Perussuomalaiset

Mari Rantanen

"Tehkää jotain"

5 kommenttia

Perin usein me poliitikot ainakin Perussuomalaisissa saamme erilaisia kanavia pitkin ihmisiltä pyyntöjä ”tehkää jotain”, ”estäkää tämä sekoilu” ja niin edelleen. Pääsääntöisesti tämä tapahtuu silloin, kun joko maamme hallitus, kaupunkien instassit tai muut poliitikot tuovat pöytään erikoisia esityksiä.

Tällä viikolla tästä edellä esitettyihin pyyntöihin johtaneesta hullutuksesta vastasi maamme hallitus, joka esittää, että sosiaaliturvan piiriin pääsee helpommin työperäisenä maahanmuuttajana. Aiemmin rajana on ollut 4kk työskentely (mikä sekin on naurettava verraten vaikka monen eu-maan vaatimiin vuosien työskentelyyn), nyt olisi tuloraja alle 700 euroa kuukaudessa. Siis mitä? Miksi ihmeessä sosiaaliturvan piirin pääsyä pitää helpottaa jos joku tulee Suomeen töihin? Eihän näillä asioilla pitäisi olla mitään tekoa toistensa kanssa, näin maalaisjärjellä. Mutta tiedättekö mitä, on niillä. Vihervasemmisto hurraa kaikelle, millä saadaan lisää ulkomaalaisia Suomeen ja Kokoomus haluaa sosiaaliturvajärjestelmän romahduttamista, sillä sen jälkeen työtä tehdään vaikka 2 euron tuntipalkalla. Näin tapahtuu muun muassa Kreikassa, jossa käytännössä ei ole sosiaaliturvaa. Hallitus arvioi tämän uudistuksen maksavan 2 miljoonaa euroa. Uskokoon ken tahtoo. Luonnollisesti ulkomaille muuttavien suomalaisten sosiaaliturvaa heikennetään samalla, kuinkas muutenkaan.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/697175-usu-hallitus-aikoo-avata-suomen-sosiaaliturvaa-ulkomaalaisille-suomalaisten-etuja

Ensinnäkin, miksi hallitus ei halua edistää niiden lähes 200 000 työttömän työnsaantia, joita työttömyyskortistossa on? Eikö kannattaisi vaikka muuntokouluttaa suomalaisia työttömiä tai työllistää niitä maahanmuuttajia, jotka ovat olleet Suomessa vuosikausia ilman työtä? Sen sijaan aloitetaan haalimalla lisää väkeä sosiaaliturvan piiriin?

Muistuttaisin myös ettei kyse ole pelkästään Kelan etuuksista, joista nyt puhutaan vaan samalla tulee kaikki palvelut ja perheen tuominen Suomeen. Yksi tekee töitä muutaman päivän kuukaudessa ja loput perheestä voivatkin siirtyä suoraan kaikkien tukien ja palveluiden piiriin. Tämä kaikki tulee nollatuntisopimuksilla, joita yritykset voivat nyt käytännössä tehdä ulkomaalaisille työntekijöille. Jo nyt huhutaan, että yritykset myyvät 4kk työsopimuksia eu:n ulkopuolelta tuleville sisältäen orjasopimuksen. Nyt tilanne helpottuu entisestään, osa palkkaa on sosiaaliturvaa.

Mistä lähtien ulkomaalaisista ja maahanmuuttajista on tullut lähes monumentteja, joita pitää suojella, heiltä ei saa vaatia mitään eikä toisaalta odottaa mitään, mutta heitä pitää saada Suomeen kaikin mahdollisin keinoin ja nimenomaan sosiaaliturvan piiriin? Pelkkä asylum riittää rajalla ja edes laittomasti maassa olevia ei saada poistettua maasta, hekin nauttivat sosiaaliturvasta ja palveluista. Suomi lähettää muun houkuttelevuuden lisäksi nyt vielä viestin, että osa palkkaa maksetaan sosiaaliturvana. Miltähän tämä touhu mahtaa tuntua niistä maahanmuuttajista, jotka haluaisivat olla yhdenvertaisia ja osa yhteiskuntaa?

Mistä lähtien on katsottu, että kustannuksista ei saa puhua tai siitä millaista järjestelmää tämän asian ympärille rakennetaan? Mistä lähtien on unohtunut se tosiasia, että pienen Suomen kaltaisen maan veroaste on mitoitettu tai ainakin tulisi mitoittaa sen mukaan, että saamme hoidettua oman maamme heikoimmassa asemassa olevat ihmiset, lapset, vanhukset ja peruspalvelut sekä turvallisuuden? Ja miksi ay-liike on hiljaa, vaikka kaikki näkevät mikä tässäkin uudistuksessa on seuraus. Ay-liikkeen toimet voitanee ymmärtää ehkä täysin punaisella taustalla, joten kaikki mahdolliset toimet ulkomaalaisten lisäämisestä on tietysti ok. Kaikki tänne vaan, meillä on rahaa, aikaa ja tilaa. Ja maksajia. Kyllä duunari maksaa tämänkin mukisematta. Duunari on hyvä ja tekee sitten vähän enemmän töitä jos veroaste alkaa nousta.

Perussuomalaiset eivät tekisi tällaista lakiesitystä eikä sitä kannattaisi. Mutta kaikki se mitä me voimme tehdä riippuu täysin äänestäjien tahdosta. Jos he äänestävät muita kuin Perussuomalaisia, me emme voi tehdä muuta kuin todeta, että persiilleen menee ja toivoa, että joillakin hallituksessa syttyisi lamppu ennen kuin on liian myöhäistä. Tämäkin laki nimittäin menee läpi jos kukaan hallituspuolueista ei sitä torppaa.

”Tehkää jotain” muuttuu valitettavasti konkretiaksi tässä konsensuspolitiikan kultamaassa vasta siinä vaiheessa kun äänestäjät tekevät ensin oman osuutensa. Seuraava mahdollisuus on 14.4.2019.

Tätä touhua katsellessa tekisi mieli siteerata Apinoiden planeettaa, mutta siteeraan Tuntematonta sotilasta ja sotamies Rahikaista:

”Silmät kattoo niin kieroon, että keskiviikkona näkee molemmat sunnuntait.”

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Täyttä asiaa, minä äänestän kyllä perussuomalaisia, olette ainoita jotka pitävät tavallisen suomalaisten puolta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rikhard
#3

Valitettavasti ”vastuulliset ja rehelliset” mediat hallitsevat tiedonjakoa, sekä toimittajat jotka eivät anna PS kannattajien ääntä kuuluville joten töitä riittää ennenkun äänestyksissä alkaa kannatus riittämään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kyllä näin on, perussuomalaisten poliitikkojen ja heidän kannattajiensa maalittaminen on ollut käynnissä koko ajan ja vain yltyy mitä lähemmäksi vaalit tulevat. Saamme nähdä vielä ennen näkemättömän lokakampanjan ja sensuurin kohdistuvan perussuomalaisiin. No, jos osa ihmisistä ei halua lukea vaihtoehtoisia medioita eivätkä halua ottaa selvää yhteiskunnallisista asioista eivätkä välitä muusta kuin omasta navasta ymmärtämättä, että suurin osa yhteiskunnallisista asioista vaikuttaa myös omaan napaan niin siinäpähän sitten törmäävät äänestyksiensä tuloksiin. Minä haluan uudenlaista politiikkaa – siksi äänestän PS-ehdokkaita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kansallinen häpeä (Kokoomus)
Iloinen
#2

Kokoomuksen pölhöpopulisti Satonen on voimakkaasti tämän hankkeen takana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Kyllä se näin on, ennen kuin täältä kansan riveistä voi edes vähääkään huudella ”tehkää jotain”, on esityö tehtävä: tehkäämme jotain eli äänestäkäämme perussuomalaisia ehdokkaita joka vaalissa. Niin minä teen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000