Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Vaarantaako Hätäkeskuslaitoksen tietojärjestelmä ihmishenkiä

2 kommenttia

Hätäkeskuslaitos otti uuden Erica-tietojärjestelmän käyttöön tämän vuoden aikana kaikissa maamme hätäkeskuksissa. Jo alusta asti järjestelmästä on ollut harmia koko auttamissysteemille sillä puheluun vastaava päivystäjä ei pysty vaikuttamaan järjestelmän hälyttämiseen. Lisäksi järjestelmän hälyttämät vasteet ovat olleet usein ylimitoitettuja ja viranomaisten yksiköt kiinni tehtävissä ”turhaan”. Järjestelmän käyttöönotto on aiheuttanut myös työn kuormituksen lisääntymistä ja hätäkeskuspäivystäjien työssä jaksaminen ja työhyvinvointi on ollut koetuksella.

Kuten niin usein, virallinen tieto on se, että mitään ongelmia ei ole.

Tein asiasta kirjallisen kysymyksen vastaavalle ministeri Ohisalolle jo kesäkuussa. Vastauksen mukaan tilannetta seurataan. Nyt kuitenkin Yle uutisoi, että järjestelmässä on ollut vakavia puutteita ja järjestelmä on ollut pois käytöstä osan aikaa ja hätäpuheluja on otettu vastaan vanhalla järjestelmällä, johon kaikilla päivystäjillä ei ole koulutusta.

https://yle.fi/uutiset/3-10973821

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KK_20+2019.aspx

Katselin sisäministeri Maria Ohisalon viime aikaisia twiittejä. Niissä puhutaan ilmastonmuutoksesta, köyhyydestä, ruoka-avusta ja Helsingin keskustatunnelista. Kaikki tiedämme myös, että Ohisalo on kunnostautunut myös hakemaan Eu:n laajuista jakomekanismia Välimereltä Eurooppaan tuoduille siirtolaisille ja pyrkinyt voimallisesti höllentämään turvapaikkapolitiikkaamme.

Kysyisin nyt, että milloin sisäministeri Ohisalo aikoi aloittaa oman hallinnonalansa eli sisäisen turvallisuuden työt? Ja milloin Ohisalo ryhtyy korjaamaan kriisiytynyttä Hätäkeskuslaitoksen tilannetta, jossa sakkaa sekä tietojärjestelmä että henkilöstön jaksaminen? Edellä mainittu yhdistelmä voi johtaa lopulta vakaviin seurauksiin, sellaisiin joita ei voi korvata millään toimilla.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Tämä Ohisalon Vastauksesta tuli mieleen armeijasta , sotilasmuistiosta vitsi , missä kapteeni kysyy : alokas Muttinen mitä tekisit , jos näkisit minun vajoavan jäihin ?? Herra Kapteeni seuraisin Katseella !!! Olikos tämä Ohisalo muuten vihreä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hätäkeskustoiminta on aina ollut kehnoa. Eivät osaa arvioida, milloin on hätä, milloin on iso hätä, milloin ei ole hätää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000