Perussuomalaiset

Matti Anttonen

Pakolaispolitiikka uusiksi

20 kommenttia

Suomen pakolaispolitiikka – millaista sen pitäisi olla?

Tällä hetkellä Suomen pakolaispolitiikka on poliittisesti kuuma aihe. Vaikeaksi asian käsittelyn tekee kunnon keskustelufoorumin puuttuminen. Keskultellaan tunteilla ja ”mustatuntuu” -tiedon varassa. Sen vähäisen keskustelun pohjana on nykyiseen politiikan ongelmat.

Mikä sitten olisi tavoitetila? Millainen pakolaispolitiikka olisi järkevää ja kaikkien osapuolten kannalta sopivaa? Tämä on todellinen kysymys, jota pitäisi pohtia isommallakin foorumilla. Aloitetaan nyt tästä kirjoituksesta.

Pakolaisten ottaminen Suomeen ei sinänsä ratkaise ongelmia

Nykykeskustelussa tämä on yksi asia, josta ei ole pystytty keskustelemaan. Nyt Suomessa tämä menee niin, että maahanmuuttajat ovat kaikki samalla viivalla. Yhteiskunnan puolelta kaikille tyrkytetään ensin kieliopintoja ja sitten 2. asteen ammattitutkintoa ja oletetaan, että heistä kasvaa veronmaksajia. Sitten ihmetellään, kun ei ilmaantuu ongelmia.

Jokaiselle maahanmuuttajalle pitää olla joku tavoite yhteiskunnan näkökulmasta

Työperäisen maahanmuuttajan pitäisi maksaa Suomeen veroja. Siis näin yhteiskuntasysteemimme olettaa. Entäs sitten pakolaiset, jotka tulevat hädänalaisesta tilanteesta? Heidän ei voi olettaa heti maksavan veroja?

Pakolaisuuden lähtömaille on yhteistä niiden infrastruktuurin tai yhteiskunnallisen järjestelmän kehittymättömyys. Toisin sanoen yhteiskunta ei toimi, kuten meillä. On jonkinlaista epäjärjestystä ja turvattomuutta. Nämä taas johtuvat usein koulutuksen puutteesta ja maan ideologisesta suuntauksesta. Niissä maissa, joissa islam tai ateismi on hallitseva ideologia, on yhteiskunnallisia haasteita.

Suomi voi tarjota pakolaiselle koulutuksen avulla mahdollisuuden muuttaa takaisin omaan maahansa. Tällöin voitaisiin odottaa, että tuon pakolaisuuden lähtömaan tilanne muuttuisi pitkällä tähtäimellä. Tämän tulisi siis olla tavoitetila pakolaisen kohdalla, että hänen toimintansa vaikuttaisin pitkällä tähtäimellä lähtömaan tilanteeseen vakauttavasti.

Konkreettisesti tarkoitan, että pakolaisuuden lähtömaissa tarvittaisiin kielitaitoista ja korkeakoulutettua sivistyneistöä. Siis opettajia, insinöörejä, lääkäreitä ja niin edelleen.

Käytännön järjestelyt

Kun keskustelu pakolaispolitiikasta oli kuumimmillaan, keskustelijat olivat jakautuneet kahteen leiriin. ”Suvakit” olivat sallivamman maahantulopolitiikan kannalla ja ”rasistit” olivat vähemmän sallivia. Sallivamman linjan edustajat argumentoivat kantaansa mm. karjalaisten asuttamisella ja vastaavilla esimerkeillä. Heidän vastustajansa taas vetosivat maahanmuuton kustannuksiin ja rikollisuuden lisääntymiseen. Tavallaan molemmat olivat mielipiteissään oikeassa, mutta väitellessään puhuivat eri asioista.

Tosiasiassa maahanmuutto nykymuodossaan on liian kallista. Suomi ottaa velkaa ja etenkin pakolaiset eivät löydä polkua, joka johtaisi heidät nettoveronmaksajiksi. Toisaalta meillä Suomessa on paljon asuntoja tyhjillään, joten miksi ei otettaisi? Siis molemmat ovat oikein. Mutta tästä selvästä ristiriidasta huolimatta onko tilanne mahdoton?

Suomessa valtio on velkainen, mutta kansalaisilla olisi resursseja

Suomen ongelma on vanhentunut pakolaispolitiikka. Sitä ei ole modernisoitu vastaamaan nykytilannetta. Osaltaan ongelma on Suomen ratifioimat kansainväliset sopimukset, jotka eivät vastaa nykypäivän haasteita.

Järkevää politiikkaa olisi luoda pakolaisten vastaanottojärjestelmä, jossa pakolaiskriteerin täyttävälle myönnettäisiin tilapäinen oleskelulupa tiukoin ehdoin. Oleskelulupaa voisi jatkaa vain siinä tapauksessa, että henkilö on joko selkeästi työelämässä veronmaksajana tai sitten etenee opinnoissa hyvää tahtia. Valtio takaisin vain minimitoimeentulon, mutta kansalaisjärjestöt ja muut toimijat saisivat mahdollisuuden auttaa heitä. Minimitoimeentulo tarkoittaisi käytännössä halpaa vuokra-asuntoa syrjäseudulta sekä ruokarahaa.

Tässä mallissa pakolaisten auttamisesta kiinnostuneet tahot kuten SPR ja seurakunnat saisivat vapaan temmellyskentän omalla rahoituksellaan. Näin sallivampaa turvapaikkalinjaa vaativat voisivat itse aktiivisesti vaikuttaa hädänalaisten tilanteeseen. Ne voisivat esimerkiksi auttaa löytämään asunnon ja työtä kaupungista.

Tämä malli vapauttaisi valtion vastaanottokeskustoiminnasta, joka ei nykytilanteessa ole kenenkään etu. Meillä on Suomessa ollut perätysten monta hallitusta ajamassa sellaista linjaa, jossa valtion maksettavaksi on kerätty sille kuulumattomia toimintoja. Tähän saakka Suomi on maksanut työmarkkina- ja sosiaalitukia työperäisesti maahanmuuttaneille. Tämä on väärin kaikkia kohtaan, myös näitä tuen saajia kohtaan.

Ulkomaalaisille opiskelijoille on tarjottu ilmainen koulutus, mutta heille ei ole annettu mahdollisuutta hyödyntää osaamistaan käytännössä. Näin tämäkin investointi on ollut kuin kankkulan kaivoon heitetty resurssi.

Toivoa on

Niin kauan kuin on elämää, on myös toivoa. Jokainen meistä voi vaikuttaa, myös sinä. Kyynisyys ei vie eteenpäin. Päätä itse oma kantasi niin, että voit seistä sen takana. Asiat eivät muutu kotisohvalla istumalla eikä ongelman olemassaoloa kieltämällä.

Osallistu keskusteluun!


20 kommenttia
Nimetön
#1

Ruotsi on jo menetetty maa. Meidänkin pitää poistaa maastamme tulijoita, että demografiamme ei muutu tuohon suuntaan. Syntyvyyserot takaavat yhteiskuntamme tuhoutumisen, jollemme toimi. Maksetaan kovallakin rahalla hienot olot lämpimällä alueella pakolaisillemme. Se tulee halvemmaksi, he saavat paremmat olot ja kohtelun, voivat elää kulttuurinsa mukaan, eikä maamme tuhoudu. Se on ainoa ratkaisu. montaa kulttuuria ei voi olla yhdessä yhteiskunnassa. Se on tieteessä, sosiologiassa tiedetty jo vuosikymmeniä. Miksi ihmeessä yritetään sellaista, mikä ei tieteen tietojen mukaan voi onnistua. Monikulttuuri = levottomuuksia, muukalaisvihaa, kiistoja, väkivaltaa, luottamuksen tuho, epäluulon aika.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vellu
#2

Järjen köyhyyttä on nykyinen piikki-on-auki-politiikka.
Viime vuonna tämä pelleily maksoi PARI MILJARDIA.
Ja vihervassarit ja muut joilla ei järki päätä pakota haluavat rajat täysin avoimiksi. Ei tarvita kuin tupla tai triplamäärä viimevuoden elintasopakolaisiin ja kustannukset hipovat 10:ä miljardia. Silloin tämä maa kaatuu, tämä sakki jää sossun varaan 99%:sti ja senkun lisääntyy.
Lisänä saamme yleisen kaaoksen ja olemme äkkiä sotatilassa.
Ihmiset joiden kulttuuri ja uskonto on vastoin lakejamme, demokratiaa, ihmisoikeuksia, sivistystä ja normaalia järkeäkin pysykööt täältä poissa.
Ensin ovat kusseet omat yhteiskuntansa ja sitten tuovat saman kaaoksen tänne. Järjetöntä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

On tää vaan ihmeellistä, että vihervasssarit ja muut joilla ei järki päätä pakota haluavat rajat täysin avoimiksi.
No, niinhän ne ovat nytkin. Joten miten se eroaa nykyisestä, ja vihervasssaritko ne tän päivän päätökset tekee ?????

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Oma maa karvasmarja
#20

Tätä porukkaa valuu koko ajan Suomeen jotakin kautta. Tammikuun aikana turvapaikkahakemuksia 403 kpl, helmikuussa 338 kpl. Näistä miehiä 72,5 %. Melkein kaikki i-uskonnon maista! Myönteisiä päätöksiä koko ajan eli hintalappu nousee jatkuvasti. Samaan aikaan Suomen kunnat vakavissa ongelmissa. Ei riitä niitä veromaksajien rahoja maksajien omiin tarvitsemiin peruspalveluihin! Kyllä on mennyt ymmärrys ja halu maksaa veroja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Olis toisiaan hyvä olla oma keskustelupalsta maahanmuutolle.

Oma asiallinen ”yhden asian palsta” tai jotain siihen suuntaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
#5

Kantasuomalaisille hädänalaisille ei aina tarjota edes lämmintä kättä vaan leikataan palveluita ja korotetaan jatkuvasti maksuja ja veroja.
Olisi syytä rukata pakolaiskulujen rahoitus täysin uusiksi.
Pakolaisen kotimaa täytyy velvoittaa maksamaan kansalaistensa aiheuttamat kulut ja vastaanottamaan karkotuspäätöksen saaneet jos maa ei luo turva-aluetta pakolaisilleen.
Jos pakolainen ei suostu siirtymään turva-alueelle tai pakolaisen henkilöllisyyttä ja kansalaisuutta ei voida todistaa 1kk sisällä maahantulosta katkeaa minimituki halvimpaan majoitukseen ja ravintoon ja henkilö lähetetään työllä korvattavat säilöönottopalvelut kustannustehokkaimmin tarjoavaan maahan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

omihli
#6

Nyt käsitteet oikein, kiitos. Pakolainen on henkilö, joka on saanut pakolaisstatuksen ja hän on oikeutettu saamaan kansainvälistä suojelua: Wikipedia:

Kaikki kotimaastaan paenneet eivät ole pakolaisia. Jotta ihminen määriteltäisiin pakolaiseksi, hänelle täytyy myöntää pakolaisen asema eli pakolaisstatus.[2] Pakolaisuutta koskee ja sitä määrittelee Geneven pakolaissopimus vuodelta 1951 ja sen pöytäkirja vuodelta 1967.[3]

YK:n määritelmän mukaan esimerkiksi sota, nälänhätä tai ympäristökatastrofi eivät ole varsinaisesti pakolaiseksi oikeuttavia syitä. Mutta sen sijaan huoltajan puuttuminen; esimerkiksi orpous tai sotaorpous on. Yleissopimuksen mukaan pakolaista ei voida palauttaa maahan, jossa hänen henkeään tai vapauttaan uhataan.

Tätä sopimusta Suomi noudattaa, lisäksi on EU:n ja Suomen Perustuslain sopimuksia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
#7

Olisi ilmeisesti pitänyt sanoa turvapaikanhakijamatu.
Asylum-sanahan on korvannut sanat sesam aukene eikä taikasana tai suvakkituomari osaa erotella väkivallan uhreja ja tekijöitä.
Sori siitä…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

omihli
#8

Suomen pitäisi nyt ottaa tiukka linja turvapaikanhakijoiden suhteen. Ei oteta ainuttakaan asylum hokijaa TURVALLISESTA maasta. Eli kun on vaihtoehtoja idässä Venäjä, etelässä Eesti, pohjoisessa Norja (ei EU maa) ja lännessä Ruotsi + kaikki Itämeren maat, niin tänne ei tule ketään. Lentokoneella jos tulee, pitää olla passi ja viisumi, jos tulee EU:n ulkopuolelta.
Nykyinen maasta maahan, parhaimman sossuturvan shoppailu on loputtava ja Persujen on keskityttävä nyt näihin turvallisiin maihin ja estettävä tänne tulo turvallisesta maasta. Voisi olla myös EU:n linja: Turkki on turvallinen maa ja sieltä Euroopan puolelle ei tulla hakemaan parempaa elatusta. Tietenkin, jos joku maa itse haluaa vapaaehtoisesti ottaa, niin siitä vaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

EU:n pitää vuokrata turvallinen maa-alue lämpimästä maasta ja järjestää sinne hyvät olot pakolaisille; uima-altaat, jalkapallokentät, tilavat, omat huoneet, ja tuttu, hyvä ruoka, muutama moskeija eri muslimiuskonnoille. Tuo voidaan myös suoraan tilata kokonaispalveluna joltakin maalta.
Raha siellä, missä apua tarvitaan, on varmaankin 10-50 kertaa tehokkaampi välimatkasta ja hintatasosta johtuen. Näin voimme auttaa 10-50-kertaista ihmismäärää verrattuna nykyiseen, eikä vain pieni joukko suuren määrän jäädessä kurjuuteen, saa turvallista paikkaa. Meillä nämä pakolaiset joutuvat lähinnä lemmikkieläimen asemaan, heitä ei kohdella arvokkaasti. Heidät nähdään säälittävinä, suloisina autettavina, kuin lemmikkieläimet.

Asialliset, arvokkaat olot pakolaisille miellyttävässä ilmastossa, totutulla ruoalla ja moskeijoin! Keräys pakolaisten auttamiseksi kohdealueilla heti pystyyn! Rahat sinne, pakolaiset ulos heti maastamme kärsimästä parempiin oloihin. EU toimeen ja heti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
Utelias
#10

Tiedätkö miten moni vanhus ja pitkäaikaissairas menehtyy etenkin Suomen talviolosuhteiden ja positiivisen syrjinnän puutteen takia.
Libyan, Somalian ja Syyrian rannikolta varmasti löytyisi saaria ja muita alueita joihin kärsivät suomalaiset voidaan lähettää turvaan mainitsemillasi järjestelyillä.
Sehän ei olisi keneltäkään pois ja muslimivaltiot mielellään rahoittaisivat myös kärsivien suomalaisten kirkkorakennukset ja perheenyhdistämisetkin, onhan islam rauhanuskonto ja muslimit sivistynyttä kulttuurikansaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Hyvä nimimerkki ”Onko järkee vai ei”, taisit lukea viestin, johon vastasit, vain osittain tai et ajatellut. Vaikuttaa, että et lainkaan ymmärtänyt, mikä viestin sanoma on.

Mietipä, onko mahdollista saada aikaan nyt päätös, että ”maahanmuuttajat ulos heti”.
Vai onko realistisempaa vaatia, että maahanmuuttajille pitää saada paremmat olot ja samalla säästää rahaa?
Kumpihan mahtaisi mennä läpi?
Eikö kannata pysyä realistisissa vaihtoehdoissa?
Luepa avpixlat.info, siellä asia osataan.
Tuon kaltainen voi saada laajaa kannatusta.
Lopputulos on sama: maahanmuuttajat ulos.

Mietipä myös, mitä tuollaisen matujen hyvän leirin pystyttäminen maksaa verrattuna siihen, että koko maamme muuttuu taistelutantereeksi?
Raha hyvien olojen luomiseen maahanmuuttajille muualle on erittäin mielellään maksettu raha, eikö totta?

Lisäksi on aivan totta, että ulkomailla voitaisiin pelastaa 10-50-kertainen määrä ihmisiä samalla rahalla. Jo se yksinään oikeuttaa k.o. vaihtoehdon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

voitaisiin saada jopa vapaaehtoisia lähtijöitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
#14

Ajattelet siis tarjota suomeen tunkeutuneille oikein ison porkkanan, halia ja pullaa kun suomalaisille tarjotaan vain keppiä…
Kodin, uskonnon, isänmaan ja oman kansan puolustus on niin mennyttä aikaa ja osoittaa huonoa makua…
Kustannustehokasta oikeasti hädässä olevien avustamista kriisialueiden läheisyyteen luoduilla turvaleireillä kannatan täydestä sydämestäni, varsinkin jos muslimit rahoittavat niitä Helsingin suurmoskeijaprojektin sijaan.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/tietoisku-myymalavaras-syo-poydassasi

Katso pätkä kun vielä voit, mutta ajattele myymälävarkaan tilalle matu…
”Myymälävaras ei maksa”, ei maksa matukaan ellei sitten sinun rahoillasi…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Kyllä se porkkana poismuuttoon on tarpeen;
-osan saa pois epäämällä turvapaikan
-osan karkottamalla rikosten takia
-osan peruuttamalla turvapaikan, joka saatu väärin perustein
-osan kiristämällä määräyksiä
-osan tekemällä vaatimuksen kielitaidosta tai työpaikasta, muutoin karkotus
mutta miten saat Suomessa syntyneet, kieltä osaavat, mutta muuten integroitumattomat pois?
porkkanalla

ja porkkana tehoaa myös muihin ryhmiin.

ajattelepa Ruotsin 73 miljardia.
Esim. Suomen 20000 tulijaa majoittaa Afrikassa tuosta aivan mitättömällä summalla

£21000 on yhden kustannus Saksassa:
https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwim0NuZ_ODSAhVJBSwKHccEA6cQFghSMAI&url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Fworld%2Fshortcuts%2F2016%2Fsep%2F13%2Fwhy-does-resettling-a-refugee-cost-17000-in-the-us-but-85000-in-britain&usg=AFQjCNGD0UBbBeEAjS10B517Dk8W_WKxwA&bvm=bv.149760088,d.bGg

Olisiko se £210-2100 Afrikassa eli 1-10%?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Kun meiltä loppuu rahat, Ruotsin kulut jo 73 miljardia (maahanmuuton kulut), niin vanhukset jäävät kokonaan ilman ruokaa. Se on lopputulos, jos matuja ei saada ulos.
Siksi kananttaa nyt laittaa vähän enemmän, että matut saadaan mahdollisimman pian ulos. Eikä heitä tarvitse huonosti kohdella.

Montaa kulttuuria ei mahdu yhteen yhteiskuntaan ilman sisällissotaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

rajat kiinni
#15

Perusongelma on nykyisen asylym-systeemin vanhanaikaisuus ja toimimattomuus 2000-luvun maailmassa.

Asylym-systeemi on aikansa elänyt.
Siitä on luovuttava.
Suomen tulisi irtautua asylym-sopimuksista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Onko järkee vai ei
#16

Erdogan on määrännyt matudesantit aloittamaan kohtupommitukset Euroopan valloittamiseksi.
Lisäjoukkoja kuulemma löytyy lähetettäväksi pilvin pimein, Erdo näyttää mistä kana pissii ja muslimikukko kiekuu.
Raja kiinni ja loisipaikanhakijat vaikka Ruotsin puolelle jos ette muuhun pysty.
Poliisikin uikuttaa matukarkotettaville kuin piesty koira että onhan se laki mutta katsotaan nyt sormien lävitse kun ette ole kantaväestöä, osaako poliisi edes hävetä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

musliminainen ei voi olla vääräuskoisen kanssa, näin se menee, mutta muslimimiesten tulee mennä yhteen vääräuskoisten kanssa ja kääntää nämä islaminuskoon.

syntyvyyssodan voitto menee islaminuskoisille!

Ruotsi on pian Ruotsin islamilainen tasavalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Ketkä aiheuttavat pakolaisvyöryjä eurooppaan ja suunnitelmallisesti sotavoimiaan käyttäen…tarkoituksena aiheuttaa sisäisiä ongelmia EU.n. yhtenäisyydelle..nyt on autettava Kreikkaa kaikkien EU maiden toimin ja että Euroopan vastaiset toimet saadaan hallintaan siihen on panostettava nyt ja voimakkaasti huomenna voi olla jo myöhäistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000