Perussuomalaiset

Marko Haavisto

Euroopan siirtolaiskriisi - Loppuuko Euroopalta aika?

Vastaanottokeskuksia eteläiseen Eurooppaan

Euroopan siirtolaiskriisi on ratkaistava jo hyvin pian! Eurooppa sai aikaiseksi tuossa jokin aika sitten hyvin laihan sovun, mutta sovun kuitenkin. Tarkoitus olisi nyt perustaa ns. vastaanottokeskuksia eteläisiin Euroopan maihin (näiden niin halutessa). Näissä keskuksissa sitten ilmeisesti tutkittaisiin turvapaikan saamisen edellytykset ja jaettaisiin taakanjako-mekanismin kautta turvapaikan saaneet ympäri Eurooppaa. Palautettaisiin ne henkilöt, jotka eivät ole turvapaikan tarpeessa, jotka haluavat lähteä takaisin tai jotka saadaan palautettua väkisin. Kuulostaako hyvälle? Aivan, kyseessä on vastaus seuraukseen ei syyhyn. Siirtolaiskeskukset eivät poista siirtolaisongelmaa vaan saattavat jopa pahentaa sitä. Näin siksi, koska entistä useampi saattaa kuvitella saavansa paikan ”paratiisissa”.

Lisäksi mieleen tulee esimerkiksi Suomen itsenäisyys ja oikeus omaan päätöksentekoon sekä oikeus valita ketä maahamme päästetään. Toteutuuko se tuossa? Tuskinpa. Tosin eipä nykyinen hallitus muutoinkaan ole paljon tehnyt rajojemme suojelemiseksi.

Italia ja Malta

Italia ja Malta ovat viime aikoina päässeet monen kansalaisjärjestön ja EU maan teräviin hampaisiin, koska kieltäytyvät systemaattisesti ottamasta vastaan vapaaehtoisjärjestöjen ”maihinnousualuksia” omiin satamiinsa. Käytännössä nämä kansalaisjärjestöt harjoittavat epäeettistä toimintaa käymällä poimimassa siirtolaisia aluksiinsa Libyan rannikolta ja toimimalla meritaksina Eurooppaan. Joku voisi pitää tuota jopa laittoman maahantulon järjestämisenä ja näin ollen rikollisena toimintana! Lisäksi homma on viety niin pitkälle, että nämä alukset ovat käyneet ”pelastamassa” ihmisiä Libyan merivartioston nenän alta. Viimeisin uutinen oli ”kapinasta laivalla”. Tässäkään tapauksessa Italia ei suostunut ottamaan siirtolaisia kuljettavaa alusta vastaan, jolloin laivasta ilmoitettiin, että siellä on tai on alkamassa ”kapina”. Italian merivartiosto meni paikalle ja siirsi siirtolaiset Italiaan. Laivan kapteeni oli myöhemmin vain todennut, että mitään tosiasiallista kapinaa ei ollut, vaan kyseessä oli vain keino saada ihmiset Italiaan. Käytännössä hyvin kyseenalaista toimintaa laivan kapteenilta ja vapaaehtoisjärjestöiltä.

Valta vaihtuu!

Euroopassa on tapahtunut myös median äärioikeistolaisiksi puolueiden nousuksi ristimä poliittinen vallanvaihto monessa maassa. Käytännössä kyse on kuitenkin kansalaisten kyllästymisestä valehteleviin hallituksiin/päättäjiin, joiden toiminta on monessa mielessä ääriliberaalia ja jotka eivät tosiasiallisesti ole kuunnelleet kansaa tai ajaneet kansan ja kansakunnan etua. Nämä nousevat, uudet puolueet eivät ole mitään kansallissosialistisia natsipuolueita vaan puolueet koostuvat ihan tavallisista ihmisistä! Ihmisistä, jotka joutuvat näkemään ja elämään vapaan maahanmuuton keskellä. Ihmisten, jotka näkevät sen vapaan maahanmuuton tuomat ongelmat itselle, läheisille kuin myös koko yhteiskunnalle. Nämä puolueet ovatkin enemmänkin isänmaallisia kuin mitään muuta. Eri mediat ajavat omaa agendaansa ja pyrkivät pitämään ns. Vanhan vallan vallassa. Uutisointi on siten ala-arvoista tai suorastaan luokatonta. Suoranaista valehtelua esimerkiksi maahanmuuton aiheuttamista ongelmista ja kustannuksista. Uusista ja uudistusmielisistä puolueista puhutaankin mediassa lähinnä negatiiviseen sävyyn.

Median sekä vanhojen puolueiden tavoitteena lienee luoda mielikuvia vanhoista puolueista hyvinä ja uusista, uudistusmielisistä puolueista pahoina. Tämä mielikuvan luonti toimiikin joidenkin ihmisten kohdalla. Median voima mielikuvien iskostamisessa ihmisiin on valtava.

Vanhat puolueet ovat monessa mielessä epäonnistuneet maahanmuutto-kysymyksessä ja tätä myöden monessa maassa myös turvallisuuden ylläpitämisessä. Mm. Ruotsissa on nk. No Go – alueita, joissa tosiasiallista valtaa pitävät jengit ja rikollisjärjestöt. Alueita, joista kaikki kynnelle kykenevät alkuperäiset asukkaat muuttavat pois. Näitä alueita on jo ympäri Eurooppaa. Ei toki virallisesti. Oisihan se valtaa pitäville mahdotonta tunnustaa, että ovat epäonnistuneet maahanmuutto/siirtolaiskysymyksessä ja maassa on alueita, joissa ei päde maan virallinen laki sekä oikeuskäytäntö. Monessa maassa missä valta on vaihtunut tai vaihtumassa, tosiasiat on jo tunnustettu. Maahanmuutossa ja kotouttamisessa on epäonnistuttu.

Afrikan ongelmat

On laskettu, että Afrikassa asustaa tällä hetkellä noin 1,3 miljardia ihmistä eli reilusti tuplaten se mitä Euroopassa. On ennustettu, että vuoteen 2050 eli noin 30 vuoden sisään, samaisessa maanosassa asustaisi 2,5 miljardia ihmistä ja vuoteen 2100 mennessä yli 4 miljardia ihmistä. Väestön kasvuvauhti on siis valtava. Kuitenkin maanosa ei elätä nykyistäkään väestöä tehottoman maatalouden ja jatkuvien sisäisten sotien sekä kriisien vuoksi. Nämä maanosan sisäiset ongelmat eivät ainakaan vähene ja riskit niiden ristiriitojen syntymiseen vain kasvavat väestön kasvaessa. Toisin sanoen; siirtolaiskriisi ei ole lähelläkään ratkaisua, kaukana siitä. Riskinä on, että joidenkin vuosien ja vuosikymmenien päästä puhutaan ihan eri mittaluokan siirtolaiskriisistä. Ongelmana on aika, joka ei ole kokonaisratkaisun tai Euroopan puolella. Ongelma juontaa juurensa siitä valtavasta elintasoerosta, jota Välimeri jakaa.

Puhutaan talouskasvun ja koulutuksen; hyvinvoinnin tuomasta luonnollisesta syntyvyyden vähentymisestä. Näinhän on Euroopassa ja Suomessakin käynyt. Suomessa jopa niin hyvin, että syntyvyys on nykyisin alle kansan uusiutumisrajan. Tarkoittaa sitä, että suomalaisia kuolee vuosittain enemmän mitä uusia kansalaisia syntyy. Väestönkasvu onkin Suomessa paljolti maahanmuuttajien aikaan samaa. Valtio ei tätäkään asiaa ole suomessa ongelmaksi nähnyt, vaikka väestön kasvu ei jo ylikansoitetussa maailmassa olekaan tavoiteltava asia, niin väestön uusiutumiskyky olisi kuitenkin suotavaa. Muutoin nykyisenkaltainen Suomi ja suomalaisuus tulee ajan myötä häviämään. Tilalle toki tulee jotain uutta.

Afrikan kohdalla ongelmana on kuitenkin AIKA. Talouden pitäisi kasvaa vauhdilla, samoin koulutuksen. Menee kuitenkin sukupolvia ennen kuin koulutus ja talous aiheuttavat samankaltaisen efektin väestönkasvuun kuin mitä Suomessa ja läntisessä maailmassa. Afrikassa ei kuitenkaan ole näkyvissä mitään radikaaleja muutoksia kummankaan suhteen. Ainakaan vielä. Toisin sanoen, on oletettavampaa, että väestönkasvu ennusteet Afrikan maanosan kohdalla toteutuvat. Seurauksena on väistämättä lisää nälkää, sotia ja siirtolaisuutta. Tosin silloin ei puhuta enää muutamasta sadastatuhannesta tai miljoonasta vuotuisesta siirtolaisesta. Määrät, jotka haluavat paremman elämän ja elintason piiriin ovat huomattavasti suuremmat. Tällöin myös Euroopan sisäiset ristiriidat lisääntyvät ja repeävät, joka tuo omat ongelmansa ja riskinsä.

Valintoja on tehtävä

Olemme siis mielestäni tienhaarassa, jossa on valittava mitä teemme siirtolaiskysymykselle seuraavan 2-5 vuoden aikana. Nyt todelliset pakolaiset ovat kohtuuttomassa asemassa, koska nämä sekoitetaan samaan kastiin elintasoshoppareiden/-siirtolaisten kanssa. Siirtolaisten, jotka käyttävät järjestelmää hyväkseen saadakseen turvapaikan ja saadakseen näin oleskeluluvan paremman elintason maahan. Pakolaisia on kuitenkin leireillä miljoonia. Ihmisiä, jotka eivät kykene itse liikkumaan Euroopan porteille ja jotka ovat oikeasti hädän ja avunalaisia. Paossa sotaa ja kaaosta. Naisia, lapsia sekä perheitä. Harvemmin leireiltä otetuista kuvissa näkyy hyvin puettuja, nuoria ja iPhonet kädessä olevia miehiä.

Euroopan olisi ehdottomasti saatava perustettua vastaanottoleirejä (internointikeskuksia) Afrikan mantereelle ja näiden tulisi olla ainoa laillinen reitti Eurooppaan. Muita reittejä käyttämällä turvapaikkaa ei voisi missään olosuhteissa saada. Leireillä tutkittaisiin henkilön tiedot ja käsiteltäisiin asia. Jos henkilö saa turvapaikan, niin henkilö saisi siirron Eurooppaan. Euroopan on myös alettava miettiä vastaanottokapasiteettiä. Millainen ihmismäärä on kotiutettavissa missäkin ajassa. Ei ole järkevää siirtää joukkoa ihmisiä vieraaseen kulttuuriin aiheuttamaan ongelmia, vaan täytyy olla kyky saattaa henkilö sisään uuteen kulttuuriin. Aito ja oikea kyky. Tämä väistämättä aiheuttaisi vuotuisen vastaanottokaton, mutta mahdollistaisi hallitumman maahanmuuton Euroopan Unionin alueelle. EU:n täytyy kyetä näyttämään, että se pystyy olemaan vahva ratkaisija eikä päätön hevonen kuten nyt.

Maailma ei ole tasa-arvoinen paikka eikä kaikille voi missään olosuhteissa tarjota paikkaa ”paratiisissa”. Tämä on tosiasia. Jos tätä yritetään väkisin, niin paratiisista tulee helvetti siellä asuville.

Eurooppa varmasti tarvitsee maahanmuuttoa, mutta hallittua ja kannattavaa sellaista. Tosiasia on, että jos yrität hyväntahtoisesti auttaa kaikkia niin ei ole resursseja auttaa ketään. Siksi on valittava ketä autetaan. Ei Eurooppa voi ottaa määrätöntä määrää edes hädässä olevia ihmisiä vastaan. Ei voi myöskään Suomi. Jos jokin puolue väittää muuta niin en voi sanoa muuta kuin, että se valehtelee. Suomella on rajalliset resurssit ja rajallisesti rahaa.

Tie helvettiin on kivetetty hyvillä aikomuksilla

Lopuksi voisinkin kysyä näiltä avoimien ovien ihmisiltä sitä, että kenen kohdalla ovi suljetaan? Vai onko sitä tarkoitus sulkea kenenkään kohdalla? Mistä ja keneltä otetaan resurssit valtaviin maahanmuuton aiheuttamiin kustannuksiin sekä riskeihin? Lapsilta ja nuorilta? Perheiltä? Vanhuksilta? Vai keneltä?

En odota henkeä pidätellen vastausta kysymyksiini, koska en oleta niitä saavani.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000