Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Lihaa ei saa syödä, mutta lapsia voi silpoa?

6 kommenttia

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli eilen pitkään ja hartaasti siitä, että lihan ja maitotuotteiden käyttö on puolitettava. Vihreiden tekemä aloite palautui valmisteluun äänin 42-39 siten, että kaupunki puolittaa lihan ja maitotuotteiden tarjoamisen vuoteen 2025 mennessä. Voi vanhusparkoja, joiden hauras elimistö tarvitsisi monipuolista proteiinipitoista ruokaa, johon suukin on tottunut.

Jätin kokouksessa aloitesovellukseen aloitteen, joka tähtää lasten sukuelinten silpomisen ehkäisyyn tekemällä Helsinkiin toimintasuunnitelma ja toimenpide-ehdotukset. Lisäksi aloitteeni esitti, että kaupunki samassa yhteydessä pohtii toimenpiteet, joilla kaupunki voisi edistää näiden törkeiden tekojen saattamista rikosoikeudelliseen vastuuseen.

https://yle.fi/uutiset/3-10230068

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta myönsi järjestöavustuksista Ihmisoikeusliitolle 40 000 euroa somalinkielisen mieshenkilön palkkaamiseen silpomisen ehkäisyn nimissä tälle vuodelle 2019. Kun katsoo lukuja ja ilmiön laajuutta, ei yksi ihminen riitä tähän työhön. Jokainen lapsi, jota emme pysty suojelemaan Suomessa, on liikaa. Sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää tuoda esiin ilmiö, teon tuomittavuus ja brutaalisuus sekä tehdä esityksiä näiden ennaltaehkäisemiseksi.

Toivottavasti toistaiseksi allekirjoittaneiden määrä on kokousjärjestelmän tökkimisen syytä, sillä en haluaisi tulla siihen johtopäätökseen, että kaupungissamme saa lapsia silpoa jatkossakin ilman, että kaupunki tähän haluaisi puuttua. Mutta lihaa, sitä älkäämme syökö? Mikä voisi olla tärkeämpää kuin suojella lapsia tältä hirvittävältä tavalta, joka jättää valtavat arvet sekä ruumiiseen että sieluun? Ei kait ainakaan vastustaa persuja? Tai vielä karmeampaa, sulkea silmänsä olemassa olevalta ongelmalta jos se näyttäisi monikulturismin rumat kasvot. Helsingin hullut päivät jatkuvat?

Kokouksen loppuun mennessä aloitteen oli allekirjoittanut 10 valtuutettua 85 valtuutetun joukosta, tietysti Ps ja muut pääsääntöisesti salin oikeasta laidasta. Jätän aloitteen vasta ensi kokouksessa, josko silloin ei tietojärjestelmä tai muukaan töki tärkeässä asiassa.

Aloiteteksti:

Lasten sukuelinten silpomista ehkäisevä toimintasuunnitelma

Suomessa arvioidaan olevan noin 10 000 silpomisen läpikäynyttä tyttöä ja naista. Silpomisen riskissä heitä arvioidaan olevan noin 650–3 080 riippuen siitä, huomioidaanko arviointilaskelmassa toisen polven ulkomaalaistaustaiset tytöt. Poikien ei-lääketieteellisiä ympärileikkauksia/silpomisia tehdään Suomessa noin 400 vuosittain.

Lasten silpomisen perinne heikentää tasa-arvoa ja itsemääräämisoikeutta sekä aiheuttaa terveydellisiä ja sosiaalisia haittoja.

Huolestuttavia viestejä kuuluu myös siitä, että koulujen loma-aikoina lapsia saatetaan lomamatkoilla silpoa. Vaaravyöhykkeellä arvioidaan olevan jopa 3000 tyttöä.

Suomessa ei edelleenkään ole käyty yhtään oikeusistuntoa lapsen silpomisesta, vaikka Suomessa arvioidaan olevan tuhansia silvottuja lapsia.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsinki laatii koko kaupungin laajuisen lasten sukuelinten silpomisen ennaltaehkäisyn toimintasuunnitelman toimenpiteineen. Toimintasuunnitelmaan tulee myös sisällyttää toimenpiteet siitä, millä tavoin kaupunki voi olla mukana saattamassa näitä törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön omaavia tekoja rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Tuotako se helppo raha teettää? Erilaiset maailmanparantajat toteuttaa fantasioitaan ja märkiä päiväuniaan? Varsinainen sylttytehdas taitaa olla Pormestari, metropolin pienuus traumoineen. Yhteiskunnan taholta on vaarallisin ilmiö, yhteisillä rahoilla toimiva, tarmokas, turhautumisiaan purkava johtaja. Varsinkin jos toiminta painottuu oman egon tukemiseen.
Rahoista vaan senverran, että valtaosa niistä kerätään muualta maasta ja niillä sitten pyöritetään toimintaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Olavi Koskela
Vihainen
#2

Silpomisen ennaltaehkäisyksi riittäisi, että Suomessa noudatettaisiin lakia; tässä tapauksessa perustuslain 7§ 1 momenttia. Se on täysin yksikäsitteinen, eikä siinä sallita mitään varautumia tai poikkeuksia esimerkiksi vanhempien uskonnollisen tms vakaumusten perusteella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ja likaisen lumen saa kipata Itämereen ja lämmityskin saadaa kivihiilestä.
Ei oikein mene tuubiin vihreiden toimet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Onneksi muutkin ovat huomanneet lumen kippaamisen mereen, koska kaupungin sivut ovat :

Anna palautetta
Huom! Lumipalautteiden käsittely on ruuhkautunut palautteiden valtaisan määrän takia. Ruuhkan takia emme valitettavasti pysty vastaamaan kaikkiin lumipalautteisiin, mutta välitämme ne tiedoksi talvihoidon urakoitsijoille ja ylläpitopalveluihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Hienoa Mari, kiitos.
Kuinka kauan vihervasemmisto saa tuhota Helsinkiä?

Toinen asia, johon voit kiinnittää huomiosi on vanhusten päiväkerhopalvelut ja ruokailu siellä.
Vuoden alusta mm. ruokapalvelu vaihtui joissain yksiköissä Aromasta Sodexoon ja sen jälkeen vanhuksille on tarjoiltu mitä ihmeellisimpiä mössöjä.
Kalaa ainoastaan sotkettuna silppuna sillin ja munan alle, kokolihaa ei lainkaan, vaan vanhuksille tarjoillaan kasvistaginea, tofusörsseleitä ym.
mistä kukaan ei ole ikinä kuullutkaan. Maitokin on, mitä on ja joskus listalla olevaa ruokaa ei edes ole, koska keittiö ei ole saanut kanaa.
Näistä palveluista vanhukset maksavat, koska ovat helsinkiläisiä ja laillisesti maassa ja maksavat vielä omat terveydenhoitokulunsa ja lääkkeensä.
Sosiaalipalveluista vastaa Vihreiden Vesikansa, mutta hänen prioriteettinsä on laittomien siirtolaisten ilmaispalveluissa.
Näinkö Helsinki kohtelee vanhuksiaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persumies80
#6

Ilmastonmuutos ei ole ainoa syy lihansyönnin vähentämiseen tai lopettamiseen. On paljon muita hyviä puolia isänmaallisesta ja kansallismielisestä näkökulmasta tarkasteltuna:

1) Terveellisyys ja suomalaisten kansanterveys sekä parempi suorituskyky

2) Ympäristötekijät, jokaisen kansallismielisen ja isänmaallisen tulisi olla tietoinen tästä ja toimia parantaakseen kotimaan ympäristön- ja luonnonsuojelua

3) Eläinsuojelun parantuminen ja eteenpäin meneminen. Hyvä asia koska liityy sivistykseen ja kehitykseen jota edustamme sivistysvaltio Suomena ja kehittyneenä kansakuntana

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000