Perussuomalaiset

Kari Käräjäoja

Kannabiksen dekriminalisointi tie oopiumiluolien aikaan.

36 kommenttia

Perussuomalaisten tulee vastustaa aikomuksia laillistaa kannabiksen käyttö.

———– Emme salli vaarantaa huumehörhöilyllä yhteiskuntaa. Sen vakaus, turvallisuus, terveys, lapset ja tulevaisuus on uhattuna. Tätä kehitystä vastaan toimimme jokainen perussuomalainen kotona, pihoissa, työssä ja luottamustehtävissä. Siksi koska tahdomme voida katsoa silmiin äänestäjiämme ja kaikkia . Häpeämättä tekojamme tai kannanottojamme.

Ihmisaivot ovat ainutlaatuiset: niiden avulla voimme ajatella, kommunikoida ja uneksia.

Päihteiden käyttö vaikuttaa kaikkiin näihin toimintoihin. Kannabiksen pitkäaikainen käyttö heikentää kognitiivisia kykyjä, erityisesti verbaalista oppimiskykyä, muistia ja huomiokykyä.

Vaikutuksiin kuuluvat myös lyhytmuistin ja suoriutumiskyvyn heikentyminen niin, ettei käyttäjä pysty suoriutumaan tarkkuutta ja keskittymistä vaativista tehtävistä.

Kannabiksen käyttö voi johtaa psykoottiseen oireiluun, jopa laukaista psykoosin. Psykoosiriskiä lisäävät kannabiksen käytön aloittaminen nuorella iällä.

Vaarana ovat kemiallisesti vanhennetut viheraivot. Ei ilmastoahdistusta eikä lyhytmuistia.

Tutkitusti tiedetään, että aivokemian muuntelulla ilmenee aina negatiivisia vaikutuksia seurauksena. Turvallista käyttöannosta ei ole.

Nyt vasemmistoterveysministeri kannattaa kollega oikeusviherministeriä joka sallisi kannabiksen rajattoman laillisen käytön. Lievittäneekö pilvi ilmastoahdistusta?

Ministerivala ei merkitse mitään, huumeideologia on tärkeintä.

Kehitystäkö heistä sekin että huumeilla nuoriso kulkee ala-asteelta Alzheimeriin?

Tietääkö Suomen päättäjät sen kummemmin kuin äänestäjät ns. marihuanan ihme viihdehampun oikeaa olemusta. Ei ole vain se yksi kasvikannanis vaan kirjo karmeita kemikaalisotkuja vapautuisi käyttöön ilman vaaraa sankiosta.

Alle 20-vuotiailla kannabis on yleisin hoitoon hakeutumiseen johtanut ongelmapäihde.

Laillisen käytön salliminen tuhoaisi liikenneturvallisuuden ja olisi uusi murhe perheille sekä vaara kaikille liikkujille, fillarikommareillekin.

Nyt vain oma vakuutus riittää nkyisin ajoterveyden eli 1.ryhmän ajokortin saantiin.

Kuitenkin hoitohenkilökunnalle on velvoite hoitokontaktissa kohdatun päihdekäytön ilmoitus sekä poliisille rattijuoumus sisältää huumepäihtymyksen sanktioita. Eli ei tohdita lääkäriin käryämisen pelosta, oli vaiva millainen tahansa.

Autolla ajamista päihtyneenä on ehdottomasti vältettävä, sillä kannabis vaikuttaa ajantajuun ja hidastaa reaktionopeutta merkittävästi.

Kannabispäihtymyksen aikana huomiokyky ja reaktionopeus ovat merkittävästi heikentyneet, mikä lisää onnettomuusriskiä etenkin liikenteessä.

Satunnaiskäyttäjillä virtsanäyte voi olla positiivinen 1-3 päivää. Jos kannabista käyttää useita kertoja viikossa, voi testi olla positiivinen muutamia viikkoja käytön lopettamisen jälkeen. On todennäköistä, että ajoterveysvaatimukset

eivät täyty kannabiksen käytön takia, jos käyttö on säännöllistä ja tiheämpää kuin kerran viikossa. Ajoterveysvaatimukset eivät täyty, jos henkilö ei pysty pidättäytymään ajamisesta päihtyneenä. Mikäli henkilö on käyttänyt kannabista, ajoterveyden näkökulmasta hänen tulisi pidättäytyä ajamisesta 24 tuntia yksittäisenkin käyttökerran jälkeen. Ajokielto voi murskata kaiken ammattia perhettä myöten.

Onko tarkoitus että näiden ajoterveysvaatimusten ja lakien velvoitteet mitätöidään huumeliberaalien tarkoitusperiin sopivaksi? Ei haittaa alkolukoistakaan, ei pilleri eikä pilvi haittaa menoa.

Kannabis on Suomessa luokiteltu huumausaineeksi. Sen käyttö, osto, myynti ja hallussapito on kiellettyä.

Jos käyttö laillistuisi olispa tie avoinna asetuksin laajentaa myyntiä jos ostomäärienkin rajoiitamattomuus… eli oopiumiluolat odottavat enää tuloaan.

Rikosten ennaltaehkäisy on kansantaloudellisestikin kannattavaa. Nettikauppa muuttuu gangsterilaumojen katujen ja kortteleiden reviirisodaksi kuten muuallakin on kehitys osoittanut.

Karmivaa että gangstereilla on omat kansanedustajansa parlamentissamme, mikä pahinta, hallituksessa.. Niitä tukieuroja ei verottaja tavoita eikä VVM valvo.

Pilven puolustajakaan ei voi sitä laillisesti ostaa. Vielä.Pianhan vireä nainen siihenkin on helpotuslakia vaatimassa. Kun on virka ja värkit.

Onko liberaaleille oma uskontokunta syntymässä, kun ”spice”-huumevalmiste (”JEHOVA” ) voimakas synteettinen kannabinoidi, josta ilosanomaa onnensauhuista on suitsutettava jokaiseen kotiin. Yle auttaa aina.Tee vain lakiehdotuskin niin mediapeli myy huumeet. Hienosti hoksattu.Valitettavasti.

HuumePapittarien palkat maksaa Suomen valtio. Hautaustoimen vastuu jää muille…

Poliisiministeriämme ei häiritse seikka eetä netin huumekaupassa laajasti myytävä synteettinen kanabis tulee gangsterien huumelabroista.

Synteettisen kannabiksen käyttäjät ovat usein huumeiden käyttöä kokeilevia ja aloittelevia henkilöitä, jotka kokeilevat mitä tahansa, tai moniongelmaisia narkomaaneja, jotka käyttävät mitä tahansa. Synteettisessä aineessa on peruskannabiksen huonot puolet monta kertaa vahvempina. Lisäksi aineen käyttöön liittyy jopa kuoleman vaara.

Kielletään vaan Fazerin vaaralliset lakupiiput mutta sallitaan jointit ja vesipiiput, sähkötupakoiden huumelisäyksin annetaan nuorten kannabiksen käytössä jouyua apaattisuuteen, motivaation puutteeseen sekä huonoon työ- ja opiskelumenestykseen.

Huumeseulonta on samassa lainsäädännössä sitten voitava saada samalla ehdoksi ja oikeudeksi työhönottoon. Muuten työturvallisuudesta ei enää kukaan voi vastata.

Vakuutukset ei tunne pöllyssä tehtyjan tapaturmien korvauksia. Ei uhreillekaan.

Huumeet johtavat usein talousvaikeuksiin ja rikoksella hankitaan tuloja.

Vaikka sitten myymällä huumeita.

Onneksi on viitteitä siitä, että kannabiksen runsaalla käytöllä olisi haitallisia vaikutuksia myös seksuaalisuuteen ja lisääntymiseen.

Emme näet kaipaa narkkariäitien vaajaälyisten jälkeläisten laumoja tai jengejä.

Vai sellaista väkeäkö vihervasemmisto haluaa nostaa huumegangstereiden kera yhteiskunnan todellisiksi vallanpitäjiksi?

Väärä viherharha taas, näihin ei muuten pure rauhanpuolustajain asekiellot tai väkivallan vastustaminen.

Vai tarvitaanko siksikin juuri, Internationaalin muukalaislegioonaksi?

Tyypillistä vihermarxilaista epäjohdonmukaista vastuuttomuuutta selventää se että Bayer-Monsanto myrkkyjä vastustetaan kasvien- ja ruoantuotannossa, mutta ihmistaimet samanaikaisesti laillisesti saa tuhota vielä pahemmilla kemikaaleilla.

Synteettinen kannabinoidi, eli kannabiksen kaltaisesti vaikuttava aine, joka ei kuitenkaan ole peräisin kasvista, vaan on valmistettu laboratoriossa.

Ja kun pilvi ei enää piisaa. Amfetamiini on kannabiksen jälkeen yksi suosituimpia huumausaineita Suomessa. Kaikista suomalaisista sitä on kokeillut noin kaksi prosenttia. Sillä on myös keskeinen rooli päihteiden ongelmakäytössä: se on yksi yleisimpiä suonensisäisesti käytettyjä huumausaineita.

Seuraava askel lienee valtion oma huumekauppa kilpailuksi huumekartelleille? Kilpaillaanko hinnalla vai laadulla? Se voitta jolla isompi diileriarmeija, enemmän orjia koukussa (hengissä) sekä huumemiljardeja piilossa?

Sivustakatsojia tässä asiassa ei ole.

Huumegangsterit murhaavat ja ryöstävät meidän omaa kansaamme.

Huumediilerit raiskaavat lapsiasi joka kerta rahastaessaan heitä myrkyillään.

Osallistu keskusteluun!


36 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Ketkäs /mitkäs puolueet /tahot / henkilöt tätä huume hörhöilyä /käyttöä edistävät ja ajavat eteenpäin ??! Olisi hyvä tietää !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Late
#2

Ai ketkä? No samat vihervassarit jotka suvaitsevat myös sukurutsan, lapsiseksin ja kaiken muun pervoilun.
Muuten, liimanhaistelu, tinnerin nuuhkiminen ja sienien syönti on täysin laillista. Pitäisikö kaikki nekin kieltää?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Arttu Viinikainen
#10

Kirkko ja muut seurat ovat suojelleet paljon lasten hyväksikäyttäjiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Niin että mikä kirkko… ja mitkä seurat – ompeluseurat vai? Tuntuu olevan kuraa tuulettimessa niin ettei kohteesta saa selvää. Ja suojelleet miltä – kannabikselta vai …

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#7

”Poliittisessa tavoiteohjelmassaan Vihreät puoltavat kannabiksen ja muiden laittomien päihteiden rangaistavuuden poistamista.”
YLEnantanut:
https://yle.fi/uutiset/3-11068888?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=ylefi&utm_content=2019-11-18

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#8

Persujen pitää vaatia kovempia tuomioita Huumeiden käyttäjille ja Kauppiaille ja myös politikoille jotka levittävät järjetöntä Huume Propakandaa !

Tämä maa on täysin sekaisin kun Yksi Ministeri itkee jonkun Irakissa tapetun sosiaalipummin perään ja samaan aikaan vaatii uhraamaan satoja ellei tuhansia Suomailaisten ennenaikaisia kuolemia Huumeiden lailiatsmisella !!!

Pitää muistaa että jokaisen nuoren elämä lyhenee tilastollisesti keskimäärin useilla vuosikymmenillä siitä päivästä alkaen huumeiden käyttö alkaa,pitää muistaa että pian huumeiden käytön alettua siitä tulee täysin yhteiskunnan elätti josta ei ole mitään hyötyä yhteiskunnalle ,kuluja vaan ja sukulaisten riesa.
Omaiset jotka on järjissään ja tajuaa tilanteen toivoo huumeiden käyttäjän kuolemaa kun huomaavat että peli on pelattu,on myös niitä jotka uskovat ja toivovat että se raitistuu ja muuttuu normaali ihmiseksi jopa vielä siinä tilanteessa kun aivot on jo muusina ja paskat housuissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#9

Suomessa on maailman korkeimmat sosiaali kulut !!!!
Sosiaalikulut on yli 70 Miljardia vuodessa siis korkeammat kuin valtion budjetti !!!!!!!

Sosiaali kulujen korkeaan tasoon on 2 syyllistä Huumeet ja Pakolaispolitiikka Nämä aiheuttaa lähes kaikki ongelmat mm.työttömyyden, sosiaali pummauksella elämisen ,ennen aikaiset eläköitymiset ,asumistuella asumisen jne jne…
Nämä ruokkii vielä
itse itseään ja kasvattaa menoja kokoajan Viher-Kommunistit on huomanneet että kun ne Huumeistaa,Homottaa ,Pakolaistuttaa, Terroristittaa ja Pedofiilittaa kansaa ja jopa levitrtää sitä paska propakandaa lapsille niin ne saa kannatusta enemmän…Viher-Vasemiston politikot on kuin kukkona paskatunkiolla oman edun takia . Tästä johtuu tämä kaikki moraalittomuus ja hulluus mitä ne tekee !!!

Persujen on lyötävä nyrkki pöytään, se takaa Persuille 35 % kannatuksen seuraavissa vaaleissa !!!

Suomessa on kuitenkin niin paljon järkensä säilyttäneitä ihmisiä että ne haluaa tehdä lopun perseilystä .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Perus
#23

Se on kyllä hyvä asia ja kehitystä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vesa
Utelias
#32

Aika moni ihminen jokaisesta puolueesta. Joulukuun 2-5pvä. muistaakseni, niin kannabis luokitellaan uudestaan ja siitä tulee silloin miedoin huume ja alkoholi nyt on kaikista rankinta huumetta ja jopa haitallisempaa kuin heroiini. Tupakka on tappavin, mutta kannabikseen ei voi kuolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tietoa on.
#3

Allekirjoitan bloginkirjoittajan monipuolisen analyysin kannabiksesta.
Kannattaisi vihervasemmiston ja kokoomuksen nuorten perehtyä
laajemmin kokonaisuuteen kannabiskeskustelussa, jos vähänkin
ottavat vastuuta nuorison tulevaisuudesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

4:20
Vihainen
#34

Kannatatko tosissasi kieltolakia joka tällä hetkellä aiheuttaa sen että rikolleiset käärii miljoonia ruroja verotonta voittoa, kun sen saman myynnin voisi valtio hoitaa ja saada siitä sievoinen summa veroja. Ja kaikissa maissa joissa kannabis on laillista nin käyttö on VÄHENTYNYT, ei kasvanut tai aiheuttanut opioidiepidemiaa tai mitään muutakaan paskaa mitä tää propagandakirjoitus pitää sisäällän

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Ei hitto, nyt kun on saatu nuorten kännäämistä ja tupakontia, tilastojen mukaan, hieman siivottua, niin pitääkö heti löytää joku uusi päänsekoittaja? Ihan totta miettikää, kohdeyhmänä ihan varmaan nuoret. En alkuunkaan usko pössyttelyn hallinnassa pysymiseen, vaan takuulla markkinamiehet etsii kohderyhmät sieltä, mistä rahaa tulee.
Kanadassahan kannabis on jotenkin vapautettu. Katsellaan nyt muutama vuosi kuinka ”onnelliseksi” kansakunta muuttuu.
Ministereidemme iästä, vai elämänpiirin suppeudestako, johtunee nuo täysin edsvastuuttomat mieltymykset ja lausunnot, asiassa kuin asiassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Muslimi ei saa koskea alkoholiin (vai juoko salaa?), mutta luonnosta saatavat valkoiset jauheet ja vihreät ruohot ovat halal.
Samoin tupakointia tuntuu harrastavan lähes jokainen muslimi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#15

Kyllä muslimikin juo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Kumma juttu että maailmanlaajuiset tutkimukset tukee mun tarinaa, vaikka aloitin polttamaan nuorena, jo 25 vuotta sitten, niin silti luin itseni ylioppilaaksi, kävin armeijan, menin töihin niinkuin muutkin. Elämä täysin hallinassa. Jos viikonlopuisin polttaa ennemmin gramman pilveä kuin joisi punkkupullon, niin kumpi tuhoaa ihmistä enemmän? Tappava alkoholi vai myrkyttömäksi jo tuhansia vuosia sitten todettu hamppu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pate
Utelias
#6

Suhtaudutaanko perussuomalaisissa alkoholin käyttöön samoin, kuin kannabikseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#14

Itse lopetin alkoholin käytön 22 vuotta sitten ja ilman tupakkaa 9 vuotta. Eikö alkoholin aiheuttamat ongelmat riitä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Pitämällä jonkun aineen laittomana ei tarkoita sitä että ongelmakäyttö loppuisi. Päinvastoin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Täyttä asiaa blogistilta. Tämä kaikki on mahdollista, koska vihervasemmistolaisuudella ei ole mitään tekemistä oikean tieteen kanssa, oikean totuuden kanssa (kyllä, huumeet ihan totta pilaavat ihmisen terveyden), terveen järjen ja faktojen kanssa (kyllä, kromosomit ihan oikeasti määrittelevät ihmisen sukupuolen). Vihervassarilla kaikki – siis aivan kaikki – elämässä perustuvat kokemukseen eli mitä tahansa vihervassarin päähän pälkähtää se on ”totuus” eli että kannabiksen käyttö on ihmisoikeus ja se tekee ihmiselle hyvää, sukupuoli vaihtuu mielialan mukaan, hiilidioksidi on myrkkyä (vaikka maapallo tuhoutuu ilman hiilidioksidia), valkoiset ihmiset on pahoja ja ne pitäis kaikki tappaa – paitsi jos on vihervassari ja globalisti. On meillä kummallinen ideologia-diktatuuri kasvamassa….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#33

Eihän tuos ollu faktaa nimeksikään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#13

Vihervasemmisto haluaa kansan tahdottomiksi huumehörhöiksi jotka eivät näe mitä maassa oikeasti tapahtuu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#16

PAAS KATTOEN.
https://areena.yle.fi/1-4587417
YLEn huumeista juttua maailman tulevista huumemiljardöörien keinoista jallittaa maita ja hallituksia. Voimaton on Poliisi,Tulli, EU ja muut politrukit.
Ituhippi-ideologia saa viherlääkinnän kaavun . Eikä kukaan tee tälle oikeasti sitä mistä Kiinan huumetuomiot ovat edistyksellisiä. Riviin ja tulta.
https://areena.yle.fi/1-4587417
CBD eli kannabidioli on uusin terveysvillitys. Sen sanotaan mm. lievittävän stressiä. Suomessa CBD:llä ei ole myyntilupaa, mutta myyjät viis veisaavat viranomaismääräyksistä.

ma 18.11.2019 20.30 Yle Teema Fem
ke 20.11.2019 11.30 Yle Teema Fem
la 23.11.2019 10.30 Yle Teema Fem

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#17

Kuuluuko itsehöyrytetty keuhkojen turmeleminen hoitaa yhteiskunnan toimesta? Huumeille ei korvauksia/vakuutusta!
Yhdysvalloissa on tänä vuonna ollut kymmeniä sähkötupakkaan liittyviä kuolematapauksia. Sairastuneiden käyttämissä KANNABISpohjaisissa sähkötupakkatuotteissa on E-vitamiinista johdettua öljyä, E-vitamiiniasetaattia.
E-vitamiiniasetaatin käyttö höyrystettävissä KANNABIStuotteissa on yleistynyt viime vuoden aikana. E-vitamiiniöljyä on käytetty laittomilla markkinoilla keinona leikata nesteen THC-pitoisuutta alentamatta sen viskositeettia.
https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-tekivat-lapimurron-usan-sahkotupakkakuolemien-tutkinnassa-kannabistuotteissa-kaytettava-e-vitamiinioljy-yhdistaa-kuolemantapauksia/?shared=1022352-d77537d0-500

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

”Kuuluuko itsehöyrytetty keuhkojen turmeleminen hoitaa yhteiskunnan toimesta?”
Kyllä! Tupakoinnin osalta valitettavasti kuuluu yhteiskunnan maksettavaksi, koska kantavat verot tupakoinnista.

Vai harrastaako valtio kaksinaismoralismia? …tähänkin vastaus on Kyllä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#18

cannabis, 31% on cocaine, 25% on heroin and 5% on amphetamines and MDMA
Europeans are spending at least EUR 30 billion on drugs each year at retail level,Cannabis — products increasingly diverse: Estimated to be worth at least EUR 11.6 billion, this is the largest drug market in Europe, with some 25 million Europeans (15–64 years) having used the drug in the past year. The report illustrates that, while cannabis herb and resin still dominate, cannabis products are increasingly diverse in Europe. High-potency extracts, cannabis-based medicinal and health-orientated products and an increasing number of cannabidiol (CBD) or low-THC products are being sold in a range of forms.
The EU Drug Markets Report (including an executive summary) is available
https://www.europol.europa.eu/track/click/7214/21516

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#19

Kannabis haittaa erityisesti nuorten naisten raskauksien kulkua

Yhdysvaltojen Coloradossa, joka oli ensimmäisiä kannabistuotteet laillistaneita osavaltioita, selvitettiin 1 200:n äitiyshuollon piirissä olleen 13–22-vuotiaan naisen raskauden perinataalista tulosta. Naisista 17,5 prosenttia oli käyttänyt raskauden aikana marihuanaa. Tilanne voitiin varmistaa virtsatestillä 90 prosentilta.Ennenaikaisen synnytyksen, hypertensiivisten raskauskomplikaatioiden, sikiökuolemien ja pienen syntymäpainon tai näiden yhdistelmän esiintyvyys oli marihuanaa käyttäneillä 1,7-kertainen. Samoin istukan ennenaikaista irtoamista oli enemmän. Vastasyntyneen pään ympärysmitta oli myös merkitsevästi pienempi.Mikäli olisi luotettu vain naisen itsensä antamaan tietoon marihuanasta, ei eroja ryhmien välille olisi syntynyt. Monet aikaisemmat tutkimukset kannabiksen perinataalisista vaikutuksista ovatkin voineet olla tästä syystä vinoutuneita.Laillistamisen jälkeen kannabiksen käyttö näyttää lisääntyneen erityi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Realisti..
Hämmentynyt
#28

No voi herran jestas. Kaikki päihteet haittaavat raskaana olevia. Olipas taas olkiukko. Kaikki päihteet ovat haitallisia liiallisesti käytettynä. Toiset vain haitallisempia ja tuhoisampia kuin toiset kuten alkoholi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Nyt on kyllä pahat psykoosit kirjoittajalla. Niin paljon selkeitä asiavirheitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

35ko
Vihainen
#22

Nyt on kyllä pöty puhetta. Itse arvostan PS arvoja ja agendaa mitä ajatte tässä maassa, mutta tuollainen noitajahti vie teiltä arvostusta. Minun mielestäni jokaisella ihmisellä on yksilöllinen oikeus olla mitä on ja tehdä mitä haluaa. Vapauden kaipuu on aina ollut meidän suomalaisten erityispiirre. Monesti tätä asiaa lähestytään siltä kantilta, että joku nisti menettää työkykynsä kun sairastuu psykoosiin, mutta missä on tuon päihteen hyödyt mainittu? Ei missään, koska ihmiset jotka ajavat vain omaa agendaa (tässä tapauksessa purkaa vihaansa) niin näkevät tarpeelliseksi tuoda esille vain ja ainoastaan negatiivisia puolia. Poliitikkoja leimaa nykyään sama ongelma: Vastoin parempaa tietämystä kirjoittelu aiheista jotka ovat pinnalla, vain koska tuntuu siltä sillä hetkellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kipupotilas
#24

Olen aina äänestänyt persuja, olen kipukroonikko jolle syötetään ja piikitetään mielummin vahvoja opioideja, kuin annetaan kannabista joka yksinään veisi kipuni (kokeillut viikon verran ulkomailla, eipä tarvinnut kipulääkkeitä ottaa ensimmäisen maassa olo vuorokauden jälkeen, kiitos kannabiksen) . Tämä politiikka on mielestänne oikein? Mielummin koukuttavampia ja oikeasti sekavuutta aiheuttavia kuin paljon vähemmän haittoja aiheuttava kannabis? Lääkäreiden kommentit minulle on ”se on laitonta ja se on huume” öö.. se on huume koska se on laitonta.. porttiteoria on kumottu ajat sitten.

Kysymykseni, mikset oikeasti halua suojella lapsia näiltä aineilta, jotka ovat nyt laittomia päihteitä? Oletko tietoinen, että lapset nimenomaan pääsevät nyt huomattavasti helpommin käsiksi huumeisiin, kuin alkoholiin juuri alkoholi valvonnan vuoksi? Miksi lasten huumeiden käyttö on mielestäsi ok? Sehän on mielestäsi ok jos et kannata valvottua myyntiä luvanvaraisissa liikkeissä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Artturi
Hämmentynyt
#26

Sama juttu. Persut tulevat kompastumaan tähän tieteen vastaiseen ja lapsia tuhoavaan kieltolakiteemaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Realisti..
Vihainen
#25

Kylläpäs oli pseudokokemista. Suositko myös enkeliterapiaa ja hopeavettä,kun tunnut näitä tieteen vastaisia kieltolakiteemoja kannattavan. Lähdetään nyt siitä että hamppu aina ollut vapaa ja osa yhteiskuntaa. Ainoastaan tämä lyhyt kieltolaki 70luvulta joka päätettiin kolikonheitolla teki siitä huumeen. Huume sana tarkoittaa kiellettyä päihdettä. 1800-luvulla joka kylässä oli oma hampun kasvattaja. Siitä tehtiin öljyt,kankaat ja köydet ja lääkkeet. Isännät saattoivat kasvin perkeitä poltella piipuissansa iltapuhteiden jälkeen. Ongelma tässä propagandassasi on moraali. Suomessa ja Ruotsissa on euroopan kärkeä nuorten huumekuolemat. Niin ne ovat siellä missä tieteen vastaista tunnepitoista politiikkaa tehdään. Voi siis sanoa että olet osavastuussa tänäänkin huumeisiin kuolleen nuoren tilaan. Sinä luot ne puitteet jota pitkin ongelmaiset,syrjäytyneet ja päihdehakuiset nuoret kulkevat. Olet yksi pieni ratas koneistossa. Kuitenkin joka neljäs suomalainen on hamppua nauttinut Thl:n mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marjaana
Iloinen
#27

Jopa oli kirjoitus. Tyylikkäästi fiilispohjalta, ilman kunnollista tutustumista tutkimuksiin. Jos jotain tutkimuksia ja faktatietoa on käyty läpi, olisi kovin kätevää linkittää tutkimukset kirjoituksen yhteyteen.

Vaan jotain olen tutkaillut itsekin – ei tämä tutkimuksesta mene, mutta yli 2500 suomalaista on vastannut esittämiini kysymyksiin suhtautumisesta kannabiksen rangaistavuuden luopumisesta. Suurin osa vastaajista ei tunnustanut mitään poliittista kantaa, mutta poliittisen kannan ilmoittajista suurin osa kannatti – enpäs kerrokaan. Tutustu itse kyselyn tuloksiin: http://www.marjaana.fi/kannabiskyselyn-tuloksia-2/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Idiootit
#29

Kuinkahan kännissä tää kirjotus on tehty?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AMV
#30

Ymmärrän kirjoittajan huolen, mutta en täysin kaikkia väittämiä. Päihdeaineista yhteiskunnallisesti vaarallisin, alkoholi on sallittu ja valvottu, ja sen täys kriminalisointi aiheutti täysin samat vaikutukset kuin huumausaineiden vähittäinen täys kriminalisointi 2. Maailmansodan jälkeen – juuri täys kielto hyödyttää rikollisia, ja aiheuttaa tarpeetonta haittaa käyttäjille. Se pitäisikö vain käyttö dekriminalisoida vai myös myynti sallia valvotusti, jääköön asiantuntijoiden päätettäväksi. Kuten alkoholin kieltolaki, niin myös muiden huumeiden täys kielto on miwlestäni osoittunut virheeksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Fuckyoubitch
Iloinen
#31

Vittu mikä luuseri tän aiheen kirjoittaja ei tiedä mistään mitään sen takia tää blogi, mielipide ja koko ihminen on ihan turha, hirteen vaan se pelle ketä tän kirjoitti ota selvää asioista äläkä kirjoittele omia mielipitäitäsi jos et kerran mistään mitään tiedä rotta saatana

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000