Perussuomalaiset

Lauri Karppi

Diktaattori vai diktaattori?

Eräs setä kuoli, hyvin vanhanakin vielä. Mitäs siitä? Noh, kyseinen setä oli varsin tyly, vastuussa noin 100 000 ihmisen hengenlähdöstä. Joten me kaikki varmaan olemme kovin iloisia hänen poismenostaan? Ehei! Jotkut ovat ulostuloissaan olleet lähes ylistäviä. Varsinkin monet tiedostavat tahot jotka pitävät Trumpia fasistisena diktaattorina ja onnettomuutena maailmalle, ylistävät nyt Castroa, ihan oikeaa diktaattoria. Hyvä juttu tässä on se että Castron poismenosta annetut kommentit toimivat mittarina lausujan omasta moraalista. Kuten twitterissä hyvin lohkaistiin:

Maailmanlaajuisesti typerimpiä on ilmeisesti lausunut Kanadan pääministeri Trudeau, koska twitterissä leviää nyt avainsana #trudeaueulogies, jossa keksitään erilaisille pahiksille mukavia muistosanoja. Kuten vaikkapa Darth Vaderille tai: 

Mutta Euroopassakin osataan, tässä Juncker luonnehtii Castroa sankariksi:

Brittien oma YLE eli BBC miettii onko Castro ehkäpä kaikkein neuvokkain poliitikko

Meillä Suomessa YLE avaa Castrosta kertovan uutisen tittelillä ”Kuuban vallankumouksen johtaja”, ja Iltasanomat otsikoi Trumpin lausunnon olevan ”raju” kun hän sanoo diktaattoria diktaattoriksi. Tätä kommentointiin hienosti:

Entäpä suomalaiset poliitikot? No ainakin demarinuoret piirijärjestöstänsä julkaisivat YLEn, Trudeaun ja Junckerin linjaa mukailevan tiedotteen jossa harmittelivat toverinsa ja idealistin poismenoa. Kun tästä alkoi tulla kommentteja sosiaaliseen mediaan, lisättiin sen alkuun teksti että hei tää oli vaan vitsi vitsi. Tästä näkee alkuperäisen tekstin:

Demarinuorten puheenjohtaja onkin päässyt twitterissä kriisiviestimään, ja käynyt jokaiseen aiheesta löytämäänsä ketjuun kertomassa että tämä oli nyt vaan epäonnistunutta satiiria.

No hei, kaikillehan virheitä sattuu, emmekä tietenkään halua uskoa toisesta pahaa jos voimme uskoa hyvää, eikö vaan? Eikö eikö? Ai ei?

En nyt malta olla huomauttamatta, että demarit, demarinuoret ja Mikkel itse ovat kyllä näkemässä fasismia ja rasismia joka paikassa. Esimerkiksi Trumpin voitettua vaalit jenkeissä, tuli demarinuorilta tällainen twiitti jossa harmitellaan ”vihaa, pelkoa, rasismia ja populismia”.

Tässä Mikkel itse poseeraa tarran kanssa jossa varoitetaan fasismista

Heinäkuussa Mikkel kommentoi ps-nuorten kannanottoa näillä sanoilla:

Demarinuorten mielestä vaatimus on vahingollinen ja rasistinen.

Perussuomalaisten nuorten kannanotto on täysin vastuuton. Esityksellään järjestö pyrkii sallimaan sellaisen vihanlietsonnan yhteiskunnassamme, joka ei terveeseen yhteiskuntaan kuulu. Niissä lakipykälissä, joita Perussuomalaiset nuoret nyt esittävät poistettaviksi, ei ole mitään epäselvyyksiä, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi sanoo.

Fasismista ja rasismista voi siis syytellä muita kun siltä tuntuu, ja samanaikaisesti itse vitsailla (?) siitä kuinka diktaattori-massamurhaaja on itselle toveri-idealisti.

Tiina Ahva miettikin aiheellisesti, jos tämä ulostulo oli siis syyskokouksen kannanotto, oliko syyskokous myös kirjannut pöytäkirjaansa että tämä on sarkasmia. Vai pitääkö se vaan tietää?

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Kukavoitti
#1

Amerikassa vaalit meni 100-0. Eteenpäin mennään kävelemällä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000