Perussuomalaiset

Mari Rantanen

#Pliis

En voinut kuin ihmetellä eilen lukemaani Iltalehden nettiartikkelista, jossa eläkkeelle jäävä Poliisiylijohtaja Mikko Paatero lausuu poliisin tulevista haasteista ja tarpeista.
”Hän haluaa lisätä poliisin kansainvälisiä yhteyksiä ja edistää henkilökunnan kansainvälistymistä. Paateron mielestä poliiseiksi pitäisi saada lisää maahanmuuttajia.
– Poliisin kielitaitoa pitää lisätä, pitää tietää, mitä maailmalla tapahtuu. Poliisikuntaan pitäisi saada vauhdilla lisää maahanmuuttajia ja eri etnisen taustan omaavia, erilaisia ihmisiä, Paatero toivoo.
Hänen mukaansa monelle maahanmuuttajalle esteenä on puutteellinen kielitaito.
– Maahanmuuttajia pitää lisätä myös muuhun poliisihallintoon, ei vain poliiseiksi. Kielitaitokynnystä, suomen osaamista, pitää sitten vain jotenkin madaltaa, Paatero sanoi.”
 
Oma käsitykseni poliisin tarpeista perustuu ympäri maata poliisien kanssa käymiin keskusteluihin ja Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhosen kirjoituksiin, joissa ei ole ollut mainintaa siitä, että tarvitsemme maahanmuuttajia poliisin palvelukseen. Sen sijaan näissä puheenvuoroissa suorastaan rukoillaan lisäresursseja työtaakkansa alle uupuvien ja työturvallisuudestaan tinkivien poliisien avuksi. Poliiseja on tällä hetkellä aivan liian vähän tekemässä sitä perustyötä niin partioissa kuin tutkinnankin puolella. Suomalainen poliisi osoittaa erittäin harvoin mieltään, mutta viime marraskuussa poliisit marssivat Helsingissä ”Meitä on liian vähän”-teemalla. Olin itsekin tuossa marssissa mukana ja kävin tuolloinkin keskustelua siitä, millainen tilanne poliisissa ympäri maata on. Mikä on kun viesti ei mene ylimpään poliisijohtoon ja ministeriöihin perille? Ettekö te kuule miehiä ja naisia ruohonjuuritasolta, jotka tietävät tämän päivän tilanteen ja mitkä ovat  suurimmat tarpeet?

Toinen asia on sitten Paateron ehdottama kielitaitovaatimusten lieventäminen. Sehän on aivan käsittämätön ajatus. Jo tälläkin hetkellä kun rikosprosessin tarkkuus on lähes kun hyttysen silmäleikkaus, olisi toivoton ajatus, että jatkossa esitutkintaa suoritettaisiin puutteellisella kielitaidolla. Meillä on tässä maassa maahanmuuttajataustaisia poliiseja, mutta he puhuvat ja kirjoittavat suomen kieltä äidinkielenään ja näin tulee olla myös jatkossakin. Kaikki hakijat, jotka hakevat poliisiammattikorkeakouluun ovat samanarvoisessa asemassa ja kouluun pääsyn ratkaisevat koulutustausta, pääsykokeet ja nuhteettomuus. Emme voi lähteä tässä positiivisen diskriminaation tielle sillä se tie ei johda hyvään lopputulokseen.

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton ensimmäinen tavoite tulevalle hallituskaudelle on:
Resurssit on vakautettava; Poliisin, oikeushallinnon ja hätäkeskuksen rahoitus ja henkilöresurssit tulee mitoittaa niin, että oikeusvaltiolle kuuluvat velvoitteet voidaan hoitaa laadukkaasti ja joutuisasti.
Tuen tätä tavoitetta erittäin lämpimästi.
Ja hei, Mikko Paaterolle toivotan hyviä eläkepäiviä.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
survister
#1

Kyll se olis ihan ookoo jos itäkeskuksessakin partiois somalitaustainen poliisipartio.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kimmo
Vihainen
#2

Paatero on muutenkin niin sekaisin, että tällainen ehdotus ei enää ihmetytä. Onneksi äijä on lähtemässä eläkkeelle, pois sähläämästä. Tsemppiä Marille vaaleihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000