Perussuomalaiset

Marko Ekqvist

Harvinaiset tartuntataudit kasvussa myös Suomessa

2 kommenttia

Maahanmuuton kustannustarkastelun ns. epäsuorien kustannusten -kategoriaan tulee ottaa jollain tasolla huomioon myös sairauksien ja erityisesti tartuntatautiesiintyvyyden kasvu ja sen vaikutukset Suomen terveydenhuollossa nyt ja tulevaisuudessa. Osa näistä piileviä ja ei pelkästään sairauksien luonteesta johtuen, vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että maahantulijoita ”katoaa” teille tietämättömille turvapaikkapäätösprosessin eri vaiheissa. Tämä tekijä on todella suuri riski muulle väestölle. ”Kadonneista” on muitakin riskejä, mutta niitä en nyt tässä lähde erittelemään.

Eksoottisten tartuntatautien esiintyvyys kasvussa

Eksoottisia ja osalle nuoremman polven lääkäreille vieraita diagnosoitavia sairauksia on jo nyt esiintynyt myös täällä meillä Suomessa. Osa näistä sairauksista on saatu häviämään jo aikoja sitten ja osa näistä on todella vaikeasti hoidettavia lääkeresistenssistä johtuen.

Euroopassa ainakin näiden sairauksien esiintyvyyksien suhteen on havaittu piikki sitten vuoden 2015 jälkeen: Sidekalvontulehdukset, botulismi, vesirokko, kolera, kryptosporidioosi, denguekuume, ekinokokkoosi, E. coli, giardiaasi, hantavirus, hepatiitti, verenvuotokuume, HIV / AIDS, lepra, malaria, tuhkarokko, aivokalvontulehdus, sikotauti, pikkulavantauti, vihurirokko, punatauti, kuppa, toksoplasmoosi, trikinoosi, tuberkuloosi, jänisrutto, pilkkukuume ja hinkuyskä.

Ratkaisuehdotukseni

EU:n päätöksentekokyvyn ketteryys on jo nähty näiden asioiden suhteen olevan vähäistä. Nimittäin hyvissä ajoin, jo useita vuosia sitten, olisi pitänyt perustaa pakolaisten lähtömaiden läheisyyteen vastaanottokeskuksia (suuria yksiköitä), joissa olisi nämäkin asiat pystynyt hoitamaan systemaattisesti vaarantamatta koko EU-alueen kansanterveyttä. Kansallisella tasolla tuleekin tämän asian suhteen toimia ripeästi ja ratkaisuehdotukseni on hyvin yksinkertainen: tiukempaa rajavalvontaa ja entistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
#1

Hyvä Marko, juuri näin.
Rajavalvonta takaisin eikä ilman matkustusasiakirjoja maahan asiaa.
Tulee kalliiksi päästää maahan myös tartuntatautien kasvun vuoksi ja vaarannetaan suomalaisten turvallisuus.
Vastaanottokeskukset Eurooopan ulkopuolelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Samaa mieltä … voitetut taudit ymv. ovat nyt lähempänä kuin koskaan,ellei pidetä ; vapaudesta täyttä vastuuta pohjolassakin.
Ei peloittelun vuoksi vaan totuuden mikä voinee pahimmillaan odottaa jos homma ei ns.ole hanskassa näiltä osin viranomaisilla – poliitikoista puhumattakaan … humanistisuus on myös vastaankantoa kansalaisistamme.

T. Seppo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000