Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Helsingin kotihoito selvitystilaan

6 kommenttia

Jälleen tänään saimme järkyttäviä uutisia vanhusten kotihoidosta Helsingistä. Vanhus oli jäänyt ilman apua useiksi päiviksi avainnipun hävittyä eikä vanhuksen tilaa oltu tarkistettu tilaamalla huoltoyhtiötä avaamaan ovea. Helsingin sotevirasto selvittää nyt perin pohjin mitä on tapahtunut ja miksi, se on hyvä asia. Mutta..

Olen saanut viime viikkoina lukuisia viestejä huolestuneilta omaisilta siitä, että heidän omaisensa ovat olleet kotona aivan liian huonossa kunnossa ja tarvitsisivat kiireesti ympärivuorokautista hoivaa. On ollut kaatumisia, päivystyskäyntejä, suurta huolta ja murhetta omaisen turvallisuudesta. Koskettavin oli puhelu eräältä pojalta, joka itkien puhelimessa kertoi, ettei hän haluaisi muuta kuin että äidin loppuelämä olisi turvallinen ja inhimillinen.

Niin kutsutun hyvinvointiyhteiskunnan ydin on juuri tässä. Huolehtia niistä heikoimmassa asemassa olevista, jotka eivät siihen kykene. Siis vanhuksista, lapsista, vammaisista ja muutoin sairaista. Se on ydintehtävä, jossa jokaisen itseään ja muita kunnioittavan päättäjän tulee toimia sen mukaisesti.

Ongelmaksi on muodostunut vanhustenhoidossa kotihoito-fundamentti. Kotihoito sitä ja tätä. Totuus kuitenkin on se, että kotihoito on niin kauan hyvä vaihtoehto kun se on inhimillistä ja turvallista. Jos ihminen on kotihoidossa silloin kun hän ei tiedä nimeään eikä sitä missä edes on, on hän ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa. Meillä vain on valitettavasti käynyt niin ettei paikkoja ympärivuorokautiseen hoivaan ole tarpeeksi vaan vaihtoehto on sairaalan päivystys, joka ei voi ratkaista tätä asiaa. Näin syntyy epäinhimillinen ja kallis ralli koti-ambulanssi-päivystys-koti-ambulanssi-päivystys..

Vielä ennen suurta markkinaehtoistumisen vimmaa meillä oli käytössä koti, vanhustentalot, vanhainkodit ja viimeisenä pitkäaikaisosastot/terveyskeskussairaalat, joissa siis siirtymät tapahtuivat kunnon mukaan. Nyt meillä on koti ja päivystys sekä kasa palveluasumista joihin on jonot ja jonne itse asiassa siirrytään hyvin huonossa kunnossa. Tilanne on täysin kestämätön.

Jos tämä olisi Helsigissä ainutlaatuista, voisi tilannetta pitää yksittäistappauksena mutta nopealla googlettamisella löytyy Helsingin osalta seuraavia tapahtumia ja nämä ovat vain murto-osa joka siis julkisuuteen tulee:

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/614699-helsinki-selvittaa-avai…

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005523064.html

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005239125.html

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uupunut-kotihoitaja-en-meni…

Kotihoidon ongelmat on syytä selvittää nyt juurta jaksain riippumattoman tahon toimesta, jota toivon sekä sotelautakunnan jäsenenä että kaupungivaltuutettuna.

Haluan myös tässä yhteydessä todeta, että en halua osoittaa sormellani työntekijöihin päin, jotka nähdäkseni ovat ylikuormittuneita ja jopa uupuvat liian suuren työtaakan alla. Haluan, että kotihoidon ongelmista kannetaan niin poliittista kuin työnjohdollista vastuuta ja ryhdytään toimenpiteisiin vanhusten inhimillisen ja turvallisen hoidon varmistamiseksi. Sen me olemme velkaa ikääntyneille kuntalaisillemme.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Itse en ymmärrä että miten kotihoitohenkilöt jaksavat tiettyä rulettia mitä on ollut kuin tulee olemaan tulevaisuudessa. Jatkuessaan !
Miten voi tehdä arvokasta työtä kun ei ole aikaa eikä henkilöitä paikkaamaan sitä vajetta – mitä tässä yht.kunn.on mm.kotihoidossa ?

Onko SoTestakaan tähän apua ?

T. Seppo
( ei ole perussuomalaisten syy kun näitä tuodaan esille – ihan oikeasti ja vakavuudella )

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Rantaselta täyttä asiaa, hyvä kun tuo näitä epäkohtia esille! Useat näistäkin huolen kohteina olevista vanhuksista on elämänsä aikana työllä ja veronmaksulla rakentaneet tätä maata, ja vaikka jokunen ei olisikaan niin sama arvo heillä on kuin pakolaisillakin, joiden etua viherpunaliberaalit ajavat, mutta eivät näköjään Suomen vanhusten ja vammaisten asioita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Vesikansalle ja Nazimalle laittomasti maassa olevat ovat tärkeämpiä, kuin suomalaiset vanhukset.
Laittomille kyllä riittää ilmaisrahaa ja ilmaisia terveyspalveluja.
Kyllä hävettää olla syntyperäinen helsinkiläinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Olisipa tuovanhus ollut muu kuin Suomalainen niin olisi se median etusivuilla
Vanhustenhoidosta valuneet rahat on budjetoitu haittamamutukseen. Aito maahanmuuttaj tulee työhön eikä hä elle tarvi budjetoida euroakaan. Siinä se ero joka kansaa närästää. Haittamamu on nimensä mukaan yhte8kunna haitta joka on poistettava maasta.

VANHUKSEMME KUNNIAAN JA LISÄÄ BUDJETOINTIA HEIDÄN AUTTAMISEKSI !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

prospectfactory
Utelias
#5

Kiitos Mari Rantanen, kiva kun kommentoit! 🙂 3

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lichtundfire
Utelias
#6

Siis mulla on juuri tuo saman merkin väri tummanruskeana. Ostin sen joku aika sitten ja ensimmäisellä värjäyksellä kirjaimellisesti UNOHDIN värin kulmiini ja se oli siinä varmaan 1,5 tuntia.. 😀 Voin sanoa että sellaiset mustat tasapaksut madot niistä kulmista tuli. Ensin meinas itkettää mutta sitten alkoi naurattaa ja kulmia pesin pari päivää tehokkaasti, niin hyvä väri tuli! 😀 Varmasti jatkossakin käytän väriä, mutta muistan vain laittaa tuon hälytyksen soimaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000