Perussuomalaiset

Jari Ojala

Onnittelut Raahelaisille!

 

(Valtuusto päätti ettei tuulivoimaloita saa sijoittaa alle 2 km etäisyydelle asutuksesta)

 

Teidän päätöksentekijöillänne järki voitti viimein, ja kuuntelivat edustettaviaan. Nyt pitäisi saada myös Siikajoen kunnan päättäjät järkiinsä, siellähän oli vastaava aloite, jonka allekirjoitusprosentti oli huomattavasti korkeampi lähes 10% kuntalaisista allekirjoitti aloitteen, mutta sillä aloitteella päättäjät pyyhkivät paikan ”johon aurinko ei paista”. Se lienee sitä oikeaa asukkaiden mielipiteen huomioon ottamista ja demokratiaa, jossa ajetaan tietyn pienen ryhmän etua muusta piittaamatta. Toivottavasti oli riittävän karkeaa paperia, jottei nautinto olisi ollut liian suuri.

Viimeisimmät julkisuuteen tulleet suunnitelmathan kertovat karua kieltä, kuinka naapurikuntien päätökset näkyvät voimaloiden sijoittelussa, Raahehan ohjeisti Mastokankaan kaavoitusta, että 2 km pitää löytyä asuntojen ja voimaloiden välistä. Sehän kyllä suunnitelmassa löytyykin Raahen maaperälle tuleviin voimaloihin, mutta voimalat on tykitetty heti kuntarajalle, jolloin osaan raahelaisiin asuntoihin tulee vain n. 1.2 km ja voimalat ovat Siikajoen puolella! Yhteinen projekti! Tässähän kierretään heti Raahen hienoa päätöstäkin.

Siikajoen asukkaista, joista ei välitä edes omat kuntapäättäjät, ovatkin sitten oma lukunsa. Siikajoellahan ei vastaavaa vaatimusta 2 km saatu kaavoitussopimukseen kunnanhallituksessa, hehän luottavat ”viisaudessaan” edelleen simulointituloksiin, joilla ongelmia ei ole missään saatu estettyä! Jokaiselle alueeseen rajoittuvalle taloudelle onkin suunniteltu useampi voimala 1-1,5 km:n etäisyydelle! Alueen voimaloiden määrä maksimoidaan tämän naapurikunnan asukkaiden kustannuksella.

Eiköhän myös Siikajoen päättäjien olisi aika ottaa lusikka kauniisti käteensä ja kuunnella kuntalaisia ja toimia asukkaiden edun mukaisesti velvoittamalla myös Siikajoen kunnassa pitämään vähintään 2 km:n etäisyys. Onhan tämä jo käytäntö myös naapurikunnissa, nyt ei voi enää perustella ettei missään muuallakaan ole rajaa. Molemmissa kunnissahan joiden kanssa tehdään kuntajako selvitystä, on nyt raja asetettu. Eikö tätä saada muuten aikaiseksi kuin kuntaliitoksella?! Asukkaiden näkökulmasta nykyinen tilanne on jo tasa-arvo kysymys, koska sama projekti voi sijaita useamman kunnan alueella.

Onnea Raahelaisille vielä kerran, nyt tulee mieleen, että olisipa kotini Raahen puolella! Onko oman kotikuntani päättäjät todella näin selkärangattomia?

Kirjoitus julkaistu Raahen Seudussa 31.10.2014 karttaliitteineen.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Missä Suomessa voi enää asua?
#1

Suomesta on tulossa kovaa vauhtia ulkomaisten tuulivoimayhtiöiden riistomaa. Niitä ei kiinnosta tippaakaan terveellinen asumisympäristö ihmisille ja eläimille. Se paljon puhuttu luonnon monimuotoisuus katoaa myllyjen läiskiessä linnut ja hyönteiset hengiltä. Rahan voimalla ja veronmaksajien kustannuksella tuhotaan myös metsät ja hiilinielut ja jossain vaiheessa pohjavedet. Kiitos hallituspuolueille, myös keskustalle. Onko pöhötystauti päässyt iskemään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000