Perussuomalaiset

Lulu Ranne

Valaistutaan!

Julkaistu Hämeenlinnan kaupunkiuutisten kolumnina 13.12.2014

Lucia-neito menetti valaistumisensa vuoksi henkensä. Meillä valaistumista estellään ja valaistumista tavoittelevia vainotaan ja mustamaalataan.

Lucia oli sisilialainen neito, jota vainottiin 200-luvun lopun Italiassa, koska hän kääntyi kristinuskoon. Kristinusko oli Roomassa kielletty, ja kaikki mahdolliset keinot käytettiin valaistun neidon tuhoamiseksi. Lucia kuitenkin selvisi jopa roviolta vahingoittumattomana. Hänestä tuli sittemmin sokeiden ja näkövammaisten pyhimys Pyhä Lucia, jonka päivää vietetään tänään 13.12.
Lucia koki oman valaistumisensa aikana, jolloin se oli kiellettyä. Vallassa olevat kokivat valaistumisen uhaksi. Mikään ei tunnu muuttuneen liki 1700 vuodessa, sillä valtaan ja vanhentuneisiin käsityksiin mieltyneet eivät halua, että ihmiset valaistuisivat. Muutosta haluavat ja parempia toimintatapoja esittävät yritetään hiljentää.  Avoimuuden apostoleja herjataan ja demokratian lisäämistä vaativia mustamaalataan. Valaistuminen on vallan sokaisemille uhka, koska se voi levitä laajalle, eikä sen tuomaa valoa voi silloin enää pimentää.
Suomen kansa on alkanut herätä siihen, että maamme asioiden hoitamisessa tarvitaan todellista valaistumista ja muutosta. Yhä useammalle on paljastunut, että Suomen talous on upotettu suohon huonojen päätösten ja väärien valintojen seurauksena. Asioita on valmisteltu heikosti, heppoisilla tiedoilla ja erilaisten vaihtoehtojen seurausten arviointi on unohdettu. Vieläkään ei katsota totuutta kunnolla silmiin ja valaistuta, vaikka viimeisin vakava varoitus tuli Suomen Pankilta 11.12.2014. Pankki korjasi maamme talousennustetta entisestään alaspäin ja arvioi, että ensi vuonna talous jopa kutistuu. Valaistuminen on siis alkanut, mutta toistaiseksi vain pieni osa poliitikoista kuuluu valaistuneiden ryhmään. Uudistumisen olisi läpäistävä koko yhteiskuntamme kaikkine valtarakenteineen. Jos näin ei tapahdu, sammuu Suomi kokonaan.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että vanhoja valtarakenteita halutaan ylläpitää hinnalla millä hyvänsä. Valaistumisen vastustajat ovat yrittäneet vaientaa uudistajia asiattomilla ja mielikuvituksellisilla tavoilla. Media on ollut heille oiva apu. Sen pitäisi olla sitoutumaton vallan vahtikoira, mutta näin ei valitettavasti ole. Paikallinen media näyttää vastustavan valaistumista vankasti.
Perussuomalaisten Hämeenlinnassa tekemien uudistus- ja muutosehdotusten lista on jo pitkä. Lukuisiin epäkohtiin on puututtu ja perusteltuja korjausehdotuksia tehty. Tuorein parannusehdotus liittyy aloitteeseen, jossa esitetään, että kaupunkikonsernin palvelu- ja tavaraostojen tiedot julkistettaisiin. Julkistaminen parantaisi mm päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja toisi rahankäyttöön lisää harkintaa ja tarkkuutta, koska sitä voisi joutua perustelemaan julkisuudessa. Kaikilla pitäisikin jatkossa olla oikeus halutessaan helposti seurata, miten kaupunki on käyttänyt yhteisiä rahoja erityisesti ostopalveluihin.
Suomea ja sen kaikkia kuntia on alettava johtaa tiedolla. Toimintatapoja on kautta linjan uudistettava ja asioita valmisteltava jokaisella päätöksentekotasolla täysin avoimesti. Kansalaisten on päästävä seuraamaan ja valvomaan, että yhteisiä asioita hoidetaan valaistuneesti. Huonolaatuisiin ja pimennossa valmisteltuihin päätöksiin Suomella ei kerta kaikkiaan ole enää varaa. Koko maa tarvitsee valaistumista ja muutosta, joka pohjautuu tietoon, avoimuuteen ja rehellisyyteen.
Aloitetaan valaistuminen Hämeestä!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Eliisa Panttila
Utelias
#1

Kiitos Lulu, on helpottavaa kuulla tällaista suoraa puhetta. Ymmärrän mistä puhut. Etelä-Pohjanmaa vastaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000