Perussuomalaiset

Marko Haavisto

USA vs. Venäjä 0-1

7 kommenttia

Mitä tapaamisesta jäi käteen?

Trumpin ja Putinin tapaaminen on ohitse. Venäjällä tapaamisesta ei sen kummempaa kohua noussut, mutta USA:ssa nousi senkin edestä. Olisi toki noussut, vaikka lopputulos ja sanakäänteet olisivat olleet mitkä tahansa.

Mikä sitten oli tapaamisen tarkoitus? Omasta mielestäni se, että nämä kaksi herraa menevät samaan huoneeseen keskustelemaan. Tarkoitus ei liene ollut saada päätöksiä aikaiseksi vaan se, että kaksi suurvaltajohtajaa keskustelevat ja löytäisivät keinoja elää rinnakkain. Ainakin joissakin asioissa.

Amerikkalainen lehdistö oli ennen kaikkea kiinnostunut siitä, sotkeutuiko Venäjä USA:n presidentinvaaleihin. Trump meni pienen paineen alla möläyttämään, että uskoo Putinin sanaan enemmän mitä omien turvallisuusorganisaatioidensa tutkimuksiin. Sitä voidaan pitää joko kömpelönä diplomatiana, jossa ei käydä heti syyttämään neuvottelukumppania tai sisäpoliittisesti erittäin tyhmänä, tai saattoi se olla ripaus molempiakin. Toisaalta Trump on valtavan huonossa välikädessä. Osa omasta kansasta yrittää, oman median tavoin kaikin keinoin hänestä eroon ja omat turvallisuuspalvelut ovat sotkeutuneet asioihin myös. Mukaan lukien tapausta tutkiva FBI, joka oli joidenkin tietojen mukaan sotkeutunut myöskin omalta osalta presidentinvaaleihin enemmän mitä tämän kolmikirjaimisen instanssin tehtäviin kuuluu.

USA:n viimekertaiset presidentinvaalit olivat näin ulkopuolisen silmin fiasko, farssi. Toivon mukaan parin vuoden päästä pidettävät vaalit sujuvat tuossa mielessä paremmin. Maailman mahtavimman maan johto ei saa olla heikko. Toisaalta tämän nykyisen johtajan kohdalla maan oma media on toiminut tehokkaasti heikentääkseen presidenttiään. Median näkökulmasta ns. väärä ehdokas voitti. Jenkkimedia ei tuossa suhteessa liene paljonkaan suomalaista serkkuaan objektiivisempi tai sanotaanko rehellisempi.

Veni, Vidi, Vici – Tulin, Näin, Voitin

Tapaamisessa Presidentti Trump voitti ehkä ulkopoliittisesti, mutta hävisi rankasti sisäpoliittisesti. Presidentti Putinilla taas ei oikeastaan ollut hävittävää. Tästä syystä Trumpin lausuntoja voidaankin hyvällä syyllä pitää Putinin ja Venäjän kannalta yksinomaan positiivisena. Pakotteita tai ei, Venäjä on jälleen ns. pelissä mukana.

Trumpin kannalta tilanne tulee todennäköisesti ennemminkin pahenemaan, kuin paranemaan. Sisäpolitiikka saattaa lyödä silmille vielä ja lujaa. Voisiko Trump olla ensimmäinen USA:n presidentti, joka kammetaan paikaltansa? En pidä asiaa mahdottomana, vaikkakin epätodennäköisenä.

Jos ajatellaan näiden kahden suurvallan välejä, niin ne eivät varmasti koskaan ole olleet niin kylmät mitä ne ovat olleet ainakin eiliseen saakka. Koko maailman turvallisuuden kannalta näiden kahden jättiläisen väleillä on merkitystä. Itse näen eilisen tapaamisen lähinnä kahvipöytäkeskusteluna, jossa haettiin suuntaviivoja ja askelmerkkejä eli ns. liennytyspolitiikkana. Tähän ei kuulu, että median toiveista huolimatta alettaisiin keskustelukumppania tuomitsemaan tai syyttelemään asioista, joista syyttäminen kuuluu viranomaisille ja tuomitseminen riippumattomalle tuomioistuimelle. Presidentin ei pitäisi ottaa kantaa jenkeissäkään meneillään oleviin tutkimuksiin ja oikeudenkäynteihin.

Putinin vertaus demokratiaan oli taas jotenkin hauska tässä edellä mainitussa asiayhteydessä. Venäjää ei voida oikein hyvällä omalla tunnolla pitää vieläkään demokratiana siinä mielessä, miten se länsimaissa ymmärretään eikä Venäjän nykyistä presidenttiä siten demokraattisesti valittuna valtion päämiehenä. Sen verran sotkuiset sikäläiset presidentinvaalit viimeksi olivat.

Eurooppa kolmen suurvallan puristuksessa

Aika näyttää oliko Helsinki2018 kokouksesta hyötyä vai haittaa suurvaltajohtajille ja näiden maiden väleille. USA:lla rikkana rokassa tai kankena kaskessa on nousevan Kiinan mahti, joka uhkaa lähitulevaisuudessa jo USA:n sotilaallista voimaa ja Kiinasta on tulossa voimakas pelaaja niin maailmanpolitiikan areenoilla kuin naapuriensa epäonneksi myös sotilaallisesti voimakas toimija geopoliittisesti, joka ei kaihda keinoja tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Jos Venäjää pidetään uhkana, niin sitä on myös nouseva Kiina. Suurvalloilla ei ole kavereita, niillä on vain etuja.

Mikä on Euroopan tulevaisuus näiden kolmen suurvallan puristuksessa? Sanotaanko näin, että ei hyvältä näytä Euroopan eikä Suomen kannalta. Eurooppa ei panosta sotilaalliseen voimaan, joka on oleellinen osa kansainvälistä diplomatiaa. Siksi Eurooppaa ei edelleenkään tulla kuuntelemaan kansainvälisillä areenoilla kokonsa mukaisena toimijana. Tästä pitää myös huolensa EU:n eripurainen jäsenistö ja päätöksenteko, joka ei missään muodossa ole nykyisellään tehokasta. No, se missä EU häviää niin kolme muuta voittavat. Kiina ja Venäjä kiittävät heikosta EU:sta ja USA painiskelee sen tosiasian kanssa, että sen on edelleenkin oltava valmis puolustamaan heikkoa isoveljeä, kun tämä ei halua käydä salilla pumppaamassa muskeleita. Ei vaikka EU:lla tähän kaikki edellytykset ja rahoitus olisikin olemassa.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Kalpeanaama
Vihainen
#1

Trump eroamaan joudu,kova kielen käyttö johtu hänen totaalisesta kyrpiintymisestä lehdistöön vaikka tärkeämpääkin asiaa oli listoilla
kuin Usan vaalit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

En minäkään usko mutta saattaa olla, että mikäli ei pysty sanojaan korjamaan uskottavasti niin asioiden läpi vienti voi olla hankalaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Suomen ja Suomalaisten ja Persujen pitää toivoa ja pitää peukkuja että Rauhan miehet Trump ja Puuttin pysy vallassa !
Kaikki muut vaihtoehdot molemmissa maissa on paljon huonompia. esim. Hilary olisi näytellyt puuttinille jo hampaitaan kuin Heidi Hautala tekee kun Puuttinista puhuu vahtikoiran pelottelu ilme kasvoillaan.

Pitää muistaa se tosiasia että Suomi on maantieteellisesti maailman huonoimmalla paikalla jos Usa ja Venäjä alkaisi sotimaan.
Suomi tuhoutuisi ensimmäisenä vaikka tänne ei kukaan hyökkäisikään ja vaikka me emme maa perää kummanakaan käyttöön antaisikaan sotatoimiin.’
Koska kun ydinaseita ammutaan ja torjutaan niin Suomi on tulilinjalla ! tänne tippuisi monet torjutut ydinaseet.

Kaikista hulluin idea olisi Suomen asettua jomman kumman puolelle ja antaa maaperää toisen puolen käyttöön…
Siinä tapauksessahan tämä maa tuhottaisiin 30 min. vasta puolen taholta oli vasta puoli kumpi tahansa.

Nämä Naton kumppanuus ohjelmat pitäs lopettaa alkuunsa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Usa on sotahullujen maa !
Trump on ainoa järki mies /nainen koko Usa:ssa !
Puuttini on myös rauhan mies ! Nämä 2 miestä ja niiden Presitentteys on käytännössä jo ehkäissyt 3. maailman sodan jota sotahullut ajaa !!!

Näyttä että naiset on kaikista hulluimpia ja sodan haluisimpia maailmalla ja meillä Suomessakin Esim. hilary Glinton, Natsi-Merkel ja meillä Suomessa Heidi Hautala ja pörröpää sofi oksanen jotka on täysin sotahulluja jotka aloittaisi sodan heti jos nillä vaan olisi siihen valtudet !

Miksi helvetissä nämä sotahullut akat kutsutaan Suomen itsenäisyyspäivän juhliin vuodesta toiseen !!!

Tästä syystä Presitentti Niinistökään ei saa puhtaita papereja kun noita juhliin kutsuu ! Saulilla on jotain sota suunitelmia hampaan kolossa jota se näillä valinnoilla viestittää …Nyt pitäs tehdä kaiki rauhan eteen Trump ja Putin on Rauhan miehiä samoin maailman 3. valtias Kiinan Presitentti !
Sotahullut Trollaajat pitäs laittaa häkkin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Mikä on Euroopan tulevaisuus näiden kolmen suurvallan puristuksessa? Sanotaanko näin, että ei hyvältä näytä Euroopan eikä Suomen kannalta. Eurooppa ei panosta sotilaalliseen voimaan, joka on oleellinen osa kansainvälistä diplomatiaa.

Euroopan tulevaisuus on se että jokainen politikko yrittää viedä rahaa nin paljon kuin vaan saa välittämättä siitä että tämä voi aihauttaa sodan,konkurssin ja tuhon koko euroopassa.
Tästä syystä Eu politkot trollaa Täysillä Brysselin puolesta,homotuksen puolesta, huumeiden puolesta,velkaantumisen puolesta,Terroristien ja lähiidän ja afrikan sosiaali pummien puolesta ! Siis moraalinsa menettäneet Eu politikot toimii juuri päinvastoin Suomessa ja Eu maissa kuin maailman mahtimiehet Trump.Puuttin ja Kiinan Presitentti. vain Englanti tuli järkiin Eu:ssa

Suomen on seurattava Englannin esimerkiä !
Me emme saa ajautua Eu-Trolli politikkojen vanavedessä tuhoon ja paskaan muutamien Politikojen Brysselin miljoonien tähden !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Persujen olisi ilmoitettava selvästi että Persut seisoo voitajien puolella !!!!!
Siis Trumpin ,Puuttinin,Kiinan Presitentin ja Englannin !!!

Persujen pitäää sanoutua irti Tästä viher-kommunistien Euvostoliiton ihanteesta joka kulkee kohti täydellistä tuhoa.

Näin Persujen voitto kulku kohti seuraavia vaaleja voi alkaa !

Suomen pitää seistä voittajien puolella itsenäisenä ,velkaatumatta ja toisten persettä nuolematta !
Merkkelin ja Hollanden perseen nuolu on loputtava !!!

Pääministerimme on noiden ykkös perseen nuolija ,josta varmistuksen kuulimme eilen radiosta ja televisiosta.
Tästäkin syystä Persujen kannatus menee jo muutaman kuukauden kulutua Keskusta ohi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Nyt olisi tärkeää torjua Kommunistien vaali voitto joka on lopullinen tuho Suomelle !
Tämä Hallitus on tehnyt täysillä juuri näiden kommunisti politiikkaa ja Eu-Trollanut ja pelannut pakolais-Bisnestä Merkkkeliä nuollakseen.

-Keskustasta ei ole mihinkään ellei ne vaihda Johtajaa,Sipilä ajaa Brysselin ja Merkkelin etua enemmän kuin Suomalaisten.
vain Väyrynen voisi pelastaa Keskustan !

-Kokoomus on tuhoutumassa Sateenkaari-Jannen Viher-kommunistien nuolu politiikkaan kun Puolue ei tajua erottaa sateenkaari porukoissa Marssivaa Jannea !

-Persut on ainoa Suomen pelastus Kommunsiteilta !!!!!

Persuille äänet tulee keskustasta ja Kokoomuksesta jaloillaan äänestäneiden heterojen ja isänmaallisten kynästä. Persut ei tarvitsi montaa ääntä lisää jos edes omat viimme vaalaissa maamme toiseksi suurinta puoluetta äänestäneet saataisiin uurnille !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000