Perussuomalaiset

Leena Meri

Suorat sanat

Entinen valtakunnansovittelija Salonius antaa suorat sanat työmarkkinaosapuolille.

Salonius kertoi Ylen iltauutisissa, että lakkoilu on Suomessa jo ongelma.  Lakkoja oli Suomessa viime vuonna n. 140 kun vastaavasti Ruotsissa niitä oli 5. Hän peräänkuulutti työmarkkinaosapuolilta kokonaiskuvan hahmottamista ja asiakysymyksiin keskittymistä menettelytavoista riitelemisen sijaan. Hän katsoi, että osapuolten väitetyt huonot välit eivät ole kuin tekosyy olla neuvottelematta.  Hän katsoi AKT:n esittämän perusteen vetäytyä neuvotteluista tekosyyksi, sillä Saloniuksen mukaan oli yleisesti tiedossa jo viime kesän yhteiskuntasopimusneuvotteluista lähtien, että työnantajien EK ei jatkossa enää tee keskitettyjä tuloratkaisuja. AKT:n Ilmoitus vetäytyä neuvotteluista tuli yllätyksenä jopa SAK:lle.

Hupaisaa oli, että SDP:n puheenjohtaja Rinne esitti ratkaisuksi tähän uuteen tilanteeseen, että hallituksen pitää vetää työelämää koskevat ns. pakkolait nyt heti pois.

Miksi? Jos syy neuvotteluiden vaikeutumiseen oli AKT:n mukaan työnantajapuolen eli EK:n toiminta, niin miten hallituksen lakien vetäminen siihen vaikuttaisi. Tästä huomaa, miten SDP on juuttunut toistamaan samaa mantraa. SDP:n mielestä hallituksen lakipaketti olisi pitänyt alun perin vetää pois, koska hallituksen toiminta esti neuvottelut asiasta. Nyt kun neuvotteluita kuitenkin käydään, niin SDP:n mielestä lakiesitykset pitäisi vetää pois EK:n toiminnan takia.  SDP tekee siis kaikkensa kytkeäkseen hallituksen työelämää koskevat lait ihan kaikkeen. SDP:n mielestä on siis parempi, että maan hallitus ei tee mitään asioiden eteen.

Pääministeri Sipilä toivoi edelleen neuvottelutulosta ja ihmetteli yhdessä ulkoministeri Soinin kanssa, että missä isänmaan etu.

Nyt mitataan se työmarkkinaosapuolten neuvottelu – ja sopimuskyky, jota SDP pitää niin pyhänä ja toimivana. Onko SDP tosiaan sitä mieltä, että neuvottelutulosta odotetaan vaikka kymmenen vuotta ilman, että hallituksella ja eduskunnalla olisi oikeus puuttua asiaan säätämällä lakeja.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
#1

Ei tähän enään tarvita – toista unelma hallitusta – jos eivät osaa/pysty/halua ajatella Suomea kokonaisuutena,joissa elävät myös työelämän ulkopuolella olevat kansanryhmät – ilman kuuluisaa kultaista kädenpuristusta – vain omiaan ajatellen,niin silloin pitää hallituksen toimia !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aimo Annos
#2

Voi jessus mitä ajatuksenjuoksua, eiköhän se ole tullut kaikille selväksi, että hallitus ja EK ovat kuin kihlapari. Ek ei edes halua antaa neuvotteluissa mitään periksi, vaan odottaa pakkolakien voimaan astumista, heille tulee kaikki hopeatarjottimella! Ruotsissa on työilmapiiri aivan eri maailmasta, siellä työskennellessäni huomasin, miten suuri ero maittemme välillä on. Siellä keskustellaan paljon ja otetaan myös työntekijöiden mielipiteitä huomioon, asia mitä täällä ei juurikaan tehdä. Siellä ei ole mitään tarvetta lakkoilla. Ei meilläkään kukaan lakkoile pelkän lakon takia, aina syynä on työntekijöitä kohtaan tapahtuneet vääryydet. Niistä ei juurikaan julkisesti puhuta, syyllistetään vaan kaikki lakkoilijat, vaikka he käyttävät ainoastaan ainoaa keinoaan puolustautua vääryyttä vastaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Osittainen työllisyyden alasajo alkoi jo tämän vuosituhannen alkaessa tai jo – 90 luvulla,sitä edustivat suurfirmat etunenässä mutta miten sitten hallitukset sitä ”edesauttoivat” työttömyyden kuin työllisten askarrellessa elämän että toimeentulon kanssa !
Tuli niin erinäisten voittojen kuin osinkojen ja pääomien valtakausi – kasvottomuus – työelämän kuvajaiseksi.

Murtui yhteiskunnan turvallisuus ja tietty varmuus pitkäjännitteisyydellä johon voisi luottaa !

Työtä suorittava porras jäi eri globaalien puristuksiin eri rakenteiden ”tyhjävalikoihin”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Realisti
Utelias
#3

Teollisuuteen on tulossa ne ajat, jolloin lakkoilevat duunarit korvataan vihdoinkin roboteilla. Johtajien ei tarvitse sitten enää huolehtia lakkoilevien duunareiden lakisääteisistä maksuista. Riittää ainoastaan se, että sähkölaskut maksetaan ajallaan, jotta robotit saavat tehdä työtä yötä päivää.

Lakkoilevat duunarit saavat sitten itse syyttää tuosta kehityksestä itseään. Heidän purnaaminen ei todellakaan vaikuta tuotteen ostajaan, jos sen tuotteen on valmistanut robotti ja valmistusmaana Suomi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Timppa
Tyytyväinen
#4

Hyvä Leena! Asiatekstiä jälleen kerran

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000