittyen 19.9 tekemäni valtuustoaloite, josta valtuuston pj. haukkui minut pahanpäiväisesti …
No, ONKO OIKEIN ?

VALTUUSTOALOITE 19.9.2022

Aihe: ONKO OIKEIN ?

Tuore uutisointi. /
Taloussanomat 12.9.2022.

” Siirtomaksun perimättä jättämisellä Rovaniemen verkko tasaa aiemmilta vuosilta kertynyttä ylijäämää, joka ylittää Energiaviraston kohtuulliseksi katsoman tuoton..

Rovaniemen verkko kuuluu Rovaniemen kaupungin omistamaan Napapiirin energia ja vesi -konserniin”.

ONKO OIKEIN, että Rovaniemen kaupunki saa miljoona tolkulla valtionosuuksia sekä muita tulovirtoja ja samalla kiskotaan ylihintaa kuntalaisiltaan tavalla joka pitää elinkustannukset sietämättömän korkealla..?

Tämä kysymys on perusteltu aikana jolloin Energiavirasto joutui puuttumaan alueemme energiayhtiöiden tapaan ylihinnoitella välttämättömiä palveluitaan ja tuotteitaan joita alueemme ihmiset tarvitsevat elääkseen täällä Lapissa.

Olen valtuutettuna useaan otteeseen vaatinut, että kaupungin SAAMAA HYVĂ„Ă„ pitäisi valuttaa myös alaspäin kuntalaisten arkeen…

Edellä esitetyn perusteella kysyn Rovaniemen päätöksentekijöitä että ONKO OIKEIN, että alueemme energiayhtiöt hinnoittelevat tuotteensa ja palvelukuksensa tavalla joka nostaa entisestään asumisen ja elämisen kustannuksia aikana jossa kaikki kustannukset ovat jo sietämättömän korkeat..

Lopulsi uudistan kysynykseni:
Miten kaupungin saamaa hyvää käytännössä valutetaan jatkossa ihmisten arkeen siten, että se todella helpottaisi kuntalaistemme arkea.

Rovaniemellä 19.9.2022
Matti Henttunen
Kaupunginvaltuutettu (Ps)
Elinvoimalautakunnan pj.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Ruma rilluma rilluma rei!
Hämmentynyt •
#1

Tuollaista näyttää olevan Rovaniemen markkinoilla?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Rovaniemen Kaupunki tuhlaa rahat Huume ja Pakolais Bisnekseen !

Olen kuullut että siellä ei iltasella uskalla edes jalkasin tai pyörällä liikkua kun Huumehörhöt herää ja lähtee autoileen ja autot ajaa kahta puolta tietä ja kyntää välillä ojaa…
Varmaan joutuvat laittamaan ratikat ja metrot Rovaniemelle niin tuostakin ongelmasta päästäisiin eroon, niillähän hörhöt Helsingissä ajaa.
oIlen kuullut myös että Rovaniemellä jouduttiin tekemään uusi jättenpuhdistus laitos jossa jäämät rakeutetaan, koska entisestä valui huumejäämiä lähi järviin niin paljon että kalojenkin päät meinas mennä pökkyrään.
Se on kallista hommaa tuo Huumehörhöjen ihannointi jota mm. Hallituksemme harjoittaa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Maailmanlaajuisen Elinkustannusten nousun on vain yksi syy KORONA ELVYTYS !

Eikait tämä pitäs olla kenellekkään uutinen tai epäselvää,tämähän oli tiedossa jo 2020 Kun rahaa painettiin ja lainattiin tuhansia Miljardeja ympäri maailman.

Sota Ukrainasta ei juurikaan vaikuta elinkustannusten nousuun. Eikä sodan pitäs olla kenellekkään yllätys sehän on ollut jo 2014 tiedossa mitä siitä seuraa . Tottakait sota nostaa energian hintoja/elinkustannuksia,mutta se taas pienentää kuplaa jonka velka ja painettu raha sai aikaan.Pitää muistaa että kasvava kupla olisi myös nostanut Energian hintoja ja korkoja ennen kun iso romahdus olisi alkanut. ( Nyt romahdus on alkanut aikaisemmin ja on ollut hallittu ja pienempi Ukrainasta sotimisen takia )
Jos Eu ( Nato ei taistelisi Ukrainasta,Venäjän kanssa ) niin nousu voisi jatkua vieläkin ja kupla taloudessa olisi kasvanut entistä isommaksi ennen räjähtämistään…..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Eli sitä saa mitä tilaa….!

1.Me tilattiin kusemalla housuun velaksi ja rahaa painamalla 2020 iso lama. (On selvää että kun talous jäähtyy sitten munat jäätyy kusisissa housissa kuin ketun häntä)

2.Me yritettiin ryöstää Venäjän Huora Ukraina,vaikka oli päivän selvää että se ei onnistu !

Näin tyhmiä me Eu kansalaiset olemme kun haluisimme lisäämaita ja mantuja Eu alueeseen hinnalla millä hyvänsä,jotta politikot saisi lisää Brysselin Miljoona virkoja .

Suomen politikot on jopa valmiita tapattaan kansalaisiaan tämän järjettömyyden ja oman edeun tavoittelemisen takia !
Meillä on kaikki Politikot Väyrystä lukuun ottamatta menettäneet järkensä jopa Sivari-Hallaaho on pahinpia sodan lietsojia nykyään..mutta pakenee ensimmäisenä bunkkeriin Marinin ja sen homo ja huumehörhö kavereiden kanssa kun rähinä alkaa…

Miten ne Persut alkoi taas perseileen näin ? ihan kuin silloin kun Soini pääsi Hallitukseen !
Pitäs katsoa kenen hullun naapurissa asumme !! ennenkö huutelee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000