Perussuomalaiset

Laura Korpinen

Vain linjattomat linjaa

Rinteen ja Marinin hallituskaudella on ministereiden puheisiin ilmestynyt uusi sana ”linjata”.

Itse rekisteröin ”linjata” sanan ensimmäistä kertaa, kun ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) selitteli al-Hol-gaten tapahtumainkulkua. Nyt ”linjata”-sana on löytänyt tiensä muidenkin ministereiden, jopa oikeusvaltioperiaatetta tähdentävän pääministeri Sanna Marinin (sd) puheisiin.

Saattaa olla, että maanmittauslaitoksen toimitusinsinöörin työhön kuuluu linjaaminen, mutta valtioneuvoston tai ministereiden tehtäviin se ei kuulu.

Valtioneuvosto valmistelee asioita, antaa tiedonantoja ja selontekoja, tekee päätöksiä, ratkaisee asioita, antaa asetuksia, nimittää ja tekee ehdotuksia ja lakiesityksiä. Sellaista tehtävää valtioneuvostolla ei ole, että se ”linjaisi” jotain.

Äkkiseltään lukija voisi ajatella, että mitä väliä on, mitä sanaa käytetään.

Sanavalinnoilla on kuitenkin erittäin suuri merkitys. Ensinnäkin: kansalaisen ei tarvitse noudattaa ”linjauksia”.

Ja toiseksi: kun valtioneuvosto tekee päätöksiä, se myös vastaa niistä. Yksittäinen ministerikin vastaa valtioneuvoston päätöksistä, ellei ole ilmoittanut eriävää mielipidettään pöytäkirjaan merkittäväksi.

Oikeuskanslerin tehtäviin kuuluu valtioneuvoston päätösten ja toimenpiteiden valvonta. Sen sijaan oikeuskanslerin toimivaltuuksiin ei kuulu valtioneuvoston ”linjausten” valvonta – koska ”linjauksia” ei lainsäädäntömme tunne.

Oikeusvaltiossa on syytä pysyttäytyä siinä, mitä on säädetty. Suomen ei pidä ajautua tulevaisuuden tilanteeseen, jossa poliitikot väistävät vastuutaan ilmoittamalla, että mitään ei ollut päätetty tai tehty. Oli vain linjattu.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Juuri näin. Mutta kyseessähän on kokematon ja köykäisellä ymmärryksellä varustettu hallitus. Sama koskee luultavasti ministerien avustajiakin. Virkamieskunnassa saattaa olla pitkän linjan asiantuntijoita, mutta osataanko heitä kuunnella. Ja sitten kun huomataan, että oma kokemus ja ymmärrys ei riitäkään, piiloudutaan vesityksien taakse, odotellaan että jotakin tapahtuu mieluummin kuin etukenossa valmistaudutaan, ei oikein uskota että ollaan todella tärkeällä paikalla, ja tämä johtaa kypsymättömään ylimielisyyteen. Itsekriittisyydestä ei ole hallitus koskaan kuullutkaan, lähdetään hakemaan pestiä johon ei omat kyvyt riitä, onkohan yksikään näistä nykyhallituksen ministereistä missään vaiheessa harkinnut, että riittääkö rahkeet, pitäisikö olla vielä muutaman vuoden ihan rivikansanedustaja, jotta oppisi yhteiskunnasta kokonaisuutena jotakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Juurikin noin,ja Perustuslaissa pitäisi olla pykälä.Missä määrättäisiin,että Ministeriksi pääsyn edellytyksenä on vähintään Maisterin tutkinto,ja 40 vuoden minimi ikä.Tämän lisäksi Pääministerin tehtävään valitulla olisi hyvä olla kokemus,toimimisesta Valtiovarainministerin tehtävässä.Tällöin olisi näkemystä,ja kokemusta Valtiontalouden hoidosta.Ja tämä nostaisi Pääministeriksi valittavan Henkilön ikävaatimuksen vähintään 44 vuoteen.Näin olisi kertynyt jo elämänkokemustakin enemmän,kun nykyisillä nuorilla Ministereillä!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hennala
#2

Päiväohjelman LINJAUS oli jokapäiväistä armeijan komppaniassa. Vääpelin suunnittelema TOIMINTALINJAUS oli kehystettynä A4 koossa jo edellisenä iltana komppanian käytävällä luettavissa ja jota LINJAUSTA noudatettiinkin sitten seuraavana päivänä aamusta iltaan tarkasti.
Huomisen päiväni olen LINJANNUT niin, että aikaisin kauppaan, sitten kotiin kaffille. Sittemmin LINJAUKSEEN kuuluu meno ulos reippailemaan, ruokailu, iltapäiväkahvit, hieman ulkoilua ja hyvä leffa kotona 50″ telkkarista. Sitten iltapuhteet ja hiljaisuus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Laura ja Ystävät. Noin juuri, kuin sanot. Nyky linjaajien on myöskin hyvä tietää; ’kenen maalla he seisovat; kun; kuitenkin linjaavat.’ Maastoonkin rajaa linjaavan on hyvä tietää; olenko Omalla maalla; vai vieraalla. Eihän naapurikaan tykkää; jos rajalinjaa aukaisen luvatta ja kaikenlisäksi ollen isekkin laiton ja pitäisin näinollen olla vankilassa tekosistani. Linjauslinjat ja maapohjat; omistaa meidän Isämme ja näinollen; kaikki linjaukset; pitäisi tehdä; vain Hänen luvallaan ja suostumuksellaan. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000