Perussuomalaiset

Lulu Ranne

Yritys- ja asukasmyönteinen Häme ja sassiin!

Suomen Yrittäjien tuore pk-yritysbarometrin raportti kertoo karua faktaa Kanta-Hämeestä. Maakunnan odotukset ovat laskussa ja tilanne muuta maata huonompi. Lisäksi Hämeenlinnan seutukunta romahti Elinkeinoelämän keskusliiton tuoreessa kuntaranking-tutkimuksessa sijalta 3 sijalle 12. Tutkimuksessa yritykset arvioivat paikallista elinkeinopolitiikkaa, sijaintia, kuntapäätöksenteon yrityslähtöisyyttä ja yleistä yritysilmapiiriä.

Hämeenlinna seutuineen on epäonnistunut yritysstrategiassa ja sen toteutuksessa. Seudun yritykset kokevat, että heillä on heikohkot mahdollisuudet osallistua julkiseen palvelutuotantoon, yrityksiä ei kohdella tasapuolisesti, yritysvaikutusarvioinnit eivät suju ja lupa- ja kaavoitusprosessit tökkivät.

Tulos ei yllättänyt lainkaan. Juhlapuheista huolimatta asukas- ja yritysmyönteisyys sekä talouspolitiikka ovat ottaneet seudullamme takapakkia. Investoinneissa ei ole pistetty ykköseksi asukkaita eikä huomioitu täällä jo toimivia yrityksiä. Kaupungin talous ei kestä toinen toistaan seuraavia suuruudenhulluja hankkeita, joista asukkaat eivät hyödy tai jotka kyykyttävät seudun yrittäjiä.

Hämeenlinnan tulisi nyt seudun suurimpana ottaa järki käteen. Nykyisistä asukkaista ja yrityksistä on pidettävä huolta! Elinkeinoelämän kehitystoimintaa on organisoitava uudelleen niin, että yrittäjien luottamus palautuu ja toiminnalla vastataan yritysten todellisiin tarpeisiin. Parannettavaa riittää myös mm. ulkopuolisen rahoituksen hankkimisessa, sillä Finnveran ja Business Finlandin rahoituksen käyttö on seudulla huomattavasti muuta maata vähäisempää. Lisäksi myös digitalisaation merkityksen aliarviointi kertoo kehitysorganisaation osaamisen puutteista ja hukatuista mahdollisuuksista.

Usein perheellisinä yrittäjätkin arvostavat hyviä peruspalveluja, päiväkoteja ja kouluja. Todellinen perheystävällisyys olisikin toinen suuri vetovoimatekijä, jonka myötä voisimme lisätä seudun elinvoimaa. Kun Kanta-Hämeestä rakennettaisiin Suomen perheystävällisin maakunta, edistäisi se myös yrittäjäperheiden tänne asettumista, perustamista ja hyvinvointia.

Erilaisten ”elinvoimainvestointien” turha ja kallis kalastelu tulee lopettaa. Sen sijaan on keskityttävä laadukkaiden peruspalvelujen tuottamiseen hyödyntäen oman seudun yrityksiä nykyistä paremmin. Tämä edellyttää kuitenkin mm. parempaa hankintaosaamista sekä palvelusopimusten valvonnan parantamista. Lisäksi on tärkeää, että kaavoitusta ja rakennuslupaprosesseja sujuvoitetaan ja yrityksiä todella kohdellaan tasapuolisesti.

Hämeen yrittäjien äänen tulee kuulua ja järjen tulee voittaa, tai koko Kanta-Häme katoaa Suomen kartalta.

Lulu Ranne (PS),

diplomi-insinööri,

eduskuntavaaliehdokas

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
lämäri
#1

Lululta hieno avaus surkeen onnettomaan tilanteeseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000