Perussuomalaiset

Marko Haavisto

Eduskuntavaalit lähestyvät

3 kommenttia

”Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.”

-Winston Churchill

Eduskuntavaalit lähestyvät ja aikaa niihin on enään noin puolivuotta. Ehdokkaita ilmoittautuu ja moni haluaa päästä vaikuttamaan maan asioihin. Vai haluaako?

En ole lukinnut vielä ns. vastausta eli sitä ketä aion äänestää tulevissa vaaleissa. Aikaa päättää on vielä paljon ja kaikkia ehdokkaita ei ole vielä edes tiedossa. Puolueen tiedän, mutta henkilöä en. Tässä kirjoituksessa haluankin vähän käsitellä sitä, miten valitsen sen, ketä aion äänestää.

Poliittiset mielipiteet. Allekirjoittaneen täytyy tietää mitä henkilö ajattelee nyt! Ennen vaaleja. Jos ei henkilöllä ole julkisia mielipiteitä asioihin nyt niin miksi niitä olisi myöhemminkään? En aio äänestää siis ”tyhjää takkia”.

Moraali. Henkilön moraalin täytyy kestää aikaa ja se ei saa heilua tuulen ja muodin mukana. Moraali on mielestäni tai ainakin itse näen asian siten, että se on osa syvintä sisintä olemusta. Mihin kaikki ajatukset ja mielipiteet törmäävät ja jossa ne jalostuvat. Mielestäni on hyvin tärkeää, että ihminen tuntee moraalinsa ja sen rajat.

Luotettavuus. Henkilön täytyy olla luotettava. Mielipiteet saa vaihtua faktojen muuttuessa ja tarkentuessa, mutta ei sen vuoksi, että mielipidettä vaihtamalla saa henkilökohtaista etua. Edustajan työ on otettava vakavasti.

Kansan, ei rahan asialla. Kansanedustajan tehtävä on luottamustoimi; kutsumus. Sitä ei tule tehdä lihavamman palkkapussin vuoksi, vaan siksi, että taustalla on halu tehdä Suomesta parempi ihmisille, jotka siellä asuvat. Näen, että valtio on kansaa varten, eikä kansa valtiota.

Tuossa on muutama asia, joita itse pohdin, kun teen päätöstä siitä ketä aion äänestää. Puolueen valinta on huomattavasti helpompi. Riittää kun lukee puolueohjelmia ja äänestää sitä puoluetta, jonka puolueohjelma kolahti eniten. Toki tässäkin täytyy olla itselle rehellinen ja realistinen. On puolueita, joiden ohjelmat ovat kääritty kauniiseen käärepaperiin, jonka alta löytyy todellinen Pandoran lipas. Kröhöm vih***t…

Asioita täytyy pohtia, analysoida ja miettiä. Eikä aina edes sen mukaan mikä on oma etu, vaan mikä on lasten ja tulevien sukupolvien etu. Niiden etu, jotka eivät voi vielä äänestää. Kaikesta huolimatta päätöksen loppujen lopuksi tekee yksilö itse.

Iso asia olisi ylipäätään, että ihmiset äänestäisivät ja haluaisivat vaikuttaa asioihin. Ei se muutoksen aikaansaaminen aina tunnu onnistuvan äänestämälläkään, mutta ainakin on yrittänyt tehdä sen muutoksen saamisen eteen jotakin. ”Nukkumalla” antaa äänensä vain ”viholliselle”. Se on luovuttamista; häviämistä. Periksi antamista ennen ”taistelua”.

Sitten nämäkin yksilöt miettivät, kun ”mikään ei ole muuttunut ja muutu”. Sellainen ajatusmaailma ei johda mihinkään, että luovutetaan ennen taistelua. Päätän tämän Winston Churchillin sanoihin:

”Never, never, never give up.”

-Winston Churchill

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
#1

Erinomaisen suositeltavia kriteerejä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Voi tulla aika mielenkiintoiset vaalit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Harva puolue on niin epäkypsistä hedelmistä ravisteltu kuin PS. Paine oli kova reilu vuosi sitten, luotettavat jäivät ja se tietää hyvää – uskaltavat ajaa asioita kovassakin vastatuulessa ja seisoa sanojensa takana. Muutama hätääntyi, mutta he tuskin enää tulevat valituiksi, muisti ei petä uskollisuutta arvostavilla äänestäjillä. Veikkaan PS-edustajille erinomaista vaalitulosta ensi vuonna!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000